E da i o goodwillu.
To nije nikakva izmišljena cifra, to se tako po standardima vodi. Moralo je tu završiti za sada, a kako će LRH procijeniti stvarnu imovinu Cavtata vidjet ćemo. Platili su koliko su procijenili da vrijedi, postao sam već i previše toga o vrijednosti Cavtata. Po meni je to plaćeno ispod prave vrijednosti a ne preko. Samo zemljište za hotel vrijedi više od tog goodwilla. Lako moguće da će Cavtat revalorizirati imovinu jer pretpostavljam da će gradnju financirati sami a ne matica.
Dražen? Jesi tu?
Što ti veliš, bude nas Darko preveslao kod prodaje ili ćemo dobiti svoj dio? Jesmo li sigurniji dok je Opatija unutra? Kakve su investicije u Opatiji u planu? Kad će Ustavni više?
Čitamo tu sve neke suhoparne analize, daj se oglasi da čujemo kakvu novost s terena, od živih ljudi koji jedu škampe.
tu sam, a zapravo nisam 🙂
izvna hrvatske sam trenutno
čitam sve što se piše, a evo napisat ću i ja neki komentar večeras
ustavni očekujem vrlo brzo
Evo da napišem nešto iako mi je internet ovdje dosta loš…
Ne volim komentirati postupke jer se radi samo o pretpostavkama, sve službeno ionako objavim ili prosljedim odvjetnicima…
Obavio sam razgovor sa profesorom upravnog prava koji je pogledao ono što imamo i po njima smo poduzeli sve bitno u tim postupcima (razmišljalo se da se zatraži neko mišljenje) Hanfa je poslala odgovore na Upravni sud ali za sada još ništa od ročišta. Čekaju i oni nešto, ili se žele koordinirati.
Mislim da bi Ustavni sud mogao uskoro donjeti odluku i u našem slučaju. Povreda ustavnih prava vezana za dioničarstvo i ZPDD u zadnjih godinu dana često je predmet presuda Ustavnog suda. Nedavno je usvojena tužba protiv ustavnosti odredbe gubitka prava glasa u slučaju neobjavljivanja ponude (ono što su imale i JLS) Iako bi to mogli tumačiti kao “omekšavanje” zakona kada se pažljivo pročita obrazloženje vidi se iz kojih razloga Ustavni sud to traži da se izmijeni. No bit toga je da Ustavni sud u ovom slučaju staje na stranu dioničara (makar i većinskog) prema državnim institucijama koje prvenstveno svojom sporošću i nedjelotvornošću uzrokuju probleme i ugrožavaju ustavna i ljudska prava.
Nije hrvatska slučajno na 120 mjesto po ljestvici konkurentnosti po pitanju zaštite prava dioničara, a problemi s tom materijom sve češće završavaju na Ustavnom sudu.
Hanfa je već pripremila izmjenu ZPDDa koji bi trebao donjeti neke bitne izmjene u postupak preuzimanja ali po meni najbitnije je ukazuju na dosadašnje greške sustava koji nije funkcionirao i to pogotovo u zaštiti prava dioničara i mogučnosti da ta svoja prava utvrdi pred sudom.
Mogla bi se o ovome napisati knjiga vjerovatno ali nije mjesto ni vrijeme..
Na stranicama Ustavnog suda je detaljna statistika njihovog rada, i prema tome, iako to nije neka garancija, morali bi vrlo, vrlo skoro biti na redu…
Ustavna tužba prošla je tzv. “trijažu” kroz Službu za utvrđivanje postupkovnih pretpostavki i Vijeće za rješavanje postupkovnih pretpostavki za odlučivanje o ustavnim tužbama (vijeće 3 suca). Tu se kontroliraje sve proceduralne osnove tužbe; pravovremenost, dopuštenost, jesmo li ovlašteni, osnova itd..
Nakon toga sudac izvjestitelj priprema predmet za Vijeće za odlučivanje o ustavnim tužbama(postoje 2)
Budući da za LRH postoji više ustavnih od kojih je dio i indentičan, sud može rješiti jednu kao “pilot” pa se onda ostale rješavaju prema njoj. Dio tužbi je podnesen na način da spadaju u grupu IIIB (nije iscrpljen pravni put) kojih po 30.6. imaju samo 32 nerješene tužbe, a u prvih 6 mjeseci su rješili 37.
Iz tih razloga zaključujem da presuda mora biti uskoro.
Napominjem da Ustavni sud nema rok u kojem mora donijeti odluku.
Toliko o tome..
O preuzimanju Cavtata, planovima, poslovanju kad se vratim..
Ja samo vidim da se sve odvija i bolje od planova koje mi je Šehanović na skupštini predstavio…
Kao prvo vecina,a u konacinici sve ustavne tuzbe za sudjelovanje stranke u postupku je odbacena i time je vec otvoren put prema Strazburu,a uskoro idu i prve tuzbe(rok je 6 mjeseci od datuma primitka )
…izvna hrvatske sam trenutno…
Ako ikako mozes ne vracaj se u ovu vukojebinu.
Slatina »u pregovorima«
Međutim, što će biti s najvećim opatijskim kupalištem Slatina, ipak još uvijek nije do kraja utvrđeno. Centralna opatijska plaža i ulaganja u nju ipak će biti nešto sporija, jer su tek u tijeku pregovori, sastanci i razgovori sa zainteresiranima.
– Za Slatinu interes iskazuje »Rivijera«, ali i neki hotelijeri, tako da se razmišlja i o tome da se plaža podijeli. Za dio plaže zainteresirani su i LRH, pa će Grad Opatija inicirati sastanke kako bi se što prije dogovorilo i pronašlo najbolje rješenje – rekao je Dujmić i također najavio skorašnju prezentaciju idejnog rješenja opatijske luke….
…Dujmić je na vijeću »prošetao« opatijskom obalom navodeći i niz potencijalnih investicija koje bi se u Opatiji mogle dogoditi do idućeg ljeta. Rekao je kako Liburnia Riviera Hoteli imaju namjeru urediti kupalište hotela Ambasador, …