LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znam da sam dosadan, neću više, i sebe sam uvjerio 🙂

Evo još samo jedna sitnica oko vila:

Vila Danica u pretvorbi je procijenjena na: 623.000 DEM
A Lauriana (Jadran) na 1.166.000 DEM
Zajedno 900.000 EUR (sigurno ih nisu revalorizirali, mogli su im samo do danas umanjiti vrijednost), a postigle su cijenu od 3,6 mil EUR!!!

Ova vila je onda otišla po 4X većoj cijeni, ako su tako procijenili cijelu LRH koliko bi onda vrijedila…..12 800 kn…?[emo_plazi]

Zar se poplašio onaj nalog na prodaji od 71 kom, čini mi se da je bio na 2149,00?
Primakla se kupnja, pa dao petama vjetra.

možda nas todo kupi ako je mogao rivijeru može i lib.

vidi kupnje sad budemo počistili samo se pitam gdje je otišla 71

hahaha…koja smo mi crkavica od burze….džaba sve vrijedne nekretnine koje ima LRH, ovi kupci što kupuju po 2-3 komada pa se cilo jutro primiču po jednu- dvije lipe, da bi sada napokon podigli jednu jedinu kunu na kupnji i tako ušli u trošak o dvije kune….hahaah…a kupili bi LRH….

http://www.novilist.hr/Vijesti/Regija/Opatija/Pocelo-rusenje-opatijskog-hotela-Zagreb-a-nekada-je-bio-pun-300-dana-u-godini

Ova vila je onda otišla po 4X većoj cijeni, ako su tako procijenili cijelu LRH koliko bi onda vrijedila…..12 800 kn…?[emo_plazi]

Pa imate u ovoj izjavi lokalnog HNSa. Primjenom krivog tečaja imovina je u procijeni umanjena skoro 4X. 800 mil DEM je 400 mil EUR.
Mora se uzeti u obzir da je dio imovine u međuvremenu prodan, no i cijenu su nekretnina nešto i narasle. Sumnjam da bi realna procijena dala ispod 250 mil EUR. Po knjigama sva imovina vrijedi 120 mil EUR. Duplo manje.

Evo još koji primjer kad sam već dobio podatke.
Hotel Kristal sa 130 soba je u pretvorbi procijenjen na 6,5 mil DEM.
A autocamp Medveja (9ha) zajedno sa objektima na dosta visokih 4,5 mil DEM. Rekao bi da danas u knjigama vrijedi možda nekih 15 mil kn. ili 20 EUR po m2.
Ali LRH te nekretnine ne prodaje pa to i ne mora značajno utjecati na vrijednost same dionice i primjerenija bi bila dinamička a ne statička procjena. Statička je za “neoperativnu” imovinu koja bi se prodavala pa se to zbog male procijene prikazuje kao dobit.

TK cijele LRH po sadašnjoj cijeni je 600 mil kuna što je 65% vrijednosti imovine prikazane u knjigama. Većinski vlasnik ili lokalna uprava sigurno neće prodati svoje dionice ispod stvarne vrijednosti imovine, i to revalorizirane, pisalo to u knjigama ili ne. Ne znam baš za 12.000 ali 5-6000 kuna po dionici nije nikako nerealno. Ako su se Maistra ili Istraturist preuzimali po book-u nema razloga da to ne bude i sa LRH jednog dana.

A do tada je puno bitnije je da spomenuti Kristal ima godišnju popunjenost od 74% tj 270 dana, pa ako svaku od tih 130 soba prodate za po 500-600 kuna i dobijete prihod po sobi od 19-20.000 EUR onda radite dobar posao. Cca četvrtina toga je zarada. Takav hotel vrijedi. Kad to naprave sa svakom sobom koju imaju, neće biti preskakanja sa lipama na kupnji.

Nemoj misliti na m2!

vrijedi to realka 200€ i nule čudi me gdije je blokada dosad je uvijek čistila

u nazad da se ne kaj ne sprema

Sprema se, sprema. Sobe za turiste 🙂

Vidjet ćemo u koju stranu će ići čišćenje.
Uspostavila se neka ravnoteža.. 20 komada iznad 1900 na kupnji i 20 komada ispod 2100 na prodaji, 33 komada od 1800 na kupnji, 33 komada do 2200 na prodaji.
Unutar limita trgovanja na kupnji 60 komada, a na prodaji “samo” 41 komad.
S tim da na kupnji ima i par skrivenih.

Još malo više od mjesec dana do objave izvješća za 1Q, pa će ovo što mi ovdje piskaramo izaći i malo šire. Do sad se o LRH uglavnom pisalo u sklopu nekih afera, a sad bi vrli analitičari i novinari mogli biti iznenađeni što umjesto očekivanog gubitka od 20 mil kuna izvješće prikaže dobit.

Nemoj misliti na m2!

budu kad su prodali nekretninu a kupili aute

Interni glasnik..

6 hotela od sada kao Remisens – Hotels & Villas
To je 900 soba od ukupno 1850

Remisens Premium
Remisens Premium Hotel Ambasador ***** VIDEO
Remisens Premium Vila Ambasador**** VIDEO

Remisens Family
Remisens Family Hotel Marina**** VIDEO

Remisens..[/url]

Vile Atlanta i Elsa se renoviraju i ulaze u ponudu od 2014.

Nemoj misliti na m2!

moram istaknuti da je web banana
gdje su našli web diz.

bolje da su mene uzeli

mogu platit u dion.

New Report

Close