LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni gazda znači nešto čestito i pošteno!

gledam maistru kakva gospoda

zamisli darka na ponudu od 3200 izašlo bi nas 80%

sklonio se nalog od 71 možda sam darka bacio u razmišljanje

Tko je čekao u SNHO svojevremeno nije loše prošao. Dionica je sa nekih 60-70 kuna otišla na 240 kuna što zbog preuzimanja LRH što zbog vlasničkih preslagivanja u SNHO. Pa i zadnjih par mjeseci SNHO je narastao oko 50%.

Za LRH ja ne optužujem puno Ostoju, on trenutno nema nikakav negativan utjecaj na cijenu. Čak bi rekao da i tu je napravio neke sitne pozitivne poteze, npr otkup staža radnicima se radi preko Royal osiguranja koje istovremeno kupuje dionice LRH. Doveo je jednog od boljih menagera u turizmu na čelo uprave, rade se pomaci u poslovanju, a uprava i sama izjavama potencira vrijednost firme i najavljuje rast cijene dionica (što je vrlo rijedak primjer). Ali da bi cijena rasla treba netko i kupovati dionice.

Ne očekujete da valjda Ostoja kupuje dionice na burzi i diže cijenu? Zašto bi to radio? Do 75% ne može, a ako ima 60% ili 65% ne igra mu neku ulogu. Ja pretpostavljam da je on za pravu cijenu spreman prodati svoj paket, zato se ne povlače neki radikalni potezi nego se to ostavlja novom vlasniku, da tvrtku razvija prema svojoj viziji i strategiji.

Nemoj misliti na m2!

daj dali ne za

ne znam otkad imaš dion. ali ih darko vrti od izlistavanja

dizanje na 6000 spuštanje na milju(kupovanje onih 8000 po 1600) zadržavanje cijene kod ponude

sve njegovih ruku djelo dogovor kod hfp. stvarno si brate naivan ako misliš da je mali dionč. spustio ili digao cijenu

Ok, priznajem ja nisam u pravu. Većinski vlasnik se igra na burzi i drži cijenu nisko da nam napakosti. To što je prodao svoj paket po 6000 kuna je bio jako dobar potez za njega tj za SNHO i njegove dioničare. Zadržavanje cijene kod ponude je i razumljivo ako je to radio ali i dosta hrabro jer nebi bilo dobro da mu to netko dokaže. No s druge strane i ja kad kupujem neku dionicu obično stavim i neku količinu na prodaju, to i nije zabranjeno, a svako voli malo uštediti.

Ne mislim da mali dioničar uopće može znatno utjecati na cijenu jer kupovina 20-30 komada uz ovakvu likvidnost ništa ne znači. Tu se treba pojaviti netko ozbiljniji tko kupuje za par mil kuna pa bi do promijene odmah došlo i to drastične. Doći će i taj dan.

Nemoj misliti na m2!

kolega daliborop evo sve 100-ica, stavrno si dao truda da sve to nađeš…
LRH je i po meni na idealnoj poziciji na Jadranu, pa da i nema ni jedne zgrade i hotela na svojim parcelama vrijedila bi ovoliko.
Njena vrijednost će biit još veća prilikom ulaska u EU, a posebno bi narasla kad bi se napravila prava revalorizacija imovine. Zadnja je bila prije više od više 20 god,a cijena je bila smiješna…oko 260 mil DEM….

Što se tiče kupovine dionica, mislim da ona za nekoga večeg igrača koji bi se htio domoći neke ozbiljnije količine, nije zanimljiva iz prostog raloga jer ne bi bio u mogućnosti kupiti par stotina na burzi. Darku je puno povoljnije kupovati i dignuti cijenu, a bilo bi mu potrebno malo para i u konačnici ne bi podigao prosjek ulaska mnogo, a dobio bi mnogo.
Povoljnije bi recimo dizao neke hipotekarne kredite da su mu potrebni, imao bi psihološku prednost u slučaju prodaje LRh jer bi puno više vrijedila na burzi, anitko mu ne bi mogao oboriti cijenu ako bi se postavio braniti neku određenu razinu jer trenutno ima i novce i dovoljnu količinu dionica…..
Davno je on rekao da je ne bi dao ispod 6000….pa bumo videli….

Vidjeti ćemo da li će i ostali baciti oko na LRH i Opatiju kad uđemo u EU, ne zaboraviti da su je Austrujanci učinili davno mondenim ljetovalištem…..nisu je ni oni zaboravili….

nadam se brate jer nada umire posljednja

samo nas strasb. spasiti može je ovo ovdje je velika

žabokrečina

@jellovric
Slučajno sam naletio na ovaj članak: HNS Opatija[/url] Nisam to provjeravao i vidim da je tekst bio usmjeren u nekom drugom smjeru ali učinilo mi se zanimljivim kao polazište za utvrđivanje koliko vrijedi imovina LRH. Zanimalo me zapravo kolko će LRH zaraditi na prodaji vile. Mislio sam da se u knjigovodstvu vodi po manje ali ne baš toliko manje. To onda dovodi u pitanje objektivnost cijele bilance i svih parametara koji se gledaju kod neke dionice. Kad sad uzmemo da LRH ima tko zna koliko još nekretnina koje ne koristi ili su dane u zakup to znači da postoje još jako velike rezerve da se i bez zaduživanja postojeća operativna imovina obnovi, podigne kategorizacija a time i prihod. Sve to iz vlastitih rezervi, prodajom neoperativne imovine i relativno velikim EBITDA. Sa 50-60 mil kuna godišnje (dobit + amortizacija) se može puno napraviti. To je svake godine jedan hotel od 200 soba za jednu zvjezdicu više. Ako se tome doda i prodaja ove neoperativne imovine dinamika može biti i duplo brža i to sve bez skupih kredita. No sad kad HABOR nudi kredite po 2% za turizam mislim da bi i to trebalo iskoristiti i ubrzati.

Nemoj misliti na m2!

evo netko te sluša i čisti sve ispod 2000, daleko smo još od čarobne brojke 6000 kuna…

Da počnem pisati još na nekoj dionici 🙂

Nemoj misliti na m2!

evo netko te sluša i čisti sve ispod 2000, daleko smo još od čarobne brojke 6000 kuna…

Brojka je 6200 i nesto plus kamate.A kako stvari stoje biti ce masne nesto poput cevapa s kajmakom.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

New Report

Close