LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1.
NONNULLUS D.D. (66434617757)
187.144 61,84 Osnovni račun
2.
NOVA LIBURNIJA D.O.O. (18673527324)
75.661 25,00 Osnovni račun
3.
AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
11.335 3,75 Zast. račun
4.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/CROATIA OSIGURANJE D.D. (26187994862)
1.659 0,55 Skrb. račun
5.
ROYAL MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST DD (69223811952)
1.246 0,41 Osnovni račun
6.
BOLANČA MATKO (25766083835)
1.138 0,38 Osnovni račun
7.
ABANKA D.D. (89346389541)
1.088 0,36 Osnovni račun
8.
PBZ D.D. (02535697732)
550 0,18 Osnovni račun
9.
PBZ D.D. (02535697732)
529 0,17 Skrb. račun
10.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
500 0,17 Skrb. račun

+ još oni drugi slovenci…

www.lociraj-popust.com

E trebali ste malo više onda međusobno trgovati pa da LRH uđe u CROBEXturist index. Jedne godine je turistička dionica godine, a druge ne uđe ni u strukovni index. Danas, sutra se možda otvori neki fond koji će pratiti taj index pa nebi bilo loše da je i LRH unutra, to bi ipak poguralo neku likvidnost.

Nemoj misliti na m2!

MIslim da na ovdje fali malo pozitivnih misli.
Dakle zaboravit priču o sudu i tužbama jer oni uvijek djeluju negativno na cijenu.
Treba se koncentrirat se na fundamente a oni su više nego dobri.

Pogledajte B…a i njegovu Petrokemiju nema dana kada ju ne hvali i druka … ne mislim da treba baš tako ali više pozitive i fundamensta svakako.

P.S.
Zapitajte nekog kolegu koji nije u priči o LRH, sigurno nema pojma o fundamentima ali zna za tužbu …
[emo_mrgud]

Pa kakve veze ima tuzba za nekoga da li ce kupit dionicu ili ne??? Dobili ili ispusili to se na ni jednog dionicara nece manifestirat osim na dionicara tuzitelja i dionicara tuzenika,a sasvim je po meni svejedno ima li dionice Mate iz Splita,Stef iz Zagorja,grad Opatija i JLS ili cecenska mafija.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Ako ste propustili, jako dobar članak:
http://objektivhr.com/index.php/hrvatska/38-vijesti/203-kukuriku-mijenja-odluke-samodola-i-ide-na-ruku-krupnom-kapitalu

Pa kakve veze ima tuzba za nekoga da li ce kupit dionicu ili ne??? Dobili ili ispusili to se na ni jednog dionicara nece manifestirat osim na dionicara tuzitelja i dionicara tuzenika,a sasvim je po meni svejedno ima li dionice Mate iz Splita,Stef iz Zagorja,grad Opatija i JLS ili cecenska mafija.

Ajde postavi se u pricu da nisi informairan i … trazis.
Dođeš do LRH a ono forum samo o tužbama … pa zakaj da kupim reci taj ako se tu ne govori ok niti od onih koji su vec unutra …

..
Ajde postavi se u pricu da nisi informairan i … trazis.
Dođeš do LRH a ono forum samo o tužbama … pa zakaj da kupim reci taj ako se tu ne govori ok niti od onih koji su vec unutra …

Pa ja takve “ulagace” koji ulazu na osnovu foruma spasavam da ne ostave gace na stapu i ne mogu se nikako postavit u pricu da sam neinformiran i da ulazem. To se zove kockanje sto meni osobno isto nije mrsko i sto je najbitnije takodjer je legalno poput ulaganja.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

http://objektivhr.com/index.php/hrvatska/38-vijesti/203-kukuriku-mijenja-odluke-samodola-i-ide-na-ruku-krupnom-kapitalu

@vlist

Mi smo Udruga malih dionicara LRH. Mi ne propustamo. Mi ne oproštamo.Mi ne zaboravljamo.

Stranica 760 od 28.1.2013.

Evo da se onda malo vratimo na poslovanje.
Poslovni…

Evo jedan podatak koji se ovdje baš i nije komentirao a nažalost uprava nije prenijela praksu iz tvrtki kojih je došla gdje se uz izvješća napiše i malo ozbiljnije pojašnjenje i komentar.
Pad ostvarenih noćenja nije dobar pokazatelj i bilo bi dobro da je to elaborirano. Isto kao što se i samo povećanje prihoda ne može samo za sebe uzeti kao pozitivan podatak jer se može raditi o samo jednoj iz bilo kojeg razloga pozitivnoj anomaliji.

Zato bi bilo dobro da se to pojasnilo prvenstveno u svjetlu planova i ciljeva koje si je uprava postavila. Budući da to nisu napravili evo male amaterske analize.
Prihod od prodaje povećan za 5 % uz 1,5% manje nočenja što zanči da je LRH značajno podigla ADR (average daily rate) za najmanje 7-8% (nemamo podatke o eventualnom variranju broja kreveta do kojeg zasigurno dolazi podizanjem kategorija). E to je već vrlo pozitivan podatak.

Prvo, u prvom polougodištu neki objekti su bili izvan funkcije budući su se renovirali, i vidljivo je bilo iz rezultata za 1 i 2 kvartal da su prihodi bili manji, ali nakon toga i to pogotovo u zadnjem kvartalu i ti objekti ali sad po večim cijenama nadoknađuju izgubljeno iako ne dostižu broj nočenja.
U zadnjih 10 godina rekordna je bila 2008 i tada su imali 3% veći prihod nego danas, no ADR kao vrlo važan faktor profitabilnosti bio je manji, i vidimo da sada to ide u smjeru koji je uprava i zacrtala. A to je podizanje kvalitete i kategorizacije koje će dovesti do povećanja cijene a uz natprosječnu popunjenost dovesti do natprosječne profitabilnosti. Imamo i tendenciju smanjivanja troškova ali tu neće biti više velikih pomaka jer podizanjem kvalitete usluge osim materijalnih ulaganja morat će se ulagati i u ljude kao najznačajniji trošak. Podizanjem kategorizacije trošak osoblja se povećava u apsolutmom iznosu ali ipak smanjuje relativno u odnosu na prihode.
Već sam uspoređivao popunjenst nekih istarskih hotela sa LRH i iako podaci nisu najsviježiji LRH je tu bio jako dobar, ali baš spomenuti ADR koji je za toliko manji ne čini u ovom trenutku LRH i natprosječno profitabilnom, ali potencijal je ozbiljan.
Meni je naravno žao što to ne ide brže ali vjerovatno tu treba biti oprezan jer jedno je podići kategoriju hotela ( što s obzirom na financijsko stanje LRH nebi trebao biti neki problem, novaca imaju, a i krediti za turizam nikad povoljniji) ali te kapacitete treba onda i prodati tj “zanoviti” goste a za to je potrebno i neko vrijeme. Kad jednom provedu planirane investicije i podignu ADR pa i popunjenost na razini cijele LRH na nivo ovih nabrojanih hotela to bi trebalo značiti veliko povećanje prihoda.

Evo jedne odokativne matemetike. Za ove potrebe pretpostavimo da će uz planiranu izgradnju dodatnih kapaciteta ostati na približnom broju soba.

1850 soba x 2 = 3700 x 365 = 1.350.500 * 65% = 878.000 noćenja

Sadašnji ABR (Average Bed Rate) od cca 340 kn (210 mil/616000)
Prema podacima od prije par godina hoteli ISTT su imali 40% veći ABR no mi uzmimo samo povećanje od 20%

878.000 x 400 = 350 mil

To bi dalo oko 25.000 EUR prihoda po raspoloživoj sobi tj oko 520 kuna po danu.
Nerealno?
ISTT je toliko imala prije 5 godina na promatranim hotelima uz popunjenost od 49%. Kada bi stavili ISTT imao popunjenost od 65% onda bi ISTT imao prihod po raspoloživoj sobi od 680 kn tj 30% veći.

Zanimljivosti radi pomnožimo i to:

1850 soba x 680 kn x 365 = 459 mil ili 33.000 EUR prihoda po sobi.

Nezamislivo?
Toliko imaju Austrijanci (pros. za hotele sa 4*/5* ) a znamo tko je napravio od Opatije ono što ona i danas je 🙂

Šalu na stranu ni Bugari nisu daleko: 5* – 36.000 eur, 4* – 25.000

ISTT je otišla pod skute MELIA-e i to nešto košta ali rezulati su tu, može li LRH sam graditi svoj brand ili bi bilo mudrije to platiti?

Nemoj misliti na m2!

Hvala Frenki 🙂 nisam vidio da ste vec prozvakali taj clanak… a ja eto naletio tek jucer na to…

Brzo smo zaboravili financijsko izvješće?

Računao sam nešto kod drugih turista pozitivan efekt smanjenja PDVa. Prema tim izračunima i pod uvjetom da hoteljeri ne smanje cijene ( trend u LRH je zapravo obrnut ) kod LRH bi se u 2013 moglo raditi o iznosu od 6 do 8 mil kuna.
Podići profitnu maržu za par postotaka dok u ostalim granama ona pada, pa još podići i sam prihod također za par postotaka je razlog zašto su turističke dionice u fokusu. Nažalost ne i LRH, ali valjda jednom nadoknadimo zaostatak.

Koliko smo izvan fokusa govori i to da me nitko nije ni hvalio ni “popljuvao” za prethodnu analizu. Na ostalim dionicama bi me rastrgali.

Nemoj misliti na m2!

pa ja ti dao 100-ku!
[emo_zacudjen]

New Report

Close