na ovoj dionici mislim da ne bude ništa bitno po bidu, tako da ukoliko netko želi ući morati će potegnuti malo više 🙂
polako al sigurno
da vidimo oce li se 71 maknut
Zadnja 1969, a prva kupnja na 1901.
Kako je oštro jutros počelo možda pobjegne i ovaj sa 71 kom na 2189…
Bez ljutnje, ja sam samo malo uspoređivao podatke ipak je danas izašlo godišnje izvješće što bi trebao biti neki relevatni podatak za one koji sada ulažu i/ili nisu tužili. Ne vidim neki razlog da je trenutna cijena barem 20-30% niža od sličnih tvrtki u Istri.
Samo još jedan detalj za usporedbu. Ovo su podaci od prije koju godinu za 4 hotela Istraturista (Koralj, Umag, Aurora, Garden svi 4* soba: 1350) i LRH (Ambasador, Admiral, Kristal, Excel. 3×4*, 1×5* soba: 805)
Vrlo važan parametar profitabilnosti je zauzetost soba na godišnjoj razini i u LRH hotelima je ona prosj. 65% sa rekorderom hotel Kristal koji ima 74%, a kod Istraturistovih hotela je prosj. 49%
stvarno ne kužim ovu sprdnju od H naloga…oni koji prate kupnju znaju o čemu govorim…kako brokerske kuće takvo nešto uopće dozvoljavaju
stvarno ne kužim ovu sprdnju od H naloga…oni koji prate kupnju znaju o čemu govorim…kako brokerske kuće takvo nešto uopće dozvoljavaju
apsolutno si u pravu
A zašto mislite da većinski vlasnik “štopa” cijenu? Koji je njegov motiv?
Ima “stabilnu” večinu, preko 75% ionako ne može drugačije nego dokapitalizacijom, koja mora ići po znatno večoj cijeni i uz obvezu ponude za preuzimanje. A u toj situaciji bi mu čak odgovaralo da je cijena i veća jer bi manje dioničara prihvatilo ponudu.
štopa štopa a tko bih drugi
tko prodaje 71 kom sigurno ne vrane
da ima dovoljno kupnje, ne bi se to dugo štopalo
nelikvidna je, i jako malo komada treba da se digne cijena, pa imho zato nije atraktivna
no ukoliko nekom većem bude interesantno – ovdje prvenstveno mislim da ove fondove unutra – da cijena ide gore radi neke knjigovodstvene dobiti i fin rezultata, to se digne za 20-50% u roku od 2 dana