Dobio sam poruku od dioničara koji su u tužbama i pitali zašto o tome ne pišem na forumu, a vidim da me je i na forumu netko pozivao da se javim..
Nekakav dogovor je bio u startu da će komunikacija Udruge za dioničare u sporovima biti preko odvjetnika jer prvo ima puno dioničara pa je nemoguće držati neku smislenu komunikaciju sa tako velikim brojem ljudi, a bude tu onda i dosta pokvarenih telefona jer radi se ipak u složenoj problematici koja i nije svakom razumljiva.
Ja pokušavam biti u kontaktu sa većinom odvjetnika koji zastupaju dioničare i pomažem, razmijenjujem, prosljeđujem dokumentaciju itd itd..
Svima koji su ovdje na forumu postali neko pitanje ja sam pokušao odgovoriti privatnom porukom te zatražio i kontakt odvjetnika da pomognem koliko mogu.
Kao drugo ja nebi ni smio (nisam to radio ni do sada) objavljivati što se događa u samim postupcima i na sudu, ali evo budući su to neki kolege objavili, sljedeći tjedan je ročišta na Upravnom u Osijeku. Upravni spor se sad vodi po mjestu tužitelja a izgleda da je u Osijeku najmanja gužva pa su prvi stigli na red. Opet, o samom postupku na sudu ja ne smijem javno.
Udruga je i u intenzivnoj “prepisci” sa Hanfom gdje smo tražili da ponovo otvore postupak nakon što su Zaključkom stari obustavili. Na prvi odgovor sam čekao 2,5 mjeseca i taman sam poslao prigovor zbog šutnje administracije kad mi je stiglo. Sad smo išli sa prigovorom na koji bi oni trebali odgovoriti rješenjem da to bude temelj za daljnje postupke pred upravnim sudom. Osim poznatih činjenica (ništetnost zaključka, priznanje itd itd) ističemo i zajedničko djelovanje kao sasvim novi razlog sa nastanak obveze tj taman da su i dionice dobijene izvorno trenutkom osnivanja NL d.o.o. uspostavljeno je zajedničko djelovanje i nastala je obveza
Predmet Udruge na Ustavnom se vodi pod brojem U – III – 4195/2012, ako Vašem odvjetniku treba može zatražiti da mu pošaljem kopiju sa potvrdom zaprimanja
Eto, toliko, nebi ovime zatrpavao forum ali zamoljen sam da to i ovjde objavim, a ja dioničare molim da svoju komunikaciju usmjere preko odvjetnika
kakao turist. sektor ode gore jedino mi stojimo a kako smo kernuli budemo još
i padali
Baš sam na temi turistički sektor napisao da je Ostojičev filmić o strategiji turizma postigao cilj 🙂
VLHO 4,2%
KORF 4%
RIVP 6%
MAIS 6%
ARNT 8,6%
Pa čak i SNHO kao vlasnik LRH je u zadnjih mjesec dana rastao 10 a u 6 mjeseci je narastao 35-40% i to sad već na ozbiljnom prometu
Bit ću toliko slobodan pa nadopuniti pisanje “radilice” Dražena sa svojim razmišljanjima.
Po pitanju objavljivanja što se događa u sudskim postupcima, moje razumijevanje zakona ne priječi objavljivanje svega što se događa u postupku, ali je zabranjeno “komentiranje” postupka prije pravomoćne presude jer se to smatra nedopuštenim pritiskom na sud. Stoga su podnesci, zapisnici, rješenja i sl. javni i može ih se objaviti, osim ako sud rješenjem ne odluči drugačije. Koliko mi je poznato u slučaju LRH postupak nije zatvoren za javnost!
Ključno pitanje je da li je koji tužitelj uspio u tužbenom zahtjevu nakon poništenja rješenja od HANFE?
Ovo je ključno i za sve one tužitelje koji su uspjeli u postupku prije poništenja rješenja i sada su na VTS-u. Iako se čini da su oni u boljoj poziciji, po mom mišljenju vratit će se na početak u dužem luku.
Nadam se da griješim
Rekao bi da ovu prodaju Magnolije nisu slučajno obavili nakon nove godine, tj ovako im ne ulazi u dobit za 2012. Šteta, rekao bi da je iz te transakcije barem 25-30 mil kuna dobiti jer sumnjam da se vila vodila u knjigama po više od 5-10 mil kuna i to diže book za 100 kuna po dionici. No s druge strane možda bi zbog toga morali plaćati porez na dobit što ni nama kao dioničarima nije u interesu. Bolje nek novce investiraju u obnovu hotela nego da ih daju Liniću.
bude darko sad digao vrijednost dion. nema prodaje a ni kupnje
većina nas je zarobljena sa (sudom) komotno može na 2500 i opet bude slabe trgovine jedino mu je zbog kredita(lakše)
Baš sam na temi turistički sektor napisao da je Ostojičev filmić o strategiji turizma postigao cilj 🙂
VLHO 4,2%
KORF 4%
RIVP 6%
MAIS 6%
ARNT 8,6%
Pa čak i SNHO kao vlasnik LRH je u zadnjih mjesec dana rastao 10 a u 6 mjeseci je narastao 35-40% i to sad već na ozbiljnom prometu
[/quote]
SNHO nastavlja rast!
Tek je počeo rasti….::))
Milsio sam jutros prodati 20 komada LRH i ući još jače u SNHO…..ali mi opet žao i ovoga bisera…
nadam se da nebu izgubili sud je vidi ovo
korf bio 20 sad 150
plava skok 100%
arena skok 100%
maistra 50%
lrh skok 10 posto ako se uzme min cijena 1650 1700 zašto pitam
sve a naročito franu
Jer ova dionica ne valja nista.Ona identicna hrvatskom pravosujdu,a kakvo je ono svi znamo.Daleko najgora dionica u koju sam ulozio pare.Slijedi je Belje koje isto ne vrijedi nista kako je i vecinski vlasnik rekao.