s kamatom,s kamatom
a di je naš Mr Nikolić, tužno je bez njega….
da nam barem da koju riječ ohrabrenja [emo_novac] u ove tmurne i hladne dane….
Draženeeeeee….javi seeeee…ima li šta nova..?
Ja imam uskoro 2.ročište. Pred prvim ročištem je moj odvjetnik povukao tužbu, jer je prije toga došla presuda Upravnog suda.
Tužili smo 5 stranaka. To nisam ni znao do ročišta, jer sam sve prepustio odvjetniku, nadajući se da bude izabrao najbolju soluciju. Bilo je dosta odvjetnika uključenih u tužbe malih dioničara, postojala je i određena koordinacija , pa se sa samim postupkom nisam previše bavio.
Za povlačenje tužbe na prvom ročištu je bio potreban pristanak tuženih stranaka, na što su pristale dvije tužene stranke, 3 nisu. Zato je sud za slijedeći mjesec zakazao novo ročište.
Sad sam u nezgodnoj situaciji i pred dosta teškom odlukom kako dalje. Ako odustanem od tužbe, moram platiti sudske troškove tuženim strankama.
To po nekoj procjeni iznosi oko 18.375,00 kuna .
Ako ne odustanem i izgubim, što je po procjeni odvjetnika gotovo sigurno, to će me koštati daljnjih 18.750,00 kuna troškova tuženim strankama , koje ću morati platiti.
Moram reći, da iako mi se to gomilanje troškova čini krajnje bizarno i čak i djelomično nepotrebno, raste u meni bijes i odpor do odustajanja od tužbe.
Kad bi se to moglo nekako optimizirati, racionalizirati, bio bi zadovoljan i svakako bi nastavio s tužbom.
Ovo s tužbom na svih 5 stranaka kažu, da je pogrešno i da bi rezultat bio isti, a troškovi manji, da sam samo tužio jednu od stranaka. Navodno su neki tako postupili.
da, i da ne zaboravim, radi se o samo dvadesetak dionica. Da ih je dvjesto ili dvije tisuće, manje bi me boljelo ovo sve skupa.
LRH se više baš i ne spominje … Da li je netko ovom liku iz EU što monitorira poslao dokumente na engleskom?
Ako nije neka mi se dostavi hr inačica pa ću je prevesti na engl.
da, i da ne zaboravim, radi se o samo dvadesetak dionica. Da ih je dvjesto ili dvije tisuće, manje bi me boljelo ovo sve skupa.
po tvojem izračunu za 100 dionica platio bi svako ročište ~100 k Kn (5 x 18.375,00), što mislim da baš nije realna brojka.
po tvojem izračunu za 100 dionica platio bi svako ročište ~100 k Kn (5 x 18.375,00), što mislim da baš nije realna brojka.
[/quote]
Meni je dosšla vrlo slična cifra kao i grebzi, a ročište se nije niti održalo. U tu cifru je uključeno: odgovor na tužbu i nekoliko podnesaka sve x 3(koliko su tuženi imali odvjetnika). S tim da sam se ja odrekao tužbenog zahtjeva prije prvog ročišta. Tužba je bila na dvadesetak dionica (vrijednost spora oko 130 ili 140 tisuća kn, ne sjećam se točno).