Imate pravo kolega "frankie". Ovo što se Opatija poziva na odluku VUS-a, njihovo je pravo, ali na
trgovačkom im to ništa ne znači.Činjenice ne mogu pobiti, samo mogu odugovlačiti.Svaka godina
15%. Takvih kamata nema nigdje.Ja mogu čekati, a na kraju će ovo sve platiti opatijci, a ne Dujmić
i društvo. Oni su sebe debelo osigurali, a raja uvijek plaća.
Tako je kolege, platiti će mo mi Opatijci i to samima sebi….a ne debelokošci i lijevi i desni, i probat će odugovlačit od nemila do nedraga samo da njih ne zadesti činjenica da će kamata biti veća od glavinice i pitam Vas kolege tko će za to odgovarati, kao što sada planiraju ukloniti šahte sa Nove ceste koje su ugradili prije cca 5 godina, popravljali svake godine a sada će ih UKLONITI, tko će to platiti?
Ako ste vi svi u pravu što se tiče dugogodišnjeg sudovanja (što i ja smatram vjerojatnim), padaju mi na pamet dva pitanja:
1) Od kada idu kamate (da ne bi bilo od trenutka prvostupanjske presude) jer je to stvarno katastrofa?
2) Što ako bude inflacija (jer 5% na Kune koji se sada nude … u isto vrijeme CHF je na 1% mi ne smrdi na dobro) kako to namiriti?
I sada moje razmišljanje:
Iako je zatezna kamata 14% (nema ukamaćivanja nego je fiksno na godinu) sa sadašnjom inflacijom od 3% vrlo lako se dade izračunati da za 22 godine i početnu glavnicu od 1000 Kn:
Prinos 4080 KN (ukupno sa zateznim kamatama)
1000 Kn je u biti 1916 Kn (uračunata inflacija koja se ukamaćuje)
Dakle realni prinos je cca. 2000 Kn (4080-1916) što je u biti tek 100% na 1000 uloženih Kn. A rok je podsjećam 22 godine!
Treba još imati u vidu da nikakve druge troškove nisam računao (sud, odvjetnici koji će pojest neki postotak) … sve svemu ovo je idealni izračun koji je sigurno u konačnici manji.
I sada pogledajte ona dva pitanja na početku i recite koliki je rizik sudovanja …
[huh]
Rizik sudovanja je osoban rizik. To ti je nekako najbolji odgovor.Medjutim do sada nikad na sudovanju i kamati nisam izgubio. Sad imas ogroman pad cijena nekretnina tako da ti je u biti novac za kapitalna ulaganja po tom pitanju jako dobro zasticen mada realno(inflacija) izgleda da novac manje vrijedi. Ovisno sto kupujes sa tim.Ja s tim parama ne mislim kupovat parizer u svakom slucaju.
Imate pravo kolega "frankie". Ovo što se Opatija poziva na odluku VUS-a, njihovo je pravo, ali na
trgovačkom im to ništa ne znači.Činjenice ne mogu pobiti, samo mogu odugovlačiti.Svaka godina
15%. Takvih kamata nema nigdje.Ja mogu čekati, a na kraju će ovo sve platiti opatijci, a ne Dujmić
Sve je ovako krasno kada čitam Vaše postove pune međusobnog uvažavanja i odobravanja.
Odluka VUSA nije relevantna,nepostojanje odluke Hanfe nije relevantno??????Zakon je bitan!!!!
Dobit ćemo spor "kad-tad"!!!!!!
Imamo kamatu!!!!!!Isplati se !!!!!
Želim Vam sve najbolje,ali mislim da ste u ZABLUDI i to veeelikoj.
Pozdrav
Kolega Bisakovi, kaj se ljutite?
Presudu u moju korist koju sam dobio ne može poništiti VUS.To nije njihova nadležnost ! A da njihova odluka nije relevantna, to ste Vi rekli, ne ja.
Što se tiče odluke HANFA-e, to ćemo još vidjeti. VUS nigdje nije naveo (ako ste čitali) da obveza ne
postoji,nego da se dodatno moraju neke činjenice razmotriti.Ako ste imalo upućeni u pravo, vidjet
ćete da je u ovom slučaju prste umiješala politika, u stvari visoka politika.Za svoje odluke političari
možda i budu odgovarali, a možda i ne, ali moj slučaj na sudu nije dobiven samo na činjenici što je
to HANFA odlučila ili me je neki političar podržao, nego na stvarnim predočenim dokazima i to na sudu u Rijeci kojemu je (vjerujem tako) Opatija draža nego jedan Purger !!!! Ali taj sud odlučio je prema
ZPDD-u tj. prema zakonu, a ne prema utjecaju politike ili lokalpatriotizma.
Koji je motiv vaše ljutnje? Smeta Vas što se pozivamo na zakon? Smeta Vas 15% godišnja kamata ?
Smeta Vas moja tužba?
A da li Vas smeta to što sam zbog tih dionica uzeo kredit i još uvijek ga vraćam sa debelim kamatama?
Da li ste ikada došli u situaciju da Vas šikaniraju jer ste mali čovjek? Da li ste za vladavinu prava ili
zakon jačega? Što mislite zašto je G. Gredelj odstupio sa dužnosti počasnog predsjednika Udruge Hrvatskih sudaca ? Ne zabijajte glavu u pijesak! Jednog dana će cement doći i do Vas pa ju nebute
mogli izvaditi.
jesu opet isti suci u igri?
Kolega Bisakovi, kaj se ljutite?
Presudu u moju korist koju sam dobio ne može poništiti VUS.To nije njihova nadležnost ! A da njihova odluka nije relevantna, to ste Vi rekli, ne ja.
Što se tiče odluke HANFA-e, to ćemo još vidjeti. VUS nigdje nije naveo (ako ste čitali) da obveza ne
postoji,nego da se dodatno moraju neke činjenice razmotriti.Ako ste imalo upućeni u pravo, vidjet
ćete da je u ovom slučaju prste umiješala politika, u stvari visoka politika.Za svoje odluke političari
možda i budu odgovarali, a možda i ne, ali moj slučaj na sudu nije dobiven samo na činjenici što je
to HANFA odlučila ili me je neki političar podržao, nego na stvarnim predočenim dokazima i to na sudu u Rijeci kojemu je (vjerujem tako) Opatija draža nego jedan Purger !!!! Ali taj sud odlučio je prema
ZPDD-u tj. prema zakonu, a ne prema utjecaju politike ili lokalpatriotizma.
Koji je motiv vaše ljutnje? Smeta Vas što se pozivamo na zakon? Smeta Vas 15% godišnja kamata ?
Smeta Vas moja tužba?
A da li Vas smeta to što sam zbog tih dionica uzeo kredit i još uvijek ga vraćam sa debelim kamatama?
Da li ste ikada došli u situaciju da Vas šikaniraju jer ste mali čovjek? Da li ste za vladavinu prava ili
zakon jačega? Što mislite zašto je G. Gredelj odstupio sa dužnosti počasnog predsjednika Udruge Hrvatskih sudaca ? Ne zabijajte glavu u pijesak! Jednog dana će cement doći i do Vas pa ju nebute
mogli izvaditi.
Ja se prije svega ne ljutim.Otkud Vam to?
Naprotiv,bilo bi mi drago da dobijete ovu pravnu bitku,ali ja jednostavno procjenjujem da su izgledi za to vrlo mali!!!
Prvostepena presuda može vrlo lako pasti na drugostepenoj instanci,ako se stvari bitno ne promjene u Vašu korist.
Pozdrav i puno sreće
I Samodol očekuje da će se sva Hanfina rješenja poništiti, a on sam bi mogao završiti u buksi.
I Samodol očekuje da će se sva Hanfina rješenja poništiti, a on sam bi mogao završiti u buksi.
Dakle niti Samodol ne vjeruje u opstojnost "svojih" rješenja.
Mislim da će se sada i najveći "optimisti" zabrinuti.
Pozdrav
E ako je naše sudstvo prošlo monitoring EU nakon ovakvih odluka suda protiv HANFE, pišam ja na onoga tko potpiše da nam je sudstvo u redu. Znamo kakav je kriminal vladao prije ali imam dojam da ovakvog upravljanja sudstvom od strane vlade nije nikad bilo. Bisakovi je nažalost najvjerovatnije u pravu, teško leba da se najedemo od tužbi. Jedino kad bi svoja potraživanja prodali dečkima s Knežije onda bi sudstvo proradilo, jer ipak dečki s knežije su u ovoj zemlji zadnja pravna instanca i imaju konačni pravorijek