@Funky
…možda najbolje da svoju puc-frau savjetujete da nikako ne špekulira jer će ostati i bez one kićene metlice kojom briše prašinu sa vaših slika…
…pokušajte joj onda dočarati koliko iznosi 1,36 milijardi kuna, koliko bi iznosila eventualna Hanfina obveza ,a da sve općinice iz Liburnije okrenete naopako,jedva bi istresli 260 milijuna koliko iznosi njihov godišnji proračun…
…vjerujte da će vašoj puc frau to odmah biti jasno…pa neka i vama objasni…
@Funky
…možda najbolje da svoju puc-frau savjetujete da nikako ne špekulira jer će ostati i bez one kićene metlice kojom briše prašinu sa vaših slika…
…pokušajte joj onda dočarati koliko iznosi 1,36 milijardi kuna, koliko bi iznosila eventualna Hanfina obveza ,a da sve općinice iz Liburnije okrenete naopako,jedva bi istresli 260 milijuna koliko iznosi njihov godišnji proračun…
…vjerujte da će vašoj puc frau to odmah biti jasno…pa neka i vama objasni…
@bakicaaa-e,
ne ulazeći u raspravu da to nisu niti približno točni brojevi (o tome je ovdje bilo mnogo govora), želim reći da je taj broj (1,36 milijardi kuna) bio svima jasan i unaprijed rečen prije nego su nahrupili i uzeli što nisu morali, uzeli više nego ih je pripadalo ali su uzeli pod motom – lako ćemo.
I zašto bi sada prema takvim ljudima trebalo imati obzira a oni još danas i slave fešte i troše novce na nekakve ribarske derneke … A najveći pravni stručnjaci (trg. prava u Hr) su nama dali za pravo) a da je zakon na našoj strani govori i pokušaj promjene ZPPD-a koji je trebao biti retroaktivan.
Ja razumijem da ostali nisu zaintersirani u ovom slučaju a pogotovo senzibilizirani kao mi ali zar bi nam mediji dali toliko pozornosti da nismo u pravu?
A što se tiče moje puc frau, pronašili ste smisao mojih misli u potpunosti. Ali svakako ću joj prenijeti vaš savjet ako i mjesto gdje ga od vas može dobiti bez naknade.
Inače špekulirati znači tražiti brzi dobitak na tržištu uz veliki rizik.
Ovdje je riječ o poštivanju pravnih normi (važećih zakona RH) tako da je rizičnovrlo upitno, a ako je 3 godine (koliko sam ja do sada unutra) brzo (a bit ću još cca barem 10 godina dok ne istjeram sporove i naplatim se) onda morate objasniti što je to za vas sporo.
[huh]
Nažalost siky ne znam iz čega je to hrvatski narod isplivao. To što sad možemo reći da imamo Hrvatsku, a nećemo imati za kruh, bojim se da će malo značiti onom tko je gladan. Borit se kažeš? Protiv koga? S kim? Ljudi svakodnevno vide nepravdu i više ni ne reagiraju. Sjećam se Zokija kad je obilazio punktove pri potpisivanju za famozni referendum koji je rekao da bi ga njihova vlada sigurno odradila. Gdje je nestao taj referendum? Gdje su najavljene promjene. Osim većih poreza i cijena u dućanu, ništa se nije promijenilo moj siky. Čačić će pokrenut hrvatsku obnovom fasada, to je idejni plan 21. Ako ljudi do sada nisu shvatili da i ovi prodaju maglu i trpaju sebi u džepove, a očito je da nisu, niti neće dok ne budu goli, bosi i izbačeni iz svojih skupo plaćenih stanova, a onda je bojim se kasno… Zamisli porodicu koja grca iz mjeseca u mjesec i još otplaćuje nelegalan kredit u švicarcima na 30 godina za 80m2 stana koji su platili 2200 Eur/m2 (u stvarnosti s kamatama 5500 Eur/m2), a Linić im kaže, pa vi ste bogati, imate viška 35m2, na to ćete platiti porez. Suludo. Razmisliš li ti ponekad zašto su hrvatski generali u haškom zatvoru? Zajedno sa srpskim? A isto tako zajedno i sa onima iz afričkih banana državica koji su slali djecu u borbu, radili masovna silovanja i egzekucije. Malo razmisli o tome pa ćeš shvatit koji nam je status. Nažalost, nikad nismo bili pobjednici moj siky, gubitnici smo i to i ostajemo jer svatko tko se primi vlasti primi je se radi osobne a ne radi koristi lijepe naše i običnog puka.
ljudi vidim da ste ogorčeni…kažete nema kruva tu u Hrvatskoj, triba ići vani. Ne, baš suprotno, triba napravit sve da se ovo stanje promini i ostat tu i borit se svim sredstvima…i ukazat narodu koji sada pada na porciju girica o čemu se tu radi…političari ovim svojim igricama i presudama pod njihovim utjecajem žele i postići to da se još više izgubi vira u pravdu i bolje sutra. A ono će doć tek onda kad nam voda dođe do grla, ka i 91.I do 91 je hrvatski narod šutio, gutao nepravdu, iseljavao se, ali kad je došlo pitanje biti ili ne biti digli smo se i sami znadete šta je bilo…a da podsjetim, situacija iz koje je hrvatski narod isplivao kao pobjednik je bila milijun puta gora…dakle ne podcjenjujte hrvatski narod, kad dođe vrime opet će se Hrvati probudit,a s obzirom da je stanje svaki dan sve gore, mislim da će do toga brzo doći…
Čačić će pokrenut hrvatsku obnovom fasada, to je idejni plan 21. Ako ljudi do sada nisu shvatili da i ovi prodaju maglu
a sta tebi nebi bilo prodavanje magle? vidis nesto lose u tom prijedlogu ili imas bolji?
http://www.jutarnji.hr/promjena-od-koje-ne-mozemo-pobjeci/1040374/
evo samo jedna od stvari koje hdz-ova vlada nije imala muda napraviti u 20 g. a to je nekom uzeti. jer je njima uvjek bilo draze gurati drzavu u govna kako bi se dodvorili glasacima i ostali na vlasti. jesi tada bio zadovoljan.Jel i dalje zelis biti tako zadovoljan do trenutka kad vise tako neide kao sto sad vise ne ide. nema vise kredita i zaduzivanja. HDZ nas topi 20g i sad bi svi u roku par mjeseci da se zaokrene sve za 180 i da najednom procvjetaju ruze. ne znam u kojem filmu ste to gledali.
a opet ce svi u glas reci da nema carobnog stapica a onda ce isti tren skociti za vrat vlasti jer nisu u par mjeseci nista napravili. a sta je par mjeseci nego carobni stapic? mislim da treba biti ipak malo strpljiviji. 4g je dovoljno dug period za procjeniti dali netko kvalitetno radi ili ne. 6mj je ipak puno premalo. nakon 4g (s tim da ce se vec i nakon 2-3 puno toga vidjeti) ako ne bude valjalo hvala gospodo sljedeci.
vidis kak se hdz ponasa. kad su na vlasti guraju drzavu u blato a cim sidju sa vlasti vrate retoriku u 41’u samo da se sto prije vrate igrajuci na najnize strasti. nazalost to im kod nas cesto polazi za rukom jer je narod neuk kakav je.
Bacili smo se na politiku 😉
Shvatio sam zašto mi je SDP u nekim stvarima bio simpatičan..
Jer je zastupao neoliberalnu ideologiju koja mi je bil bliska ( a njima nikako nebi trebala biti)
E sad ili sam ja otišao kvragu ili sam ostario ali izjava da penzioneri koji žive u stanu od 100m2 trebaju taj stan prodati i otići u garsonjericu ili dom ili ih treba oporezovati mi nije sjela ( nažalost prije 10 godina bi ja tako nesto rekao) Nije stan ljudima samo imovina to je dom..
bakiceee, hocete li molim vas objasniti motiv toga sto pisete, 1,36 mlr kuna je cijena svih slobodnih dionica lrh iz 2007 i onaj tko to hoce toliko mora platiti. Ne razumijem sto tu nije jasno. Vi bakiceee (obzirom na vas intelekt koji iscitavam iz vasih postova) ne mozete shvatiti da vise ne zivimo u ’50 im godinama i da postoji privatno vlasnistvo. Ako zelite golfa to morate platit 20 tis €, a ferrarija 100 tis€, ako zelite cijelu kompaniju LRH platite ju, i da to kosta 1,36 mlrd kuna. Iskreno radi ovakvih kakvi ste vi bio bi najsretniji da morate objaviti ponudu i da vam i SN zapapri, kad vec spominjete 1,36 mlrd! Btw nemojte mislit da ja to nemoguce, pa onda festajte!
Ali svakako vas molim da mi odgovorite na pitanje, hvala.
Bacili smo se na politiku 😉
kad je ova presuda politicka. ne mogu vjerovati (mada se previse ne razumijem u pravo a niti u dubinu ovog slucaj) da svi pravni strucnjaci i hanfa (koja je puna istih takvih strucnjaka) imaju jedno misljenje a jedna sutkinja upravnog prava drukcije. al opet kolko mi je god nesimpatican taj linic (mogu mu oprostit i aroganciju i agresivnost ali nesposobnost nikako) nemogu zamislit da on pokuca na vrata sutkinje (naravno ne doslovno) i govori joj kako ce presudit. a opet ne vidim koji drugi scenarij bi mogao biti u igri.
…gospodine spider,ja razumijem vaš moto da "nema džabe ni u stare babe"…ali vidite zahtjevi,pa makar i pravno utemeljeni moraju biti sa mjerom i razumni…
…ako netko mora istresti skoro petogodišnji budžet zbog Hanfine odluke,onda je takav zahtjev nerazuman…i svatko realan zna da će se tu umiješati i politika i pravosuđe…i da od takve priče nema ništa…jer predstavlja špekuliciju van realnih okvira…
…ove pričice koje vi pričate su uspavanke za laku noć isfrustriranih dioničara,koji se eto nadaju ko u grčkim tragedijama da se pojavi Deus ex machina… [wink]
…gospodine spider,ja razumijem vaš moto da "nema džabe ni u stare babe"…ali vidite zahtjevi,pa makar i pravno utemeljeni moraju biti sa mjerom i razumni…
prilicno iskrivljena logika pogotovo za jednog pravnika. tako su i mnogi nesretnici (i sam sam takav) uzeli kredit u svicarcima i on je isto tako poceo rasti preko svake mjere i razuma pa onda svi kazemo "znacli smo sta potpisujemo". i nema bas puno razumjevanja za ljude, placaju se skoro duplo veci krediti nego sta su bili, mnogi ljudi zive od crkavice sta im ostane i tako ce sljedecih 20-30g i to po principu deri konja dok ide. a sad bi treabali relativizirat zakone i sve kad se radi o mastodontima. namjerno to kazem jer istu logiku imas i na belju. a i tamo se sve zna i znalo se kakav je zakon i koje su reperkusije odredjenih postupaka.
ma ov u Vladi su pukli
to se vidi na skoro svakom slučaju
evo danas sa sindikatima npr. kažu imamo 21,6 i ajmo pregovarat a vi se tucite kome čemo uzet
i onda su oni za pregovore i kao popuštaju
rekli smo da ćemo spustit naknadu za staž sa 0,5 na o,3 pa eto ipak nećemo – vidite da smo popustili
uhvatit ćemo lopove na prijevozu – pa sad postali lopovi i oni koji na posao dođu automobilom
njima ćemo uzeti 35% eto danas su navodno napravili veliki ustupak uzet će ima samo 25%
ma nije mi simpatićan onaj Ribić al ima pravo kad kaže da je to neoliberalni model
a narod je krdo ovaca – čitam komentare kao kad nemamo mi božićnicu nesmiju je imati ni oni
a nisu svjesni kad ovima nešto ukinu da će kod privatnika sva prava isto padat
al to je ona narodna samo nek susjedu crkne krava, pa onda može i meni il tako nekako [rolleyes]