LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nekako mi se čini da politika upliće svoje prste u pravosuđe (još jednom)…mislim da se i o ovome treba obavijestiti EK!!!

znači strasbourg – i platiti će na kraju netko drugi, a ne Linić

nema veze zatezna ide…

www.lociraj-popust.com

a jesu vas zaje…i
i nas će na belju isto, hebeš ovu državu i ovo pravosuđe!!! 3 godine su rješavali i baš sada su donijeli ovakvu presudu i pazite tajming objave-na samom zatvaranju uz blokadu trgovanja tako da nitko ne stigne prodati [angry]

Tko će posuditi Liniću da na kraju sav taj cirkus plati?
Strasbourg – to je kristalno jasno.

nekako mi se čini da politika upliće svoje prste u pravosuđe (još jednom)…mislim da se i o ovome treba obavijestiti EK!!!

znači strasbourg – i platiti će na kraju netko drugi, a ne Linić

nema veze zatezna ide…

nema tu EK više ništa jer bi to bilo miješanje u rad pravosuđa! a ne ide ni zatezna jer sve pada u vodu….

Žao mi je zbog ovog, ne zato što vi niste uzeli lovu nego što je očito petljanje pravosuđa i politike.

Još prije izbora sam si mislim da ako dođe Linić na vlast, to će on rješiti.

Sad još nek riješi s Beljem situaciju i to bi bilo to.

I gle čuda, jedina ta dva će na kraju biti da je HANFA zabrljala.

kobili reko, kobili se nado.

pravosuđe. ajd BOOOK! [bye]

Ajmo ovako tko bi trebao naknadit stetu ako je drzavno tijelo(HANFA) pogrijesila???Govorim o postupcima u tijeku.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ja mislim da bez obzira na ovo poništenje rješenja HANFA-e obveza ostaje…naime ona ne nastaje temeljem Rješenja HANFA-e nego činjenicom da su grad Opatija i ostale općine stekle 25%+1 dionicu…tako je po sadašnjem Zakonu o preuzimanju dioničkih društava…tamo se ne spominje nikakvo rješenje. Ovo Rješenje se moglo i (vjerovatno jest) poništiti zbog pogreške u proceduri kod donošenja Rješenja, a s obzirom kakav nam je Zakon o upravnom postupku pogrešku je teško izbjeći…

@siky
Zakljucujes ispravno.Pored toga zelim nadodati da imamo slijedecu situaciju taksativno
-obvezu
-rjesenje HANFE o obvezi koje je konacno i izvrsno
-tuzbe
-ukidanje rjesenja HANFE

Pitanje za milion dolara:

Ciji je rizik bilo kakve greske koje je pocinilo drzavno tijelo,tko snosi taj rizik i tko bi trebao snosit trosak kao posljedicu tih pogresaka ako su nastale.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Dečki, držao sam vam fige, ali, *biga…ipak je država maćeha.

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

U trenutku kada su mi javili da se blokira trgovanje i još nije bio objavljen razlog sastavljao sam mail članovima udruge i novinarima da je očito da do izglasavanja Zakona neće doći. Barem ne do jeseni, i ponadao sam se malo odmora. Od 1.6. i trenutka kada je isplivao ovaj prijedlog primio sam i poslao 600 mailova (tu ne brojim cirkularne i one koje sam slao na više adresa). Sastanke i telefone nisam brojao. Napravili smo stvarno puno i uspjeli skoro nemoguće, a to je da se kao obični mali ljudi suprotstavimo političkoj samovolji i pravnom nasilju.. Rekao sam kada je predložena izmjena Zakona da se radi o Pirovoj pobjedi jer je time potvrđena obveza Opatije ali da će je zakonodavci sad retroaktivno ukinuti.. No to smo uspjeli preokrenuti i po svemu sudeći bili jako blizu da Zakon bude povučen.
Što sad?
Teško mi je reći nešto pametno dok ne vidim presudu. Od dosadašnjih 75 presuda US protiv Rješenja Hanfe u samo jednom je tužba usvojena, rješenje poništeno ali i vraćeno na ponovnu odluku Hanfi.(slučaj je potpuno drugačiji i nebitan)
Obrazloženje će biti vrlo zanimljivo pročitati, ja i dalje stojim da je do nastanka obveze došlo i tražit ćemo način da to dokažemo. Kao što sam već jednom rekao, ne mogu prihvatiti da nam netko prizna da smo u pravu ali da to svoje pravo ne možemo ostvariti.

Pa ovo nema nigdje. Zar smo zaista ovoliko jadni. Ispada da je hanfa špekulirala gore sa lrh-om nego ćobanković sa ksst-om. Jadan je onaj tko u Hrvatsku ulaže

do 2.800 se nalazi cca 200tinjak dionica – idealan paketić za nekog "špekulanta" koji će sa pola milijončića ući radi dokapitalizacije

Dobro da nitko nije ovo poslušao i počistio do 15:45……jer bi u suprotnom sad mirno mogao odmah objesit gaće na štap…… [bye]

New Report

Close