Dujmić se nije ni pojavio na skupštini, što mislim da je sramota..
Nemoj tako, možda nije znao da je skupština.
Možda sa stručnim pravnim službama grada priprema tužbu po ništavosti, kojom bi zaštitio udjel grada i spriječio "razvodnjavanje" tem. kapitala čime bi se onda i cijena dionica stabilizirala na nekoj višoj razini, ne zaboravimo, ipak je politika najstarija, hm, dama ne?
Po ovome ispada da će ova nenarodna vlast kojekavim uredbama retroaktivno poništavati transakcije koje im sada nisu po volji. A vidim da dežurne mlade komunjare na zadatku, uredno dijele jedinice onima koji se ne pokoravaju mislima i djelima velikih vođa.
A sto moze mlada komunjara nego se skrivat iza ekrana. U stvarnom zivotu mlada komunjara uvijek dobije po tamburi.
Ajde malo odrastite i ne gledajte samo koju ste ocjenu dobili. Nismo više u školi. Evo meni možete odmah dati jedan. Svejedno mi je.
što se tiče ovoga sa đakovštinom, ne znam sve podatke, imao sam dionice neko vrijeme i na kraju ih prodao i izgubio nešto novca. U svakom slučaju mi se čini da je najvjerojatnije to bilo pravno pokriveno na način da je glavna skupština izglasala odluku o dokapitalizaciji, te da je u odluci rečeno kako se ovom dokapitalizacijom ne stvara obveza objavljivanja javne ponude, s obzirom da takva mogućnost postoji u zakonu, ako me sjećanje ne vara. No treba pogledati odluku na temelju koje se išlo u dokapitalizaciju. Dobar novinar bi to sada napravio i time dobio jedan kvalitetan članak…
u tom smislu pretpostavljam da smo i dalje jedina lovina ovog novog zakona…
Evo još…
Provjereno je već, na skupštini nije bilo isključivanja obveze objave ponude, po zapisniku to nije izglasano.. Da ne govorim da se takva odluka mora donjeti sa 3/4 večinom u kojoj ne može glasati preuzimatelj.. Slično kao kod Belja.
Drazene ili netko tko ima pretplatu na Novi List, je li nam možete poslati članak od Milutina Babića: "Put do istine u nestalom dokumentu iz 1992. godine", jer je samo dostupan za pretplatnike
Prošle godine je za Grad Opatiju bila vijest godine da Uskok ulazi u Grad zbog LRH, a ove je vijest godine prijedlog Kukuriku koalicije Saboru da se Gradu Opatiji dodijeli zlatna dionica.
Iz navedenog je vidljivo da Uskok nije mogao pomoći da se zlatna dionica dodijeli gradu, pa se išlo s prijedlogom Saboru o kojem se više ne govori, a jedino što još može pomoći građanima Opatije da se LRH spasi od stečaja je novo otkriće gradonačelnika Opatije koje je objavljeno u Novom listu od 16. travnja ove godine, a koje glasi: »Izvršno vijeće skupštine Opatija predložilo je 1992. godine Skupštini općine Opatija da donese zaključak kojim se u dionički kapital poduzeća unose nekretnine upisane na ime općine Opatija.
Sad je jedini problem što gradonačelnik na čelu sa svim gradskim vijećnicima nikad nije vidio prijedlog izvršnog vijeća, a usvojili su prošlogodišnju sramotnu deklaraciju oko problema s LRH. Za napomenuti je da se jedino Akcija mladih distancirala od ove deklaracije što je samo dokaz koliko gradonačelnik sa svim vijećnicima grada ne želi ili ne zna reći građanima Liburnije pravu istinu o zlatnoj dionici LRH.
Umjesto stranaka koalicije na vlasti, ali i stranaka oporbe Grada Opatije, obični građani i novinari moraju upoznavati i upozoravati stanovništvo Liburnije na zlo koje bi moglo vrlo lako snaći naš kraj. Zato molim sve građane, da ako netko ima prijedlog izvršnog vijeća ili zna nešto o njemu, neka se javi – piše u svom otvorenom pismu Milutin Babić iz Ike.