LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Thanks na youtube-u. Mislim da smo ishodili još jednu pobjedu. D.L. je lijepo rekao da je ovo pokušaj vladajučih da se riješi cijeli slučaj LRH preko leđa najslabijih, ali vladajuči su se prevarili, i svjesni su posljedica koje smo im spremni priuštiti. Lesaru zahvaljujem na potpori, a Komadini čestitka na priznanju pogreške. Jasno SLO susjedi su nam očito pomogli i više nego što znamo, ovo je samo dokaz da se naš trud isplatio, i da u slučaju zakona moramo ustrajati i dalje.

Kolege nije to još gotovo, nemojmo se uljuljkati..
Ne želimo primiti gol u 90 minuti..
Nastavljamo dok ne povuku prijedlog..

Apsolutno, ne da nećemo primiti gol u 90′ nego čemo im natrpati mrežu. Ja pripremam pisamce br.2 za premijera osobno, a nadam se i razgovoru sa dvojicom zastupnika iz redova SDP-a.

Kakva nirvana ta temi!

Uspavali su nas il umorili?

A ništa nije gotovo!!!!!!!!!!

Ja sam bio malo obići dragu nam Opatiju i imao sam par korisnih razgovora. Sto se tiče piskaranja evo moj post sa drugog foruma gdje su se pojavili neki sa onom: jesam li vam rekao da ćete popusiti..
Bit će toga narednih dana, rekao bi da smo mnogima stali na žulj..

Odgovor na: Liburnia Riviera Hoteli d.d. (LRH-R-A)
Odmah se ispričavam što je ovaj post tako dug. No očekujem ovih dana da će me mnogi puno ozbiljnije napadati pa treniram

Ne običavam ulaziti u prepucavanja po forumu.. Za početak ja iza onoga sto pišem i radim stojim svojim imenom i prezimenom pa mi je malo besmisleno raspravljati se s nekim tko je samo neki nadimak, a i ja osobno sigurno nisam još proučio dovoljno gradiva da bi drugima dijelio lekcije..

Prvo, ja nisam nikada rekao da ćemo nešto dobiti, a i zapravo ništa ne trebamo dobiti, samo Opatija po zakonu mora otkupiti dionice od onoga tko to od nje zatraži. No, ne bi se ja nikad usudio reći ni da ćemo je sudski to uspjeti natjerati, vrlo sam oprezan, jer kao što sam rekao nisam anonimni nick s foruma, a u Udruzi je skoro 200 dioničara koji obično čitaju što pišem..

Ali pogledajmo malo u nazad..

Mi smo u početku tražili 2 stvari:
1. Javna i transparetna privatizacija LRH, 2. Da se riješi pitanje obveze Opatije.
1.Istjerali smo objavu sporazuma i ekspertize i rekao bi da svatko tko to pročita, pa još uzme u obzir tko je sve to odradio pretpostavlja što se tu dogodilo.. Procijenili smo da to dalje više nije naš posao.
2.Upozorili smo da nas dovode u situaciju da moramo birati prihvatiti ponudu SNHO ili tužiti Opatiju. Tražili smo jasnu situaciju ili obveza postoji ili ne. HANFA je objasnila da je Opatija u obvezi i da po zakonu tužbom možemo ostvariti svoja prava. Ponudili smo neke prijedloge za rješenje ali nitko nas nije želio ni poslušati, pa smo pokrenuli tužbe..

Onda su krenuli sa ništetnošću. Stajala je iza toga i Vlada, a mi smo ih upozoravali da to ne može napraviti na taj način, i da će problem ostati. Tako je i bilo. SNHO je lijepo iskoristio situaciju i izmijenio statut. Nas nije puno zeznio ali Opatija je trajno ispala iz igre.

Ponovo su počeli trubiti o izvornom stjecanju i tražili od suda da prekine postupak. Sud ih je poslušao pa smo dokazali da sud ne može preispitivati obvezu i sud je nastavio postupak. Nakon toga su pokrenuli novi upravni postupak, mahali su revizijom pretvorbe i dokazivali da su stekli dionice izvorno, da bi onda se iz te iste revizije isčitalo da nikad nisu ni trebali dobiti 25%+1 dionicu. E onda je počela priča sa zavjerom, prevarom i zabludom čime su na sudu zapravo priznali obvezu. O pritiscima na sud da ne govorim. Komadina je rekao da bi volio vidjeti sud koji će presuditi protiv Opatije, i vidi vraga našlo se par sudaca koji su presudili. (Komadina se sad ispričao da to nije bilo primjereno. Ja mu za ovaj nastup skidam kapu, rijetki su političari koji priznaju da su pogriješili.)

Sada Linić kaže da ti suci nemaju ništa u glavi kad donose takve presude i da Opatija to neće platiti. Iako se bas ne slika, rekao bi da on stoji iza ovog prijedloga. To svakako treba respektirati, radi se o moćnom čovjeku, koji obično provede ono što naumi. I silom ako treba. Doduše na AmCham-u nam je rekao da pošaljemo svoj prijedlog

No potpredsjednik sabora i predsjednik Odbora za ustav, Leko misli da je ovo neustavno. I župan Komadina također sumnja u retroaktivnost, a ima ih jos iz vladajuće stranke. Kajin se žali da je na prevaru nagovoren da potpiše prijedlog. Dragovan se znoji. EU delegacija je zatražila od Vlade da im dostavi i pojasni ovaj prijedlog, nije im čak bilo tesko podići telefon pa nazvati dioničare da im dostave presude i dokumentaciju. Mnoge države su se naplaćale kazni i šteta za naknadno mijenjanje zakona jer “bilo kakva naknadna legislativna intervencija u postojeće pravne odnose i pendentne sudske postupke je protivna načelu vladavine prava i čl. 6. Europske konvencije.” (citat iz presude Europskog suda za ljudska prava)

Izgleda da je nekima neprihvatljivo mijenjati zakone unazad, a nekima nije.

Kako će ovo završiti? Ne znam, nezahvalno je predviđati. No nekako mi se čini da je kad imaš presudu u džepu to dosta dobar argument da si u pravu. Obično to završi i nekakvom materijalnom satisfakci

džepu to dosta dobar argument da si u pravu. Obično to završi i nekakvom materijalnom satisfakcijom. Sudska praksa je puna takvih primjera..

@telenešto..
Ne pišem sve ovo da te u nešto ubijedim, ali ova izmjena ZPDDa je stvarno loša. Povratna primjena je namijenjena da riješi problem Opatije ali iskreno zbog gore navedenih razloga puno me ne brine. No nove iznimke od nastanka obveze objave ponude bi nam svima mogle danas-sutra napraviti velike probleme..EU zakonodavstvo ne poznaje takvu praksu, i to ne kažem ja nego Samodol, a misilm da on zna nešto o tome..

Unija i grijesi prošlosti

Proračun Grada Opatije je oko 110 milijuna kuna. Mali dioničari potražuju oko 150 milijuna kuna. I potpunom antitalentu za matematiku i financije jasno je da računica ne štima. No do nje je ipak došlo. Sve je to ustvari samo šlag na tortu trakavice zvane Liburnia Riviera Hoteli (LRH), koja se vuče već puna dva desetljeća. Grijesi prošlosti, odnosno privatizacije u Hrvatskoj ne zastarjevaju (?!), no čini se da u ovom slučaju ipak tome nije tako. U ovakvu pat poziciju, kojoj bi u konačnici mogla presuditi Europska unija, dvije su strane došle zbog nelogičnih i vrlo diskutabilnih poteza državnih vlasti tijekom pretvorbe najveće turističke tvrtke na Kvarneru s portfeljem nekretnina na najboljim lokacijama u Opatiji i čitavoj Rivijeri. Nije ni čudno da se takav biser privatiziralo na prilično bizaran način. Naime, mnogi se stanovnici Opatije sjećaju kako je država tvrtku preko noći na račun nekog duga iz famozne kuponske privatizacije i ere bezvrijednih dionica dala holdinzima. Grad se digao na noge, ljudi izašli na ulice, a vlast, eto, opet preko noći povukla svoju odluku. Bez da je itko za nju ikada odgovarao. Pa je nekadašnji ministar gospodarstva Damir Polančec tvrdio da s holdinzima nema dogovora, a paralelno je na Trgovačkom sudu pokrenuto mirenje. Pa se obećavalo (s debelom figom u džepu), da će se mijenjati zakon kako liburnijske općine ne bi morale objavljivati preuzimanje, što nikad nije ispunjeno… Sve te samovoljne političke odluke, često kontradiktorne postojećim zakonima, ali i pravnim normama EU, dovele su do niza sudskih sporova kojima se ne nazire kraj i pat pozicija. Jer mali dioničari imaju legitimno pravo tražiti što ih po zakonu pripada, nasanjkani Grad Opatija tražiti zaštitu od države, a stanovnici Liburnije tvrtku u kojoj će se zapošljavati i koja bi trebala biti motor turističkog razvoja ovog kraja. A svi oni i da netko za cijelu tu priču konačno i odgovara. Iako, teško da će ikad itko

Vaš link

Vaš link

Linićevo miješanje u presudu neprihvatljiv pritisak na pravosuđe

Koji trud, koje zalaganje, 5 komada između 7:37 i 8:05, bravo profesore biti ćete sigurno nagrađeni. Ako ne za jedninice, a onda što dolazite na posao prije 8. Ili je to možda nesanica?

Vrlo mi je drago što sam dobio ovaj odgovor. Još mi je draže jer je podržao naša nastojanja da ostvarimo svoja prava!
Volio bih vidjeti g. Dežurnog da li je u stanju i Predsjedniku RH dati jedinicu !!!

——-Original Message——-

From: Ivo Josipović
Date: 17.6.2012 22:28:38
To: xxxx
Subject: RE: Hrvatski Sabor ukida odluke sudova

Poštovani g. xxxx,

Hvala Vam na mailu. U pravu ste, pravna država i načela EU ne provode se kod nas uvijek na dobar način. Retroaktivna primjena zakona i pogodovanje države same sebe jesu problem. Kao što ste vidjeli u nekim slučajevima, ipak se odustalo od nekih problematičnih zakona. Ali, borba za pravnu državu nikada ne završava……

Srdačno,

Ivo Josipović

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

TIHA VODA brege roni 🙂

Ovo je izgleda odgovorio Josipović osobno..

Malo vijesti iz LRH

Vaš link

New Report

Close