i danas je dakle zadnji dan prije zastare, moram priznati očekivao sam da će biti malo aktivnije trgovanje…
no ipak se nadam jednom čišćenju za kraj :))))
PS: s aska naravno
mislim da je pravo vrijeme da Udruga proba ponovno pokrenut inicijativu za pregovore sa gradovima, općinama i državom o nekom mirnom rješenju problema, odnosno traženja rješenja za davanje javne ponude malim dioničarima…mislim da bi većina dioničara pristala na to…i sami su postali svjesni da im je ovaj prijedlog promjene ZPDD-a idiotski, a ovrha na imovinu gradova i općina im je isto tako neprihvatljiva…najbezbolnije rješenje je javna ponuda kojom dobivaju novih desetak posto dionica, realno to bi bio paket ukupne vrijednosti 500-700 miliona kn…mislim da uz državnu pomoć postoji rješenje…ovrhama gradovi i općine ostat će bez svega, dok će se ljudi godinama tužit do sjedanja novaca na račune…vjerojatno je i Leko toga svjestan, mislim da bi trebalo probat…time svi dobivamo, ipak su stjerani u kut…ovako se troškovi samo gomilaju na jednoj i drugoj strani
Na Vladinom "fejsicu" postaje jako interesatno.
Obzirom da se apsolutno nitko nije udostojio niti pogledati moj post na vašoj stranici ponavljam ga opet: Koji je razlog…
Objavljuje Hrvoje Petričević u Četvrtak, 7. lipnja 2012.
mislim da je pravo vrijeme da Udruga proba ponovno pokrenut inicijativu za pregovore sa gradovima, općinama i državom o nekom mirnom rješenju problema, odnosno traženja rješenja za davanje javne ponude malim dioničarima…mislim da bi većina dioničara pristala na to…i sami su postali svjesni da im je ovaj prijedlog promjene ZPDD-a idiotski, a ovrha na imovinu gradova i općina im je isto tako neprihvatljiva…najbezbolnije rješenje je javna ponuda kojom dobivaju novih desetak posto dionica, realno to bi bio paket ukupne vrijednosti 500-700 miliona kn…mislim da uz državnu pomoć postoji rješenje…ovrhama gradovi i općine ostat će bez svega, dok će se ljudi godinama tužit do sjedanja novaca na račune…vjerojatno je i Leko toga svjestan, mislim da bi trebalo probat…time svi dobivamo, ipak su stjerani u kut…ovako se troškovi samo gomilaju na jednoj i drugoj strani
tko se želi ngađati može slobodno, ja sam se pomirio davno da izgubim na sudu ako nam je tako suđeno, ali mi ne pada na pamet sa njima se dogovarati i sjedati za isti stol nakon svega što su nam priredili i koliko su nas omalovažavali, želim od njih naplatiti i zadnju kunu od kamate….meni nije problem ići na još pet sudova i čekati 10 god ako triba, ali se njima nikada neću nagađati…cccc…tko voli nek izvoli.
tko se želi ngađati može slobodno, ja sam se pomirio davno da izgubim na sudu ako nam je tako suđeno, ali mi ne pada na pamet sa njima se dogovarati i sjedati za isti stol nakon svega što su nam priredili i koliko su nas omalovažavali, želim od njih naplatiti i zadnju kunu od kamate….meni nije problem ići na još pet sudova i čekati 10 god ako triba, ali se njima nikada neću nagađati…cccc…tko voli nek izvoli.
[/quote]
Kolega, svaka čast, slažem se sa Vma 101%!
Ne razumijem kako netko ima uopće obraza prozivati male (ili malo veće) dioničare za neku gramzivost i pohlepu. Prvo najveći broj dioničara ima dionice jako dugo i platili su ih i više nego je obveza Opatije. Ti ljudi su tada prevareni, u kapitalu tvrtke bila je i imovina koja zapravo nije u vlasništvu LRH. Za ostale nije toliko važno jesu li u plusu ili minusu, prihvatili su pravila igre na burzi pa time i određeni rizik. No evo netko se sad dosjetio mijenjati pravila u nazad!? Uz takav rizik teško da bi netko uopće uložio novce na ovo jadno tržište kapitala.
No poćeo sam ovo pisati iz jednog drugog razloga.
Kasnih 90tih godina došlo je do neke zbrke između fondova stradalnika domovinskog rata i države. Vidimo što se radilo zadnjih godina pa se bojim uopće pomisliti što se radilo onda. No sve u svemu država nikako nije priznavala da je ostala dužna stradalnicima. Polako s vremenom ti fondovi su odjednom razno raznim pretumbacijama postali holdinzi u kojima je par ljudi (ne znam da je i jedan stradalnik) došli do 70% vlasništva.
Odjednom pravna država profunkcionira i država prizna dug prema pravim stradalnicima i preda novim "stradalnicima" u vlasništvo 60% dionica tvrtke vrijedne 1,5 milijardi kuna. (ustvari prvo su im dali 88% ali nema veze) i još 162 mil kuna da im se nađe.
Tu sad nije bilo nikakve potrebe za retroaktivnim izmjenama zakona, nikakve nenadoknadive štete, nikakvih posebno opravdanih razloga, nikakvih prozivanja za nemoral, gramzivost, špekulacije.. Nitko nije postavljao pitanje kako, kada i po koliko su novi "stradalnici" kupili 70% SNHO. Ne, to nije bitno, SNHO je pravni sljednik fondova stradalnika, i pozivali su se na funkcioniranje pravne države i zakona, pa sklopili nagodbu. I još su se nakon toga hvalili !?!?
trebalo bi otvoriti tu priču ..
jel to je priča nad pričama.
oštro se krenulo na Nas.
tako oštro treba i vratiti…
hvala
Moji su bili u 2 fonda. U jednom fondu su dobili 111 dionice korfa, a u drugom 104 dionice vlho-a i 104 dionice snhoa. Taj drugi fond je naknadno dobio preko snhoa još i obeštećenje. Nije mi jasno koja je to logika?
Udruga vec 2 godine traži sugovornika.. Imali smo na desetke ideja kako problem rijesiti.. Neke bi uključile i izmjene ZPDD-a ali ne na ovaj nacin. Da nesto ne štima vidi se iz toga jer postoji 18 slučajeva neobjavljivanje ponude, pa zakon s jedne strane treba poostriti a sa druge olakšati objavu ponude. Npr ovdje bi trebalo predvidjeti model da SNHO, drzava ( i naravno onaj penzioner) unaprijed "odbiju" ponudu pa da Opatija za taj dio ne mora osigurati novce.. Naravno sankcije i provedba istih u slučaju ne poštovanja zakona moraju biti veće i brze..
I da se razumijemo Opatija neće u bankrot, ima dionice iz kojih se oni koji su tužili mogu naplatiti, a ovrha se neće provoditi tako da netko proda te dionice na burzi ako do toga dođe. No to je vec druga prica…
Predlažem da se retroaktivno promijeni Zakon o sigurnosti prometa na cestama, da za gradonačelnike ne vrijedi odredba od 0.5 promila jer za to postoji opravdani razlog (oni ujutro nakon pijanke moraju na posao) i da se Bandiću vrate pare koje je svojedobno platio za kaznu (a možda i Dujmiću, neznam jel imao takav slučaj).
Pojednostavljeno.
Budimo ozbiljni,
kako se već čita forum po službenoj dužnosti , mislim da bi bio puno bolji prijedlog o donošenju zakona kojim se omogućuje revizija vještačenja u postupcima zbog kojih je nastala ili postoji mogućnost nastanka štete po RH ili jedinicama lokalne samouprave, recimo gubitak prva glasa, kontrolnog paketa, itd., sjetimo se tripartitnog sporazuma ( po kojem je ispalo da je šjor gradolnačelnik brao jagode) pa kad usporedimo isti, odnosno potencijal vještačenja istog s recimo vještačenjem "Planinske" nameću se čudni neki omjeri u postupanju odgovornih, mene to zbunjuje u potpunosti [rolleyes]
[/quote]
Možda su pitali Čobija ‘oće li Planinsku Ili LRH … i čova je odabrao manje zlo.
[yawn]