LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

opet neoliberalna sranja. dokle više…zavidan si ljudima što im poslodavac poštuje zakone? umjesto da sereš po svojem koji te drži kao roba, ti suprotno. do prije 10 godina i ja sam radio u javnom sektoru i to je bilo predivno vrijeme. znaš li ti koliko VSS u JS ima plaću? bolje da ne znaš.

pricas gluposti. i moj stari radi u javnom sektoru. pa sta onda. i nije sav javni sektor bljak bljak i sl. naravno da nam trebaju doktori i profesori. i to dobri. al radi se o tome da oni ovise o lovi koja se sljeva u proracun i godinama su dobivali place koje nisu imale realne osnove nego su im povisivali place na osnovu novih zaduzenja jer se uvjek mislilo da ce bit veci gospodarski rast nego sta su kamate i da ce se to moci servisirati. rasle su i place, isplacivane bozicnice i regresi itd..a zasto bi to oni imali kad to nemaju brojni radnici u privatnom sektoru? pogotovo danas kad vec godinama imamo pad bdp-a. svi pate osim njih koji cicaju taj proracu i jos se grcevito bore da tako i ostane. pa to je stvarno necuveno.
nadalje jos ih se nakotilo ohoho u svim poduzecima po babi i stricevima. nisu oni krivi nego onaj koji ih je uzeo al brate mili onda budi svjestan da ti je to radno mjesto izmisljeno a ne onda jos pozivati na revoluciju kad se to pokusa ukinut. sta je normalno da svi u privatnom sektoru svaki dan drhte oce li dobit otkaz i nitko na svijetu ih nemoze zastitit a da su ovi zasticeni ko medvjedi. i ne samo da su zasticeni nego su njihova prava djelomicno i uzrok takvog stanja privatnog sektora.
da ne kazem kolko se ti ljudi (ne pricam sad o doktorima i profesorima nego o brdo administrativnih i slicnih zanimanja) moraju zapitati sta ja znam raditi u zivotu i kako cu naci drugi posao i na osnovu kojih znanja bi uopce bio zanimljiv nekom poslodavcu. brdo njih nema ni osnovna znanja (strani jezik,informaticka pismenost). pa neka dodju u privatni sektor da ih vidim.

…..Razlozi retroaktivne primjene zakona su:
Ratno stanje
Elementarna nepogoda
Pa neka sada objasni koje je od to dvoje primjenjeno u ovom slučaju.
[cool]

U ovom slucaju se radi o ratnom stanju.Ja sam jutros bio na juznom bojistu i javio zeni da opere uniformu i da iskopa kalaša iz vrtla dok se ja vratim s puta. Cijeli dan su mi se u autu vrtile domoljubne pjesme poput Cavoglava,Moje Domovine,Spremaj majko krevetac…

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Malo me brine ova medijska tišina o cijelom slučajum, televizije ni riječi. Jasno mi je (sad) da nebi s medijima za široke mase npravili mnogo, ali nekakav prilog npr. Miševića na novoj tv a da npr. Novotny objasni o čemu se radi moža bi dalo nekog efekta.

Osim toga kako da danas na sjednici Vlad nije bilo na dnevnom redu, ili su ostavili za slijedeči tjedan?

Članak 49. Ustava RH: Prava stečena ulaganjem kapitala ne mogu se umanjiti zakonom niti drugim pravnim aktom.

opet neoliberalna sranja. dokle više…zavidan si ljudima što im poslodavac poštuje zakone? umjesto da sereš po svojem koji te drži kao roba, ti suprotno. do prije 10 godina i ja sam radio u javnom sektoru i to je bilo predivno vrijeme. znaš li ti koliko VSS u JS ima plaću? bolje da ne znaš.

pricas gluposti. i moj stari radi u javnom sektoru. pa sta onda. i nije sav javni sektor bljak bljak i sl. naravno da nam trebaju doktori i profesori. i to dobri. al radi se o tome da oni ovise o lovi koja se sljeva u proracun i godinama su dobivali place koje nisu imale realne osnove nego su im povisivali place na osnovu novih zaduzenja jer se uvjek mislilo da ce bit veci gospodarski rast nego sta su kamate i da ce se to moci servisirati. rasle su i place, isplacivane bozicnice i regresi itd..a zasto bi to oni imali kad to nemaju brojni radnici u privatnom sektoru? pogotovo danas kad vec godinama imamo pad bdp-a. svi pate osim njih koji cicaju taj proracu i jos se grcevito bore da tako i ostane. pa to je stvarno necuveno.
nadalje jos ih se nakotilo ohoho u svim poduzecima po babi i stricevima. nisu oni krivi nego onaj koji ih je uzeo al brate mili onda budi svjestan da ti je to radno mjesto izmisljeno a ne onda jos pozivati na revoluciju kad se to pokusa ukinut. sta je normalno da svi u privatnom sektoru svaki dan drhte oce li dobit otkaz i nitko na svijetu ih nemoze zastitit a da su ovi zasticeni ko medvjedi. i ne samo da su zasticeni nego su njihova prava djelomicno i uzrok takvog stanja privatnog sektora.
da ne kazem kolko se ti ljudi (ne pricam sad o doktorima i profesorima nego o brdo administrativnih i slicnih zanimanja) moraju zapitati sta ja znam raditi u zivotu i kako cu naci drugi posao i na osnovu kojih znanja bi uopce bio zanimljiv nekom poslodavcu. brdo njih nema ni osnovna znanja (strani jezik,informaticka pismenost). pa neka dodju u privatni sektor da ih vidim.

[/quote]

ti pričaš gluposti. prihvaćaš kao normalno ovo bolesno ponašanje nekih poslodavaca u privatnom sektoru. ovo što država radi je kvalitetan odnos prema javnom sektoru u okviru mogućnosti. lova curi na sve strane, a oni režu imovinska prava radnika i ti misliš da će to donijeti nešto dobro radnicima u privatnom sektoru????? pa tko će sada trošiti, tko će ljetovati, tko će išta kupovati ako prekinemo dosadašnju praksu? netočno je da love nema. ima je, a sada će biti preusmjerena u "pomoć privredi" iliti u džepove pojedinaca. zar doista misliš da će netko investirati u išta. naravno da neće jer smo dokazali da nemamo previše sposobnih poduzetnika. pokaži mi jednog "poduzetnika" koji nema auto skuplji od 40000 eura. takvog ja ne poznajem, a znam ih stotine…e vidiš, oni bi se igrali velikih gazda i traže od radnika da rade za njih kao za sebe, a oni sami troše na brodove i automobile i stanove i onda se čude kako to da radnici nisu motivirani. a onda se nađu ovakvi robovi poput tebe koji se pomire s time da je to normalno i počnu laprdati protiv javnog sektora kao da je on kriv što su privatnici dijelom nesposobni a dijelom gledaju samo na svoja zadovoljstva.
a što se države tiče, svi upućeni znaju da ima dovoljno love ne samo za ostanak svih prava nego i za povećanje plaća svima koji ovise o proračunu , no naravno, treba dati određenim poduzetnicima lovu pod krinkom poticanja poduzetništva. isto se događa i na zapadu, dakle ništa novo. no, smanjenjem standarda javnog sektora smanjuje se standard djelatnika u privatnom pa me ne bi čudilo da za 10 godina prosječna plaća u RH bude oko 400 eura. i onda će se naći netko poput tebe tko će reći da je to normalno…ma neka sve režu, vidjet ćete – to je loš potez i za nas ostale.

...povijest se ponavlja...

ovdje sam već jako dugo, ali treba sada reći da su pobijedili.
sve ovo su pucnji u prazno bojim se.
a najružnije je što je među vama puno onih koji bi zbog novaca prodali svoju državu pa tužakate po stranim veleposlanstvima jedinu našu domovinu. to je neoprostivo i jako ružno. ako od državnih institucija nešto očekujete, onda se služite institucijama ove zemlje , a ne pokušavati nešto sa pritiscima izvana jer ove vani boli k… za male dioničare u RH. mi moramo naučiti stvari rješavati unutar granica, a ne pljuvati vlastitu zemlju u inozemstvu. to nikome ne služi na čast.

Kolega, djelomično ste u pravu.
No, "većina" građana RH glasala je za pristup EU, pa valjda je sada ta EU i "naša". Tužakamo, da tužakamo i tužak će mo, jer se krše osnovne vrijednosti Ustava!
Poštovai kolega, malo ste me razočarali….gdje je onaj Vaš stav, beskompromisni, unatoč svemu, čak izrugivan, ali uvijek jasan stav?

Kamelija, simbol Opatije!

obzirom da nitko od onih koji vode FB od Vlade nije reagirao ponovio sam upit

Obzirom da se apsolutno nitko nije udostojio niti pogledati moj post na vašoj stranici ponavljam ga opet: Koji je razlog…

Objavljuje Hrvoje PetričevićČetvrtak, 7. lipnja 2012.

www.lociraj-popust.com

obzirom da nitko od onih koji vode FB od Vlade nije reagirao ponovio sam upit

Obzirom da se apsolutno nitko nije udostojio niti pogledati moj post na vašoj stranici ponavljam ga opet: Koji je razlog…

Objavljuje Hrvoje PetričevićČetvrtak, 7. lipnja 2012.

i bome je predstavnik vlade odgovorio ali sa tako nebuloznim odgovorom da je to za plakanje…
no pošto je odgovorio, sada svaki komentar ide njemu u inbox na FB, tako da dajte sve od sebe 🙂

www.lociraj-popust.com

ovdje sam već jako dugo, ali treba sada reći da su pobijedili.
sve ovo su pucnji u prazno bojim se.
a najružnije je što je među vama puno onih koji bi zbog novaca prodali svoju državu pa tužakate po stranim veleposlanstvima jedinu našu domovinu. to je neoprostivo i jako ružno. ako od državnih institucija nešto očekujete, onda se služite institucijama ove zemlje , a ne pokušavati nešto sa pritiscima izvana jer ove vani boli k… za male dioničare u RH. mi moramo naučiti stvari rješavati unutar granica, a ne pljuvati vlastitu zemlju u inozemstvu. to nikome ne služi na čast.

Kolega, djelomično ste u pravu.
No, "većina" građana RH glasala je za pristup EU, pa valjda je sada ta EU i "naša". Tužakamo, da tužakamo i tužak će mo, jer se krše osnovne vrijednosti Ustava!
Poštovai kolega, malo ste me razočarali….gdje je onaj Vaš stav, beskompromisni, unatoč svemu, čak izrugivan, ali uvijek jasan stav?
[/quote]

moj je stav uvijek isti. idi u bitku koju možeš dobiti. ako unaprijed pretpostavljaš da dobitak nije moguć – ne upuštaj se u sranja jer ćeš izgubiti hrpu živaca nizašto. pa pogledajte dražena – otkazao je odmor s obitelji zbog ovog sranja…s neizvjesnim ishodom…uživajte u životu, ne dajte da vas obuzme lova jer onda ste gotovi. ja sam to na vrijeme prepoznao i stao na loptu i sada sam puno sretniji čovjek. sve novce uložene u dionice sam prekrižio i zaboravio…ako za 10 godina bude iz toga nešto, bit će super. ako ne bude – opet super. bogatiji sam za puno znanja. ali da ću ja sada voditi bitke sa nekim oko toga tko je u pravu, može li zakon biti retroaktivan i slične pizdarije …-e pa zaista mi se ne to da. taj moj komfor morat ćete poštovati kolega jer to sam ja sada i prije i kasnije. nadam se da shvaćate da vas ipak nisam razočarao. a ako i dalje mislite da jesam, javite mi za 2-5 godina jesam li bio u pravu. sretno svima koji se upuštaju u bitku za pravdu. ja sam odustao jer sam realist.

...povijest se ponavlja...

kolega "delboy"

Odustali ste jer ste pesimist.Da ste realist, ukazali bi na nepravdu, jer je ovakav "Zakon" realno nepravda.Vi ste jedan od onih kojima je nametnuto mišljenje da se ništa ne može promijeniti.Da Vaš glas ništa ne znači, ali dok je ljudi poput Dražena, vjera u pravedniju Hrvatsku
mora postojati. Takve ljude treba podržati jer nam inače vječno ostaje opcija HDZ ili SDP. Ne znaš
koje je zlo veće.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

Prestanite sa pohvalama, neugodno mi je..Ne radim ovo sam niti bi to mogao sam sve napraviti. Nekoliko kolega je svojski zapelo, ali hvala i na najmanjanjoj podršci.

Nisam nikad krio da sam u ovo krenio iz osobnog interesa. Ovo je interesna udruga i borimo se za svoja prava i interese. Ja kao i delboy izbjegavam borbu protiv vjetrenjača, i kad prestanem vjerovati da sam u pravu prepustiti ću borbu nekom drugom. Ali nije li ovaj prijedlog izmjene zakona dokaz da smo mi u pravu? Dakle potvrde nam da smo u pravu i sad bi trebali odustati?

Ne pišem ovdje sve što radimo i poduzimamo. Ako i prođe, ovo neće proći tiho. Dokumentacija je prevedena i dostavljena tamo gdje treba. Imam dogovorene sastanke sa "zanimljivim" osobama.. Pozvati ćemo ih da povuku prijedlog. Ova Vlada je barem do sada pokazala da zna priznati grešku. Možda će im biti malo lakše budući da Vlada nije predlagatelj.
A ako ipak ne odustanu i izglasaju ovu glupost, onda je tek jasno da ne možemo odustati. Rekao bi da je i onda naš uspijeh izvjestan, ali je pitanje tko želi toliko čekati.

Ali, idemo korak po korak kao i dosada, i kad se okrenem daleko smo došli…

OPATIJA – Na Kvarneru je turistička predsezona bolja nego lani te je u prvih pet mjeseci ove godine na kvarnerskom području boravilo 332.986 turista koji su ostvarili 1,08 milijuna noćenja, što je 6 posto više turista i 10 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2011., podatci su iz primorsko-goranske Turističke zajednice.

Vaš link

New Report

Close