ma delboy je uvjek u pravu (nažalost) i ja sam pobornik
"uvijek vjerni"
ako puš… neka pusim od svojih
Vjernost je nešto sasvim drugo!
Jer vjerni smo državi ali ne i trenutačnoj vlasti-a to je velika razlika.
A ova vlast ponavlja priču s penzionerima s ishodom koji znamo kako je završio po tu istu državu koju sada trenutačna vlast raspamećuje namećući joj ubveze u budućnost koje niti izbliza nisu tolike sada.
Ukratko vlast<>država i to nitko ne zaboravlja.
Evo da malo pojasnimo kako stvari stoje po pitanju naših i EU institucija..
Pisali ste i sami, a i ja na hrpu adresa i mailova.. Od naših institucija tu i tamo dobijete neki formalni odgovor tipa: primili na znanje, proslijedili smo vaš dopis itd…
Iz delegacije EU su me nazvali, dogovorili sastanak, zamolili da im dostavim što više (a ne što manje) materijala, ono što je na engleskom odmah šalju u Brisel stručnim službama, a ostalo će prevesti sami..
Da, sramota me je da imam više vjere u "EU birokrate" kako ih nazivaju nego u naše institucije..
Stalno smo se pitali ne odričemo li se previše suvereniteta ulaskom u EU? Meni sad izgleda premalo. Mislim da treba uvesti pravilo da moramo Brisel pitati i kad trebamo na wc.. Nisam sarkastičan 🙂
Pisali ste i sami, a i ja na hrpu adresa i mailova.. Od naših institucija tu i tamo dobijete neki formalni odgovor tipa: primili na znanje, proslijedili smo vaš dopis itd…
Iz delegacije EU su me nazvali, dogovorili sastanak, zamolili da im dostavim što više (a ne što manje) materijala, ono što je na engleskom odmah šalju u Brisel stručnim službama, a ostalo će prevesti sami..
Da, sramota me je da imam više vjere u "EU birokrate" kako ih nazivaju nego u naše institucije..
Stalno smo se pitali ne odričemo li se previše suvereniteta ulaskom u EU? Meni sad izgleda premalo. Mislim da treba uvesti pravilo da moramo Brisel pitati i kad trebamo na wc.. Nisam sarkastičan 🙂
[thumbsup]
Bravo Dražene, svaka čast!
Mislim da će ovo biti ključno…
A vama domoljubima koji živite izvan RH svaka čast. Vi ste mi oduvijek bili najdraži.
nažalost ovo što je dražen rekao je 100% istina
žalosno je ako je do poštivanja zakona više briga EU nego naše domaće političare…na kraju krajeva radi EU je i pola bivše vlade po zatvorima…
Drazene svaka cast, samo da se nadovezem; jedan jedini odgovor sam dobio do sad od @pravosudje.hr, i prije koju minutu od ek-slo, napisali su mi da se obratim ek u HR
ek hrvatska imate na njihovim stranicama kontakt ali ima i email delegation-croatia@eeas.europa.eu
evo pismo Hanfi, njih sam zaboravio, a mogli bi pomoći… E da je tu sad Samodol
Poštovani,
Molim Vas da kao državno tijelo koje nadzire hrvatsko tržište kapitala i kao regulator štitite sudionike istog nadgledajući i sudjelujući u postavljanju zakonodavnih okvira koji isto uređuju, reagirate i date svoje stručno mišljenje na predložene izmjene Zakona o preuzimanju dioničkih društava koji je po hitnom postupku stavljen na dnevni red Sabora.
Jasno je da ove izmjene nisu prošle potrebnu proceduru provjere stručnih službi i institucija koje bi odmah uočile da se radi o izmjeni Zakona sa samom jednim ciljem, a to je ukine Rješenje agencije o nastanku obveze objave ponude za preuzimanje društva Liburnia Riviera Hoteli od strane Grada Opatije i općina.
Upozorio bi Vas da se ovim izmjenama nedopustivo i suprotno svim normama jedinice lokalne samouprave dovode u povlašteni pološaj prema ostalim sudionicima tržišta kapitala, tj dioničara u nekom društvu. Ovime se grubo narušava svrha i smisao postojanja samog Zakona o preuzimanju dioničkih društava. U obrazloženju izmjena Zakona je vidljivo da predlagatelji ne razumiju bit samog Zakona koji je zaštita manjinskih dioničara. Tvrdeći da jedinice lokalne samouprave nemaju namjeru „operativno upravljati društvom već samo sprječavati promjene djelatnosti društva, smanjenje temeljnog kapitala, promjena sjedišta i sl.“ vidi se koliko je autorima prijedloga materija napoznata. Kao prvo dioničari ne upravljaju operativno društvom, a kao drugo u ovaj prijedlog nije stavljeno nikakvo ograničenje prava koja koja iz posjedovanja određenog vlasničkog paketa proizlaze. No i prava koja su ovdje navedena „sprječavanje promjene djelatnosti društva, smanjenje temeljnog kapitala, promjena sjedišta i sl.“ također ograničavaju prava drugih dioničara. Smisao i svrha ZPDD-a na ovaj način se grubo krši, kao i jednakost svih pred zakonom kao ustavnom kategorijom.
Molimo Vas da zbog kratkog roka žurno očitujete na prijedlog izmjena, i učinite što je u nadležnosti Agencije da izmjene spriječi.
S poštovanjem,