LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa nasi su politicari davno rasprodali cijelu drzavu za saku dolara/eura pa ne ocekuju valjda da je narod ista bolji od njih. Nadalje konstantno se pozivaju na pravnu tecevinu EU pa smo mislili da ima bit da im je to vaznije od Ustava RH pa cemo ih za prvu ruku upozorit da prijedlog nije u skladu sa s odredbama pravne stečevine Europske unije, odnosno Direktive 2004/25/EZ Europskog parlamenta,prekršile bi se osim odredaba Ustava RH i Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u smislu preuzete europske pravne stečevine, te ispregovaranog poglavlja 2,. Pravosuđe i temeljna prava
A kasnije kad ga izglasaju onda idemo na Ustavni sud RH i ako treba dalje na Strazbur.Malo ce nam vise trebat da pokazemo da smo u pravu,ali to je valjda poanta pravne drzave da dokazes da si u pravu.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

ja sam se stvarno pitao neki dan gdje to živim?
prvi puta kada sam vidio prijedlog zakona, a drugi puta kada sam shvatio da mi je jedina šansa da spriječim takvu glupost da tražim od eu delegacije da reagira..
to je stvarno žalosno..
a to da su pobijedili? pa pobijedili smo i mi dokazali smo da smo u pravu, i?
ovim potezom je država priznala da je opatija bila u obvezi i da je morala "obeštetiti" ostale dioničare. i sad su lijepo to odlučili retroaktivno ukinuti. sjetite se kako smo svi skupa platili sličnu stvar sa dugom umirovljenicima. ista mudra ekipa je i to izvela..

dečki, dugo se znamo ali vi sada govorite u ljutnji a dok si ljut ne trebaš donositi važne odluke..pa nije država vlasništvo političara. država je valjda od svih nas i svi mi ćemo njihove promjene zakona platiti. a to nije pravedno. samo to sam htio reći. pravedno bi bilo da su ugovorom obvezali snho da obešteti male dioničare, a ne da to pada na leđa lokalne uprave ili države.
što se pobjede tiče, nismo mi pobjedili nego oni jer su odlučili grubo završiti ovu priču, a to će mnogima uzrokovati velike troškove koje kasnije mogu potraživati od države, no uz neizvjestan ishod i dugo parničenje, a koje može rezultirati povećanim stresom i kojekakvim psihofizičkim bolestima…
pravda nije zadovoljena i to je to. ali, tako to često bude u životu.
EU delegacija tu neće pomoći – to i sami dobro znate, ali ćete neprijateljima naše države dati štofa da nas ucjenjuju. To nije korektno. Samo to od mene koji uživam u jednoj velikoj državi izvan EU….A sad na plažu…

...povijest se ponavlja...

g delboy,

mislim da ste se slizali sa vlastima u Opatiji ili radite u vrtiću u Opatiji pa se bojite za plaću.

Da se u institucijama ovog sistema mogu rješavati ovi problemi, mi bi ih rješavali.Ali protiv
političkih odluka koje graniče za zdravim razumom u ovoj zemlji nema institucija.

Daj mi bože mira da se ne sekiram zbog stvari koje ne mogu promijeniti,daj mi snage da promjenim stvari koje mogu promijeniti, daj mi mudrosti da uspijem prepoznati te dvije stvari. [color=black][/color]

ovdje sam već jako dugo, ali treba sada reći da su pobijedili.
sve ovo su pucnji u prazno bojim se.
a najružnije je što je među vama puno onih koji bi zbog novaca prodali svoju državu pa tužakate po stranim veleposlanstvima jedinu našu domovinu. to je neoprostivo i jako ružno. ako od državnih institucija nešto očekujete, onda se služite institucijama ove zemlje , a ne pokušavati nešto sa pritiscima izvana jer ove vani boli k… za male dioničare u RH. mi moramo naučiti stvari rješavati unutar granica, a ne pljuvati vlastitu zemlju u inozemstvu. to nikome ne služi na čast.

Kolega, drugčije ste zborili prije ponude sh-oa, vidi se poboljšanje otkad ste postali naturalizirani Antalajac.

ovdje sam već jako dugo, ali treba sada reći da su pobijedili.
sve ovo su pucnji u prazno bojim se.
a najružnije je što je među vama puno onih koji bi zbog novaca prodali svoju državu pa tužakate po stranim veleposlanstvima jedinu našu domovinu. to je neoprostivo i jako ružno. ako od državnih institucija nešto očekujete, onda se služite institucijama ove zemlje , a ne pokušavati nešto sa pritiscima izvana jer ove vani boli k… za male dioničare u RH. mi moramo naučiti stvari rješavati unutar granica, a ne pljuvati vlastitu zemlju u inozemstvu. to nikome ne služi na čast.

poštovani kolega delboy

"jadnu našu domovinu"

sve ste napisali.
slazem se s Vama,jadna je ova domovina kad se pokušavaju donjeti ovakovi zakoni.
Ta domovina je uzela 25+1 dionicu LRH a trebala je imati 24,6 i nesto posto,jer joj to pripada..
sad imaju 25+1 i trebaju dati ponudu a posto ne žele ona o nicemu ne odlućuju.
Mislite na to da je jadna domovina mozda?
hvala

ups..pardon kolega delboy.nije "jadna" nego je "jedina"
pocelo mi se pricinjavati 🙂
onda izgleda da nije jadna nego jedina naša domovina,uh puno mi je lakše sad..
nismo jadni.jeeeeeeeee.nego jedini donosimo ovakve zakone..
jupiiiiiiiiiiiiiiii :-
hvala
P.S. ovo je sarkazam 🙂

Pustite delboya nek piše što hoće, nemamo vremena za raspravu tu na forumu, bolje šaljite mailove i zovite novinare, nema predaje jer smo u pravu!

Inače, za one kojima tužbe nisu bitne, LRH ima nove web stranice.. pa možete uz popust bookirati još 2 tjedna i ako netko nije bio osobno se uvjeriti kako izgleda i koliko vrijedi ono što vam je samo jedna od stavki na skdd računu.

ma delboy je uvjek u pravu (nažalost) i ja sam pobornik

"uvijek vjerni"

ako puš… neka pusim od svojih

Ja ću ponoviti:

Jaka je ova naša država (a rekao bih prije vlast) kada je "šačica špekulanata" natjera na retroaktivno mijenjanje zakona!
[shocked]

ako puš… neka pusim od svojih

I pušiš tj. pušimo.. neznam koliko više moramo popušiti i imamo li što za popušiti da se to promijeni.
BTW. pisao sam svima živima a drugima preporučam da to naprave, nemojte da vas defetizam ostalih obeshrabri.

Evo, tko nema ideju što da pošalje može poslati nešto zdravoseljački (nisu svi pravnici) ovog tipa:

Poštovani gospodine Vandoren i Delegacijo Europske unije u Republici Hrvatskoj,

moje ime je _________ i mali sam dioničar Liburnija rivijera hotela, građanin Republike Hrvatske.
Već dulje vrijeme pokušavam ostvariti svoje zakonsko pravo i zaštititi svoja osnovna materijalna prava proizišla iz obveze o preuzimanju dioničkog društva LRH d.d. od strane općine Opatija i susjednih Općina na trgovačkom sudu.
Sada kada sam nadomak pravomočne presude koju su drugi kolege mali dioničari su već dobili, Vlada RH predlaže Saboru izglasavanje promjene zakona o preuzimanju dioničkih društava sa RETROAKTIVNOM primjenom, kojom će ukinuti naša zakonska materijalna prava. ( http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=48580 ) Rasprava je hitnom procedurom zakazana za 13.6. tj. za samo 8 dana)
Ovaj zakon je do sada bio temelj zaštite malih dioničara i ukoliko se dopusti ova promjena tržište kapitala neće počivati na istim temeljima kao u ostalim zemljama Europske unije, čija članica želimo postati, te Vas molim da ukoliko postoji bilo kakav način da stanete u našu zaštitu da to učinite.
Obraćam se Vama jer više neznam kome bih se obratio. Moja vjera u pravni sustav ove države je ozbiljno poljuljana.
Hvala i srdačan pozdrav,

Vaši, Delboy i 101 [wink]

New Report

Close