LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja mislim da je za ovako šravno lošu odluku Vlade, dovoljan svaki iskusniji odvjetnik.
Stoga sam prilično siguran da će oboriti ovu nepravilnu izmjenu na Ustavnom sudu jer su do sada sve takve odluke padale ako ne na Ustavnom sudu RH onda na sudu za ljudska prava EU.

Ono na što ne mogu nikako utjecati jest produljenje spora (5-6 godinama minimalno više), nabijanje troškova nekoj drugoj vladi (ne zaboravite da na sudu za Ljudska prava postoje i kazne prema državama koje donose takve odluke a da o zateznim kamatama i ne govorim) .

I to je ono što je loše jer neki ljudi nemaju vremena čekati …

Znate što mi je famozno.
Draženov post na Milanovićevom zidu facebook-a je lajkalo 18 ljudi (do sada kada ovo pišem).

a znaš što je još veća fora? što su tih 18 mali dioničari LRH [lol]

dobro jutro poštovane drage kolege

Sve ste napisali tako da nema potrebe da komentiram ovu žalosnu izmjenu zakona.Uglavnom,moj prijedlog je da se nađe vrhunskog pravnog stručnjaka jer ova naša borba zahtjeva rat na pravnom polju.

A što bi taj "vrhunski pravni stručnjak" radio ? Kako bi spriječio prihvaćanje ovog zakona ?

Mislim da nema puno vajde od pisanja po facebook zidovima članova vlade i premijera.. pa oni znaju za ovaj zakon, on je njihovo maslo. Na njih treba napraviti pritisak javnosti i EU institucija. Direktna komunikacija s njima je prdac u vjetar jer da su bili za bilo kakav dogovor, već bi davno sjeli za stol. Sad ih samo interesira da zakon prođe uz što manje pompe. Tajming im je idealan.. imamo Rohatinskog i Pride na rivi.. zabava za kritičnu masu.. vidljivost će nam biti teška, ali moramo probati. Možda je najbolji pristup preko stranaca, širu javnost ćemo teško senzibilizirati u ovako kratko vrijeme. Oporba u Saboru je također rasipanje energije. Samo stranci, po meni.

Potpuno se slažem. Što god mi rekli i mislili, javnost nije na našoj strani niti će ikada biti. Za njih ćemo uvijek biti špekulanti, koji hoćemo zaraditi na znoju i krvi malog hrvatskog čovjeka.
Da nije tako, ne bi se oni usudili predlagati takav zakon. Gubljenje vremena. Ako bude išlo sudskim putem, ok. Ostalo treba zaboraviti.

Trebali bi poslati priopćenje na medije? Slažem se da facebook nije najbolje rješenje, lakše ćemo senzibilizirati javnost preko nekog od medija, Index možda? Ima li netko kakve kontakte tamo ili negdje drugdje??

Znate što mi je famozno.
Draženov post na Milanovićevom zidu facebook-a je lajkalo 18 ljudi (do sada kada ovo pišem).

a znaš što je još veća fora? što su tih 18 mali dioničari LRH [lol]
[/quote]
Ti nažalost baš ništa u životu ne razumiješ jer ne gledaš dalje od svoje kopanje u kojoj se koprcaš.

Tim općim dobrom (koje se ovdje neviđeno krši) štiti se i tvoje dobro jer ćeš sutra ti biti u nekoj sličnoj situaciji a pomoći ni od kuda ako nemaš poštivanje pravne regulative, kojoj se ti sada tako ismijavaš.

Očito ti nije jasno da nama malima je pravna sigurnost jedini temelj opstaka.

Ali sigurno nisam prvi ali niti zadnji koji ti je pokušao ovakvo što objasniti-nažalost bez uspjeha.

Sretno ti bilo!

P.S.
Pročitaj post od YakoFuko nekoliko stranica prije pa možda ti nešto bljesne u tvojoj okrugloj tvorevini koju neki zovu i glava ali koja kod tebe nema baš neku funkciju toga tipa.

nema ni kupnje ni prodaje a još 3 dana do zastare čudno

pogotovo bi prodaja trebala odradit svoje

Trebali bi poslati priopćenje na medije? Slažem se da facebook nije najbolje rješenje, lakše ćemo senzibilizirati javnost preko nekog od medija, Index možda? Ima li netko kakve kontakte tamo ili negdje drugdje??

Da, obavezno jednu kvalitetnu objavu za medije složiti i upozoriti na opasnosti donošenja ovakvog zakona.. što zbog pravne nesigurnosti investitora.. što zbog pravne stečevine EU. Mislim da bi konferencija za novinare sa pravnim stručnjacima koji bi upozorili na probleme koji bi se kasnije mogli javiti bila super stvar.

dobro jutro poštovane drage kolege

Sve ste napisali tako da nema potrebe da komentiram ovu žalosnu izmjenu zakona.Uglavnom,moj prijedlog je da se nađe vrhunskog pravnog stručnjaka jer ova naša borba zahtjeva rat na pravnom polju.

A što bi taj "vrhunski pravni stručnjak" radio ? Kako bi spriječio prihvaćanje ovog zakona ?
[/quote]

Izgleda da sam krivo shvačen.
Nažalost nema vremena da se spriječi prihvačanje zakona tj.možebitno prihvačanje zakona da budem precizan.
Znači ako se izglasa navedeni zakon, trebali bi (UDRUGA) se organizirati i angažirati "vrhunskog pravnog stručnjaka".
Kolko sam vidio iz komentara postoje neke "rupe" koje bi mogle navedeni potencijalni zakon poništiti.

hvala

Evo kontakata novinara, (neki mailovi više nisu valjani) pa šaljite na što više. Mada sam osobno razgovarao još u subotu sa novinarkom iz 24sata, i do sad se nisu javili. Kužim da Jutarnji nema šanse da će napisati nešto, ali nadao sam se da bi ovi mogli.
Ustvari bilo bi znatno bolje press konf. ako smo je u stanju organizirati.

**** ne mogu Vam javno objaviti ovaj popis jer ovdje ima i privatnih adresa – ali ako se želite koordinirati, predlažem privatne poruke (pošto ste shareholderi svakako imate pravo na to). Ukoliko nisu vidljive svima, nemamo problema s vašom željom da napravite koordinirani istup prema javnosti ****

Sretno, Admin

Ja sam jednom slao na otprilike ove adrese i nitko se nije niti zainteresirao osim javno.hr koji su objavili i mali članak.

Toliko o objektivnom novinarstvu.

Kolege, ja radim kolko god mogu, zato ne stignem pisati ovdje.. Jučer sam bio sa 3 novinara, danas sam već dao izjavu za novi list, poslao novinarima materijale i dokumente.. O dopisima na sve strane da ne govorim..
Pozvao sam Vas da pišete po fejsu, twitate, mailate, zovete itd da probamo nešto napraviti. Nije isto ako u EU delegaciju stigne moj dopis, i ako ih nazove 50 ljutih dioničara. Svaki važniji političar je dnevno brifiran iz svog ureda o novostima, mailovima i porukama na njegovoj facebook stranici. Naravno da se zanemaruje ako stigne jedan mail, ali ako ga primi 100 onda je to drugačije.
Naravno da ako možete napraviti nešto drugo nemojte stati na pisanju mailova i lajkova na fejsu, ali ako ništa drugo onda barem to.
Evo dok ovo pišem nazvao me je jedan saborski zastupnik koji se zainteresirao za ovu temu, a nije jedini..

New Report

Close