Slovenski ambasador u RH redovito je brifiran o situaciji o LRH, a vise puta se aktivno uključivao i raspitivao o toj temi. Nije sve bas bilo u novinama, ali evo sa jednog od sastanak iz prošle godine Vaš link
U međuvremenu su slovenski dioničari krenuli u tuzbe, a danas dio njih vec ima i presude.
Poziv na Glavnu skupštinu
A Boga mi skupo ih je kostala ta jedna dionica,a na kraju balade ce s njom moc obrisat guzicu. Vidis sta se dogodi kad nepismene budale dojdu na vlast.
Vezano uz glavnu skupštinu i novi statut društva…
Koliko ja vidim u promijeni stauta društva najzanimljivija je stvar da će odluku o dokapitalizaciji donjeti skupština (ako se ne varam zadnj put su to prebacili na nadzorni odbor, ispravite me ako grješim), i da će se dokapitalizacija moći vršiti prema slijedećem modelu (citiram):
Uprava Društva ovlaštena je, uz
suglasnost Nadzornog odbora, u pogledu dionica koje se izdaju temeljem ove odredbe Statuta(odredba o dokapitalizaciji, moja opaska),
isključiti pravo prvenstva dioničara pri upisu novih dionica.
Sad bi bilo dobro da u dokapitalizaciji cijena dionica bude 1 kn i da ih samo darko može kupit:)
Vjerojatno se Ostoja sprema istisnuti što više dioničara (op. umanjiti njihove udjele) tako da u budućnosti nebi predstavljali problem 🙂 ali to je bilo logično i za očekivati
Vezano uz glavnu skupštinu i novi statut društva…
Koliko ja vidim u promijeni stauta društva najzanimljivija je stvar da će odluku o dokapitalizaciji donjeti skupština (ako se ne varam zadnj put su to prebacili na nadzorni odbor, ispravite me ako grješim), i da će se dokapitalizacija moći vršiti prema slijedećem modelu (citiram):
Uprava Društva ovlaštena je, uz
suglasnost Nadzornog odbora, u pogledu dionica koje se izdaju temeljem ove odredbe Statuta(odredba o dokapitalizaciji, moja opaska),
isključiti pravo prvenstva dioničara pri upisu novih dionica.
To je kao što je i do sada bilo, Uprava i NO mogu odobriti dokpitalizaciju u roku od 5 godina do 50% kapitala
Evo stari: Vaš link
Ne vjerujem da će izmjena statuta biti kozmetička kao što na prvi pogled izgleda.. Tako je bilo i zadnji puta, kao ništa, pa onda protuprijedlog na samoj skupštini.