Jedna presuda i vec dijelimo novce 😉
Mogao bi netko onda i na skampe zvat..
@101 za vikend sam u slavoniji ima li tamo skampa?
Nemojte se brinuti da nebi bilo kupaca samo kada bi bilo prodavatelja? Sjetite se prije par mjeseci kad vas je plasilo onih 157 komada na prodaji po 1700 kn. Našao se kupac? Šta mislite jeli mu sad žao sto je opalio po prodaji. Pomeo je sve one koji su se naslagali ispod i stiskali cijenu na 1500. On je sada vec 40-50% u plusu. Mislim da za svoje dionice sad može bez problema dobiti 2500 kuna, a možda i malo vise ali sam siguran da ga to ne zanima.
Da vas smirim, o svemu ovome o čemu vi sad raspravljate mi smo se bavili davno. I o modelima naplate, mogućim nagodbama, ovrhama, kamatama, itd itd.
Ne mirujemo ni u jednom području, pisu se podnesci sudu, institucijama, obavljaju konzultacije, traže mišljenja .. Ja sam i danas imao barem 4-5 vrlo korisnih sastanka i razgovora na temu LRH, pa nisam uspio odgovoriti na 10ak mailova i postova ( ujedno vas molim da rađe šaljite mailove jer mi se ovih 100 postova na poslovnom napuni za par dana pa onda vec napisem poruku i posaljem a poruka se izbrise jer ih je previše ?#*!!*%* )
Da je to sve tako lako, brzo i jednostavno cijena bi danas bila 5000 kuna
No ja sam nepopravljivi optimista, s tim da ne sjedim i čekam da se nesto dogodi samo od sebe.
Predsjednik Uprave TUI AG Michael Frenzel Hrvatsku je ocijenio kao zvijezdu u usponu te kao zemlju snažno prisutnu na njemačkom tržištu
http://www.nacional.hr/clanak/126224/turisticki-trendovi-hrvatska-je-zvijezda-u-usponu
Puzdano znam da je dotični morao prodati jer mu je trebao cash za iznenadne situacije … i na tome mu svaka čast jer mnogi ne bi tako postupili!
Inače ne bi biti u ludilu!
[proud]
dobro ste se splašili
može komentar na ovo
Ovo je jedna od teških odluka Vlade, odnosi se na razdoblje znatno prije ove vlade, ali je i nešto što bi ovoj ili budućoj vladi moglo stvoriti izuzetno velike financijske troškove i probleme. Predlažemo da stoga prihvatimo sporazum, rekao je ministar poljoprivrede i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Petar Čobanković.
Da bi se izbjegla veća šteta za Hrvatsku koja bi u većim zahtjevima SN Holdinga išla i do iznosa većeg od 1,8 milijardi kuna, prišlo se mirnom razrješenju spora i sklapanju sporazuma. HFP će SN Holdingu isplatiti 162,1 milijun kuna u tri rate, jer je 2005. SN Holding, sukladno tadašnjem sporazumu, taj novac prenio HFP-u. Pošto se ta transakcija nije realizirala, sporan je i taj iznos i on je potraživan s kamatom, ali se kroz pregovarački proces došlo do toga da se vrati nominalni iznos, kazao je Čobanković.
Podsjetio je i da je Vlada prenijela 25% plus jednu dionicu LRH na grad Opatiju, a prema sporazumu sa SN Holdingom taj će se sporazum smatrati ništetnim. Grad nije više u obvezi javne ponude za preuzimanje LRH, ali mu te dionice ostaju, jer SN Holding priznaje vlasništvo nad tim dionicama tvrtki Nova Liburnia d.o.o čiji je vlasnik grad Opatija.
Ističe i da HFP nema nikakvih obveza prema malim dioničarima i trećim osobama, odnosno da SN Holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizići iz sporazuma o prijenosu 25% plus jedne dionice gradu Opatije i mogućoj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje.
Odmah nakon sjednice Vlade u Fondu za privatizaciju potpisan je i prijenos dionica. SN Holding tako je postao većinski vlasnik Liburnije u kojoj kontrolni vlasnički paket drži grad Opatija. Tako je konačno razriješen dugogodišnji spor SN Holdinga i HFP-a, još iz kuponske privatizacije. U više navrata bilo je naznaka i pokušaja da se taj spor razriješi mirnim putem, a jedan od tih pokušaja bio i onaj iz 2005. Tada je potpisan određeni sporazum, ali se nije realizirao i sudski proces je nastavljen.
Predsjednik Uprave TUI AG Michael Frenzel Hrvatsku je ocijenio kao zvijezdu u usponu te kao zemlju snažno prisutnu na njemačkom tržištu
http://www.nacional.hr/clanak/126224/turisticki-trendovi-hrvatska-je-zvijezda-u-usponu
[/quote]
Da i…? kakve to veze ima sa Liburnijom? koliko ste vi stručno upoznati sa turističkim sadašnjim te budućim prilikama i ne prilikama RH turizma… njenih regija te pojedinih poduzeća?
dobro ste se splašili
može komentar na ovo
Ovo je jedna od teških odluka Vlade, odnosi se na razdoblje znatno prije ove vlade, ali je i nešto što bi ovoj ili budućoj vladi moglo stvoriti izuzetno velike financijske troškove i probleme. Predlažemo da stoga prihvatimo sporazum, rekao je ministar poljoprivrede i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Petar Čobanković.
Da bi se izbjegla veća šteta za Hrvatsku koja bi u većim zahtjevima SN Holdinga išla i do iznosa većeg od 1,8 milijardi kuna, prišlo se mirnom razrješenju spora i sklapanju sporazuma. HFP će SN Holdingu isplatiti 162,1 milijun kuna u tri rate, jer je 2005. SN Holding, sukladno tadašnjem sporazumu, taj novac prenio HFP-u. Pošto se ta transakcija nije realizirala, sporan je i taj iznos i on je potraživan s kamatom, ali se kroz pregovarački proces došlo do toga da se vrati nominalni iznos, kazao je Čobanković.
Podsjetio je i da je Vlada prenijela 25% plus jednu dionicu LRH na grad Opatiju, a prema sporazumu sa SN Holdingom taj će se sporazum smatrati ništetnim. Grad nije više u obvezi javne ponude za preuzimanje LRH, ali mu te dionice ostaju, jer SN Holding priznaje vlasništvo nad tim dionicama tvrtki Nova Liburnia d.o.o čiji je vlasnik grad Opatija.
Ističe i da HFP nema nikakvih obveza prema malim dioničarima i trećim osobama,
odnosno da SN Holding preuzima sve moguće obveze prema malim dioničarima koje bi mogle proizići iz sporazuma o prijenosu 25% plus jedne dionice gradu Opatije i mogućoj obvezi objavljivanja ponude za preuzimanje.Odmah nakon sjednice Vlade u Fondu za privatizaciju potpisan je i prijenos dionica. SN Holding tako je postao većinski vlasnik Liburnije u kojoj kontrolni vlasnički paket drži grad Opatija. Tako je konačno razriješen dugogodišnji spor SN Holdinga i HFP-a, još iz kuponske privatizacije. U više navrata bilo je naznaka i pokušaja da se taj spor razriješi mirnim putem, a jedan od tih pokušaja bio i onaj iz 2005. Tada je potpisan određeni sporazum, ali se nije realizirao i sudski proces je nastavljen.
čobi je lagao, koliko se sjećam toga (ovog boldanog) nema u sporazumu vlada-sn.
vidjet ćemo što će reći ako ga uskoci ispitaju, a ako opatija ide u bankrot, onda će ga sigurno ispitivati…
[/quote]
Da i…? kakve to veze ima sa Liburnijom? koliko ste vi stručno upoznati sa turističkim sadašnjim te budućim prilikama i ne prilikama RH turizma… njenih regija te pojedinih poduzeća?
[/quote]
mislim da smo nakon ovih silnih godina svi prilično dobro upoznati sa problematikom turizma…a osobito u liburnijskoj regiji 🙂
U onoj revizija, koja je objavila "sumnjive" privatizacije, a koja je trenutačno objavljena na velika zvona neki dan u svim tiskvoinama, spomena o LRH-a nije bilo.
Jer ako SDP sada ne može pomoći Opatiji onda je stvarno sve “posloženo” kako treba.
Samo bih za kraj napomenuo da je DORH prije odluke vlade dao zeleno svjetlo za transakciju.
Tako da ta tema nema smisla.
A ako netko hoće čitati podatke o reviziji privatizacije LRH … evo službenog dokumenta. Točka 6.2 i do kraja …
Vaš link
Dakle kao što sam prije rekao ta tema je ad acta.
Pitanje je želimo li istjerivati pravdu ili svoj interes..
Udruga je osnovana sa ciljem zaštite interesa dioničara LRH, ovim stvarima treba se baviti netko drugi
Interes dioničara je bio da se rješe vlasnički sporovi, tvrtka privatizira, da netko pokrene poslovanje, uloži u tvrtku .. Ne kažem da je SNHO bas najsretnie rjesenje, ali možda je dobro prelazno rjesenje dok se ne pojavi nekakav ozbiljan strateški partner. Trenutno je najveća kočnica gradonačelnik koji je zaratio sa svima, pa i sa LRH gdje je u NO ali opstruira planove LRH o ulaganjima, ne želi prilagoditi urbanisticke planove, koči ideju razvoja tvrtke koja bi se bavila destinacijskim menagmentom, ima neke svoje vizije kako bi se Opatija trebala razvijati i kakav bi turizam u Opatiji trebao biti. Koliko čujem puno je nezadovoljnih. I po pitanju našeg problema sa gradom on je najveća kočnica, postoje ljudi u gradu koji misle da se stvari trebaju rjesiti dogovorom no ne mogu ništa za sada..