Hvala na odgovoru. Ubacujem sliku trenutnog stanja jer vidim da si imao upit vezan za trgovanje.
Pozdrav
Dobar dan,
Pošto je ovo moj pvi post red je da se u kratko predstavim.
Na ZSE trgujem cca 6 godina, pratim forum od tada i smatram ga kvalitetnim.
Posjedujem dionice LRH.
Želim komentirat na postove tipa "ovo je Hrvatska i sve je moguće", nažalost još uvijek je tako ali neće takvo stanje trajati vječno, ako presuda postane pravomoćna prije ili kasnije mali dioničari će naplatiti svoja prava.
Molio bih cijenjene dugoročne dioničare da mi unaprijed oproste na pitanju 🙂 Naime, zanima me da li se nešto da utržiti kupovinom dionica? Da li vrijedi zastara za podizanje tužbe protiv grada? Naravno, zastara ne bi trebala imati veze sa ničim obzirom da čim netko dobije na sudu – vrijedi za sve. Vodim se logikom pregovora sindikata čiji rezultati vrijede za sve radnike, a ne samo za članove sindikata. Ipak, ovo je Hrvatska tako da bi svako čuđenje bilo suvišno. Priznajem da nisam upoznat s fundamentima kompanije, ali kao što sam rekao, u ovom trenutko to mi i nije najbitnij razlog mogućeg ulaska.
Razmišljam već neko vrijeme da kupim koju dionicu, posebice zbog presude (nepravomoćne), ali bi mi bilo drago ako bi netko imao odgovor na moju viziju. Znam da ovim pitanjem vjerovatno iritiram dugoročne ulagače i one koji se već dugo vuku po sudu, ali cijenio bih neki odgovor.
Unaprijed hvala. Zdravi i veseli bili 🙂
Poštovani kolega,
Ako postoji pravna država, ako želimo"igrati" po pravilima pravne države, ako vjerujete u pravnu državu, ima možda još koji ako, no sumasumarum, ako vjerujete u vrijednost LRH, onda dvojbe NEMA.
Sadašnja cijena je rasprodaja!
Tužiti ili ne tužiti, to uopće nije pitanje, naravno, tužiti!
I najvažnije, biti strpljiv! [pray]
Ti si zagorski kralj!
[thumbsup]
Dobar dan,
Pošto je ovo moj pvi post red je da se u kratko predstavim.
Na ZSE trgujem cca 6 godina, pratim forum od tada i smatram ga kvalitetnim.
Posjedujem dionice LRH.
Želim komentirat na postove tipa "ovo je Hrvatska i sve je moguće", nažalost još uvijek je tako ali neće takvo stanje trajati vječno, ako presuda postane pravomoćna prije ili kasnije mali dioničari će naplatiti svoja prava.
osobno mislim da oko ovoga uopće ne treba dvojiti
sud je već dva puta pokazao da poštuje zakon
hanfa ima svoju odluku iza koje stoji
sud u pravilu poštuje odluke nadležnih službi/agencija
Hvala svima na komentarima. Imam još jedno pitanjce ako nije predirektno. Mislim se obratiti Udruzi, ali ako je slučajno ovdje prisutan neko od njenih članova, molio bih ga/ju da mi otprilike kaže koliko košta druženje na sudu iliti pokretanje tužbe. Da li su troškovi podnošljivi?
Hvala
Kolega,
Ovdje se ne radi o troškovima , već o ulaganju. Za dugoročne investitore i dionicu na razini 2xxx,xx kn i troškovima advokata, suda na razini par postotaka od 6000,00 kn + kamate, mislim da ne treba dvojiti.
Učlanite se u udrgu, platite članarinu i bit će Vam sve puno jasnije.
Hvala svima na komentarima. Imam još jedno pitanjce ako nije predirektno. Mislim se obratiti Udruzi, ali ako je slučajno ovdje prisutan neko od njenih članova, molio bih ga/ju da mi otprilike kaže koliko košta druženje na sudu iliti pokretanje tužbe. Da li su troškovi podnošljivi?
Hvala
Mislim da je svaki redovitiji na ovom threadu i član udruge [smiley]
mene ne muči dobivanje spora – to je čisto kao suza, osim ako upravni ili čak ustavni sud ne donesu drukčiju odluku kontra hanfa-e.
mene muči naplata. može li se naplatiti od samo jedne od stranaka u sporu ili se tražbina mora razdijeliti u odnosu na sve tuženike na način da svaki sudjeluje podjednako u namirenju tražbine. jer ako se mora tužiti sve, kako ćemo se namiriti? većina se želi namiriti iz dionica koje su upisane na novu liburniju d.o.o., a ona je samo jedna od tuženih stranaka. može li se cijela tražbina namiriti od njih i kako bi to funkcioniralo u praksi imajući u vidu da se prisilna prodaja ostvaruje na burzi što znači da te dionice netko treba kupiti (a vidimo da je likvidnost slaba i prodajom većeg broja dionica cijena bi pala na 1000 kuna). ako budem zadovoljan odgovorom, pokrenut ću tužbu jer to su stvari koje mene muče. presudom mogu obrisati dupe, mene zanimaju pare…ili jednostavno napucajte na 4000 i ćao…
evo npr odkud se možeš naplatiti
http://www.opatija.hr/Default.aspx?art=4528&sec=16
meni je osobno svejedno otkud bude išla naplata, jer će kad-tad doći do nje, a u međuvremenu idu zatezne kamate
a i kada budeš imao ovršnu ispravu u ruci, kladim se da nećeš imati problema prodati dionice i preko oglasnika 🙂
da naplata i mene muči u slučaju pravomočnosti…blokiranje računa nije vjerojatno, prestanak funkcioniranja javnih potreba, a Opatija je i turistički grad
kad bi došlo do rasprodaje njihovog paketa dionica, mogli bi teoretski ostati bez njih-troškovi, kamate, glavnica
ja najviše nade polažem u neko rješenje grad+država+snho, odnosno poštivanje rješenja hanfe…ako je i malo razuma u vladi to će i učiniti…vremena je sve manje, pa samim time i prostora za dogovore
mislim da time najmanje gube, ponavljam još jednom, dobivaju naše dionice sa izvjesnim potencijalom u budućnosti i izbjegnu kamate koje će biti skoro iste vrijednosti kao i dionica po rješenju hanfe
homere, nemaš ti dionice nego ih prodaje sud preko brokerske kuće. dakle, ti možeš oglasiti prodaju u novinama,ali kupaca dionice sigurno tim putem nećeš naći. što se nekretnina tiče, već sam rekao da su tu moguće gradske smicalice(kulturno-povijesno dobro i slične pizdarije) što znači da nam ostaju jedino dionice, a to pretpostavlja postojanje kupaca na burzi. pojasnite mi malo kako zamišljate taj proces.