LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ups opet sam se upecao, nisam vidio da je ovo novi nick pa pretpostavljam da se radi o provokaciji..

Nadam se samo da nije Playboy, onda smo gotovi 🙂

…Radije bih se usredotocila na Book Value, a to je prema mojem skromnom izracunu cca 2600 kn po dionici prema posljednjoj bilanci. Uz to sve drustvo posluje s poprilicnim gubicima vec dulje vrijeme, a veliko je pitanje sta ce biti ove godine jer se ocekuje pad turizma u citavoj Europi zbog produbljenja recesije i krize u Italiji (koji su nam glavni gosti u Kolovozu), Španjolskoj, Grčkoj ali i drugim zemljama, ukljucujuci nasu.
[yawn]

Ako netko ima tocniji podatak za Book value please ga iznesite ovdje i nama koji bi mozda ulozili u LRH ali nemamo vremena i namjeru poslije tuziti Opatiju [smiley]

Sve si tocno napisala jos jedino donesi jedinu ispravnu odluku tj da ne pogrijesis i ulazis u jednu ovakvu junk dionicu i na konju si. Ipa mnogo perspektivnijih dionica od ove npr Magma,Ingra,Validus…

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Ups opet sam se upecao, nisam vidio da je ovo novi nick pa pretpostavljam da se radi o provokaciji..

Nadam se samo da nije Playboy, onda smo gotovi 🙂

eee Playboy, skoro sam zaboravio na njega, koji je to lik iz bajke bio [smiley]…ako je on, odmah prodajem svu lrh i bježim glavom bez obzira [bye]

Ja očekujem slijedeći razvoj situacije. Pretpostavljam da do zastare neće biti više utuženja od npr. 40 mio kuna. Ljudi si inertni, ja mislim da će samo veći igrači tužiti.
Tada će država natjerat snho da kupi od Opatije npr. cca 40 mio kn : cca 6000 po dionici (mogu to podići i preko burze= npr 7.000 dionica.) Opatija isplati male dioničare po tužbama i ostane joj i dalje više ne 25% +1 dionica nego npr 22% dionica. Pravo glasa ionako nemaju a dogovorom s snho mogu staviti svog čovjeka u nadzorni. I kakav je to bankrot, sa 22% dionica lrh sutra kad to postane tvornica novca bit će najbogatija općina u Hrvatskoj.

Zakačio sam se na krivi post pa ovaj nisam otkomentirao..

Ima jedan problem u ovoj ideji, a to je da Opatija ne može prodavati dionice..

Ali ako postoji volja može se naći model..
pitanje je samo tko će podnjeti trošak jer sve to ipak košta.

Npr. 1 rješenje – gašenje vatre i čekanje princa
Opatija može u sudskoj nagodbi dioničare isplatiti dionicama u nekom omjeru.. Time se kamate prestaju gomilati i onda se može čekati …
Budući je obveza 6263, a tu su onda i kamate, recimo da Opatija dioničare koji su tužili isplati sa 3-4 dionice za 1. To znaći da je za 10.000 dionica Opatija dala 30-40.000 tj u konačnici je izgubila 20-30.000 dionica. Budući je tu "malo" kriva i država mogao bi AUDIO onda prebaciti Opatiji svojih 11.000 dionica a SNHOu isplatiti 2250 kn po sporazumu (24 mil kuna – pa dali su mu već 162 nije onda ovo valjda puno)
Dakle Opatija je izgubila 10-20.000 dionica i država je dala 24 mil kuna. Jednog ljepog dana dođe princ na bijelom konju i objavi opatijinu ponudu po 6263 pa Opatija proda dionice i utrži 350-400 mil i svi sretni
2 rješenje – uvali večinskom
Možda je princ već tu, samo treba poljubiti žabu?
Možda je SNHO zainteresiran za Opatijin paket? Sigurno je, ali po kojoj cijeni. Sjedne se za stol pa se dogovori, paket od 25% po diskontu i preuzimanje obveze objave ponude za 9% po 6263
3 rješenje – živi škamp
pozovu mene za stol, stave par kila škampi na žar pa im damo neke stvarno dobre i provedive ideje 🙂

Ja očekujem slijedeći razvoj situacije. Pretpostavljam da do zastare neće biti više utuženja od npr. 40 mio kuna. Ljudi si inertni, ja mislim da će samo veći igrači tužiti.
Tada će država natjerat snho da kupi od Opatije npr. cca 40 mio kn : cca 6000 po dionici (mogu to podići i preko burze= npr 7.000 dionica.) Opatija isplati male dioničare po tužbama i ostane joj i dalje više ne 25% +1 dionica nego npr 22% dionica. Pravo glasa ionako nemaju a dogovorom s snho mogu staviti svog čovjeka u nadzorni. I kakav je to bankrot, sa 22% dionica lrh sutra kad to postane tvornica novca bit će najbogatija općina u Hrvatskoj.

Zakačio sam se na krivi post pa ovaj nisam otkomentirao..

Ima jedan problem u ovoj ideji, a to je da Opatija ne može prodavati dionice..

Ali ako postoji volja može se naći model..
pitanje je samo tko će podnjeti trošak jer sve to ipak košta.

Npr. 1 rješenje – gašenje vatre i čekanje princa
Opatija može u sudskoj nagodbi dioničare isplatiti dionicama u nekom omjeru.. Time se kamate prestaju gomilati i onda se može čekati …
Budući je obveza 6263, a tu su onda i kamate, recimo da Opatija dioničare koji su tužili isplati sa 3-4 dionice za 1. To znaći da je za 10.000 dionica Opatija dala 30-40.000 tj u konačnici je izgubila 20-30.000 dionica. Budući je tu "malo" kriva i država mogao bi AUDIO onda prebaciti Opatiji svojih 11.000 dionica a SNHOu isplatiti 2250 kn po sporazumu (24 mil kuna – pa dali su mu već 162 nije onda ovo valjda puno)
Dakle Opatija je izgubila 10-20.000 dionica i država je dala 24 mil kuna. Jednog ljepog dana dođe princ na bijelom konju i objavi opatijinu ponudu po 6263 pa Opatija proda dionice i utrži 350-400 mil i svi sretni
2 rješenje – uvali večinskom
Možda je princ već tu, samo treba poljubiti žabu?
Možda je SNHO zainteresiran za Opatijin paket? Sigurno je, ali po kojoj cijeni. Sjedne se za stol pa se dogovori, paket od 25% po diskontu i preuzimanje obveze objave ponude za 9% po 6263
3 rješenje – živi škamp
pozovu mene za stol, stave par kila škampi na žar pa im damo neke stvarno dobre i provedive ideje 🙂

[/quote]

Opatija nesmije prodavati dionice, ali ako njihove dionice prodaje sud po našim ovrhama, onda snho to može kupovat?

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

upitno je može li sud prodavati dionice opatije i općina. mislimo da može, ali nema potvrde da je tako.
također, lako je dobiti presudu. ja vam govorim već godinama da je ovakva presuda izvjesna. problem će biti to naplatiti. grad nema novaca na računu, upitno je mogu li se dionice grada prodavati obzirom na odredbe ZPDD u vezi davanja ponude, a što se tiče nekretnina, ne mogu se prodati one nekretnine koje služe sa obavljanje upravnih djelatnosti gradova i općina i one od posebnog lokalnog tj. društvenog značaja (ovdje oni mogu puno toga proglasiti društvenim značajem). i tako dolazimo do problema naplate. grad je i imao nešto love, ali je to bilo u credo banci…te novce očito neće vidjeti jer premašuju 400000 kuna. dakle – i dalje je uputno naći zajednički jezik sa gradom. nema više puno vremena jer političari bi mogli nešto iskemijati….ali, možda i nećemo morati tužiti mi koji nismo ako cijena nastavi ovako rasti ja ću ionako napustiti ovaj sumnjivi brod negdje na 4000 kuna. meni je to dovoljno.

...povijest se ponavlja...

hmmm kolega delboy uvijek sam mislio da ćete vi ostati zauvijek u LRH..

evo novog lista

U EU će sve te stvari "ne može biti prodano" biti prodane bez problema.
I to ne zato da se zadovolji nas male (građane), nego da se napravi model (okvir) da EU lešinari mogu doći i guliti sve nas u Hr bez nekih poteškoća … a ne zaboravimo koliko smo dužni i kako nam stoji dug.

Kolega 101 nije stavio link pa stavljam ja…
Vaš link
Po običaju hrpa novinarskih gluposti koje nemaju veze s mozgom ali je znakovito da svaki članak ima tezu od toga da Opatija ide u stečaj ne objašnjavajući zašto i kako se to moglo izbjeći, te na koncu tko je kriv.
Ovako se pomalo stvara atmosfera da su jedino zlo mali dioničari i njihova tužba a sve ostalo je nevino cvijeće.
Mislim da bi morali staviti jedan veliki oglas u novine (Večernji List) u kojem bi se objasnile “drugačije” činjenice od ovih koje se navode.

navodno ovo, navodno ono, ….

jedva čekam da suci napišu presudu [smiley]

http://www.seebiz.eu/lrh-dvoje-malih-dionicara-dobilo-spor-protiv-grada-opatije/ar-28657/

upitno je može li sud prodavati dionice opatije i općina. mislimo da može, ali nema potvrde da je tako.
također, lako je dobiti presudu. ja vam govorim već godinama da je ovakva presuda izvjesna. problem će biti to naplatiti. grad nema novaca na računu, upitno je mogu li se dionice grada prodavati obzirom na odredbe ZPDD u vezi davanja ponude, a što se tiče nekretnina, ne mogu se prodati one nekretnine koje služe sa obavljanje upravnih djelatnosti gradova i općina i one od posebnog lokalnog tj. društvenog značaja (ovdje oni mogu puno toga proglasiti društvenim značajem). i tako dolazimo do problema naplate. grad je i imao nešto love, ali je to bilo u credo banci…te novce očito neće vidjeti jer premašuju 400000 kuna. dakle – i dalje je uputno naći zajednički jezik sa gradom. nema više puno vremena jer političari bi mogli nešto iskemijati….ali, možda i nećemo morati tužiti mi koji nismo ako cijena nastavi ovako rasti ja ću ionako napustiti ovaj sumnjivi brod negdje na 4000 kuna. meni je to dovoljno.

Dosta toga je ovdje istina. Istinu poznaju pogotovo oni koji se dosta parnice u koje spadam gdje najbanalniji problem u kojem je sve jasno i za koji imas 4 sudska vjestaka u svoju korist traje 22 godine. Od pokretanja ovrhe do okoncanja i namire 7 godina .U jos 6 ovrha koje vodim prosjek trajanja ovrhe cca 5 godina,a kraj im se ne nazire. Kad pitam suce zasto cekaju i dozvoljavaju razvlacenje ovih ovrha oni kazu da ovrsenik samo kupuje vrijeme. To je inace jako skupo kupljeno vrijeme jer i meni kao ovrhovoditelju i ovrseniku idu odvjetnicki troskovi,a ovrsenik ce na kraju dobit zateznu kamatu da mu pamet stane pa ce u konacnici dug biti veci i preko 100%. To je hrvatsko pravosudje i jasno da mnogi koji kuze problematiku hrvatskog pravosudja nece ic utuzivat jer im se jednostavno ne da sa ovim zahebavat i cekat otprilike vjecnost za naplatit se.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

New Report

Close