Pa ja bi kupovao zasto ne??? Cijena 1800 je meni vise nego ok. Mada s drugu stranu vidim da uvijek moze i jeftinije.Kupovao sam dok mi nisu zatvorili preduzece preko kojeg sam kupovao,a kako sam vani nije mi bas jednostavno prebacit se u drugo preduzece. Sto se tice 100-200 sada vise razmisljam o brojci 300-400.
Zašto je cijena 1800 kn ok,ako si imao upozerenja na temi da će biti i nižih cjena od 1200-1300 kn ,zbog negativne situacije vani i kod nas.
govorilo se i za ATPL da ce na 5500 i vise i da je samo nebo granica pa je evo sad na 360. Koliko ce toga bit na 1200 i nize??? Koliko komada??? Ja cu je cekat i na 500 kako je krenilo,ali cu kupovat i na razinama koje sam naveo. I nema tu neke pameti velike kome je skupo neka ne kupuje, kome nije neka kupuje i tocka.A sva sreca da mi je onoga dana pukao zivac i da sam okinio po asku jer bi mi danas lova bila U DABu,HNBu,HANFI i ostalim debilnim drazvnim ustanovama odnosno ne bi ni znao di mi je.Ovako cijeli strah je da mi se preduzece otvori sto prije i da krenemo ponovno.
Smiju li oni i treći puta zamoliti HANFU da nešto smisli?
Recimo kad ode Samodol a dodje netko "njihov"? [lol]
Dobro sad, ne vjereujemo upravnom pa nas njihova rješenja ipak demantiraju, ne vjerujemo VTSu pa se pokaže da su i oni odlučili u našu korist (ja bi rekao samo da poštuju zakon) i to u vrlo razumnom roku (zadnje rješenje je došlo za par mjeseci), sad vidimo da ni Hanfa ne odustaje i inzistira na primjeni zakona, a ovo im je bila zgodna prilika da izgrbave .. (inace vidimo da su se usudili opaliti obvezu i agrokoru, a do sada se ni jedan jedni političar nikad nije usudio baš ništa reći protiv todorića)
No čitam malo ove dokumente i slažem dopise i naletio sam ne jedan detalj koji je zanimljiv…
"…određena ograničenja postavljena su i za djelovanje uprave i nadzornog odbora ciljnog društva, od trenutka saznanja za nastanak obveze objavljivanja ponude za preuzimanje do objave izvješća o preuzimanju. Tako uprava i nadzorni odbor ciljnog društva ne smiju bez odobrenja glavne skupštine ciljnog društva povećati temeljni kapital, sklapati poslove izvan redovnog poslovanja, ozbiljnije ugroziti daljnje poslovanje, odlučiti o stjecanju i/ili otpuštanju vlastitih dionica, te ometati ili onemogućavati ponudu za preuzimanje. Ništavne su sve odluke uprave i nadzornog odbora donesene u suprotnosti s odredbama članka 42. ZPDD-a. "
rekao bi da ovo smeta i SNHO bez obzira što nisu oni u obvezi..
A Linić ako želi može iskoristiti svoju novu poziciju i po principu kako je rekao da bi rješavao poziciju država-MOL, stisnuti večinskog da rješi ovu trakavicu.. Ideja nove vlasti je pomalo robinhoodovska, uzmimo onima koji imaju puno..
Da ne kažemo koliko bi bilo dobro za ZSE da nova vlast baš stisne da se poštuju zakoni i da Agrokor objavi ponudu, odblokira se Ina, stisnu mirovinci.. Zamislite par 100 novih mil na ZSE, a možda bi se ulagatelji počeli vraćati i to bi bilo jako zdravo i za državu i privredu ( a i nas koji smo im dionice u medjuvremenu cuvali 🙂 )
Da ne kažemo koliko bi bilo dobro za ZSE da nova vlast baš stisne da se poštuju zakoni i da Agrokor objavi ponudu, odblokira se Ina, stisnu mirovinci..
tu te moram podrzati [smiley]
mada nitko bas u to ne vjeruje pa su poduzeti i pravni koraci. vidjet cemo kolko ce se nasa prica razlikovati od vase u sudskom postupku.
Evo procitao sam dokumente, pa ukratko dok ne prokomentiram s odvjetnicima detalje i eventualne radnje koje cemo poduzeti. Dakle sve je opet zavrsilo u korist dionicara, tj predstavka i prigovor Opatije su odbijeni.. Meni se cini da je nasa pozicija ovime i osnazena jer iako se Opatija i na ovo odbijanje zalila na US to tek nema nikakvog uticaja na sporove koji se vode, a argumenti kojima je Hanfa odbila prigovor u svom novom rjesenju jos vise idu u nasu korist tj zapravo u korist prvog Hanfinig rjesenja protiv kojeg se vodi postupak na US.
Hanfa je u rjesenju navela da nema potrebe isto objavljivati u NN (??) tako da nije objavljeno ni na njihovim stranicama pa cu se i ja suzdrzati od pisanja o detaljima
Ali idemo malo onako cisto laicki, ima li smisla traziti da se ponisti rjesenje zbog toga sto Opatija nema novaca da objavi ponudu i time bi krsila npr Zakon o vatrogastvu (malo sam zlocest)?? Pa oni ponudu ne moraju objaviti. Jedino sto za to postoje odredjene sankcije – gubitak prava glasa, raspolaganja dionicama i mogucnost da dionicari sami putem suda natjeraju obveznika da svoju obvezu ispuni.
No nije li ovo trazenje da se ponisti obveza iz razloga sto se je ne moze ispuniti (prica o 1.3 milijarde i nemogucnosti zaduzivanja) zapravo indirektno priznavanje obveze??
Vec sam davno rekao da je Opatija odmah bas to trebala napraviti i time bi svoj problem momentalno rjesila. Izjavom: "Priznajemo obvezu ali je ne mozemo ispuniti" to bi postao probelm na razini drzave i onih koji su sve i zakuhali. Vidjeli bi kako bi se to brzo rjesilo..
Da ne kažemo koliko bi bilo dobro za ZSE da nova vlast baš stisne da se poštuju zakoni i da Agrokor objavi ponudu, odblokira se Ina, stisnu mirovinci..
tu te moram podrzati [smiley]
mada nitko bas u to ne vjeruje pa su poduzeti i pravni koraci. vidjet cemo kolko ce se nasa prica razlikovati od vase u sudskom postupku.
[/quote]
"..odblokira se Ina.."
eto jedna od naših želja se ostvarila
Mislim da je vrlo opasno da se sada otvaraju "istrage" o privatizaciji (profiterstvu) u slučaju LRH jer očito drugog izlaza za Opatiju više nema.
To mislim stoga jer je poništavanjem bilo čega što je prethodilo obvezi Opatije (recimo otvaranjima istraga o tome), dovodi do poništenja same obveze. Nakon što se poništi obveza stvari se mogu lagano nastaviti kotrljati u istom smjeru ali ovaj puta bez obveze Opatije. Dakle cilje je postignut!
Stoga mislim da bilo kakvo mijenjanje povijesti sada ne odgovara nama malima jer imamo dobru poziciju koju možemo pokvariti. Nagodbe s Opatijom su jedno ali otvaranje pandorine kutije istraga o LRH samo je voda na mlin Opatiji.
Krivo ste me shvatili, nisam mislio da bi taj potez Opatije pokrenuo istrage, baš obrnuto, brzo bi se tražilo rješenje da se ne komplicira i produžuje agonija. LRH je ionako predugo čekao privatizaciju i u mom prethodnom postu vidimo već neke pozitivne efekte boljeg poslovanja. To se još ne odražava na cijenu dionice ali eto ulagačima koji ulažu na temelju takvih stvari prilika..
Dobro je pitanje zašto to u Opatiji nikad nisu zapravo pokušali rješiti. Ovi potezi koje sad poduzimaju mogli su poduzeti puno ranije. Zašto su čekali? Imali su nekoliko načina da taj problem rješe ili da barem imaju puno bolju poziciju na sudu. Rekao sam već da su 2009 kad im je Hanfa izdala rješenje mogli bez problema raskinuti ugovor sa HFP-om, vratiti dionice i tražiti da ih država obešteti. Tada još nije prošlo 3 godine i mogli su ići na pobojnost ugovora. Šanse da sruše obvezu bi im bile puno veće…
No ponavljam da su trebali napraviti baš obrnuto, priznati obvezu.. To nikako nebi odgovaralo onima koji su ih, kako sami sada kažu, prevarili..
Vidim da vas večinu frustrira trenutna cijena na burzi i razvlaćenje na TS. Jasno mi je da ako se rasprava odgodi zbog bolesti sutkinje ili rasprave o cijeni, može frustrirati, ali vidimo da se svako malo nešto pomakne u našu korist. Kada su najavili nove razloge za traženje ogode nismo još znali o čemu se radi, a sad imamo dokumente u rukama i vidimo da je i to završilo u našu korist..
nikakve istrage tu neće pomoći. jedino čemu se treba nadati je volja nove vlasti da riješi problem uz uvažavanje malih dioničara, no ja se bojim da će dujmić paničarskim glasićem nazvati komadinu, a ovaj linića i da će se problem riješiti na drugi način kojim će biti zadovoljna opatija, a za ostale ih briga. tako trenutno stvari izgledaju, a ja bih volio biti demantiran postupcima.
što se vrednovanja nove uprave tiče – tu sve štima. ja ne bih imao ništa protiv da opatija zaradi i 30% koliko zarađuju poreč i rovinj, čime bi LRH naravno pobrao najveći dio kolača. Treba upravi dati 2-3 godine vremena da obnove sve objekte i krenu u ozbiljne pregovore sa nekim lancima koji bi popunili kapacitete tijekom godine jer sadašnja popunjenost je daleko od mogućnosti. Na žalost, cijena dionice nije dobra i prijeti nam nova recesija, ali ako smo preživjeli ostoju, onda ćemo i dujmića. Ako padne na 500 kuna, kupovat ću i prekršiti svoje pravilo da više ništa ne kupujem prije okončanja krize. Tad će pohlepa opet proraditi. sretno svima, ne gubimo nadu.