@101
Šalim se 🙂
Samo problem je ako sad i dokupljujemo jer će nas onda Dujmić opet optužiti da smo bili u dosluhu sa upravnim ili hanfom.. Možda ipak reskirati?
Kupuj drazenni!
Al nemoj vise od 1 kom!!! [smiley]
Il zovi frenkija, on misli kupit 100-200 kom, i to na 1800!! [rolleyes]
Vau uduplo si cifru!!
Jesi to od kupio od bivše kad je tako brzo pojavio nalog i ovaj sa 320 Op na 550???
Pa ja bi kupovao zasto ne??? Cijena 1800 je meni vise nego ok. Mada s drugu stranu vidim da uvijek moze i jeftinije.Kupovao sam dok mi nisu zatvorili preduzece preko kojeg sam kupovao,a kako sam vani nije mi bas jednostavno prebacit se u drugo preduzece. Sto se tice 100-200 sada vise razmisljam o brojci 300-400.
Tko prati kupnju/prodaju malo duže zna da je to onaj nalog od 19 tj 20 komada koji je krenuo sa 1900 pa se polako spuštao i eto konačno prodao po 1500.. Vrlo vjerovatno radi se o nekom od dioničara koji je imao 20 komada odavno pa ih je pokušao prodati što bolje, a onda odustao po modelu daj što daš..
A "jadnik" se zove "Ostojin jatak"?
[shocked]
Vau uduplo si cifru!!
Jesi to od kupio od bivše kad je tako brzo pojavio nalog i ovaj sa 320 Op na 550???
Znam da je glupo ali ja sam ipak nekako eksponiran i vec su me blatili po novinama po koliko sam i kada kupovao, i to nije bas ugodno pa ću reci samo da moje pisanje na forumu a i ostale izjave nisu nagovor na kupnju ni prodaju.. Samo sam komentirao današnju trgovinu, a moj prethodni mail o trenutnoj situaciji je bio komentar na političke komentare cijenjenih kolega..
Iskreno bilo bi mi draže da su ovo prodali jataci nego neki neinformirani mali dioničar umirovljenik
@drazenni
Iskreno bi mi bilo draže… da me konstruktivno uvjerite zašto sutra kupiti LRH…
@zztop
Da prestignete nekog drugog..
Šalim se naravno, i evo složio sam i neki odgovor ako to pitanje nije bila provokacija. Postoji više motiva za kupovinu LRH. Budući da ja stalno pišem (takva mi funkcija) o sudu, tužbama, hanfi itd mislim da to već onda znate, zato nešto malo drugačiji post.. Ako ne, imate moj post na prethodnoj stranici koji ukratko objašnjava "zavrzlame"
I NE želim nikoga uvjeravati. Ovo nije nagovor na kupnju ili prodaju. Samo malo podataka, koje smo već zaboravili, za konstruktivnu i argumentiranu raspravu…
Vrijedi li LRH kupiti LRH po 1509 kuna (to je bila današnja prosječna)
Bez obzira na određenu rezervu prema većinskom vlasniku u tvrtki su krenule pozitivne promijene, dovedena je nova kompetentna uprava koja je predstavila planove, rezultat je već vidljiv, a po godišnjem izvješću će razultat biti bolji nego 2010. Gubitak prošle godine zapravo je samo knjigovodstveni trik tj u potpunosti je rezultat povećane amortizacije (9mil), usklađenja (22mil) i rezervacije(19), neto dobit iz poslovanja bila je skoro 30 mil , a ove godine za 3q 2x bolje (cak 55mil-180kn po dionici). Iz ovoga prozlazi da bi knjigovodstvena vrijednost po završetku ove godine (ako isključimo ove trikove i procijenimo dobit na razini 3q) negdje oko 960 mil što je cca nominalna vrijednost tj 3200 kn. Uz pošli GI je rečeno da će se raditi i "pozitivno" usklađivanje imovine jer je prošle godine napravljeno ovo "negativno". Hoćemo li to vidjeti u 2011 ne znam, ali to je jedna rezerva za koju znamo da postoji. Ako me sjećanje ne vara (neda mi se sad prevrtati po mojim bilješkama sa skupštine) stopa otpisa je negdje oko 60%!! Podsjetio bi da se procjena koju sam radio prošle godine razlikovala u 0,6% od napravljene statičko dinamične analize.. Tko prati LRH vidio je taj dokument i zna o kojem se iznosu radi. Prema tome sadašnja cijena je na razini 30% vrijednosti tvrtke.
No bez dobrog upravljanja i ulaganja to je mrtvi kapital.. Planovi, najavljena ulaganja i vrlo niska zaduženost tvrtke ostavljaju vrlo veliki prostor za napredak. Sadašnji kapacitet od 2000 soba + 330 soba koje tek treba staviti u upotrebu. Podizanjem kategorije profitabilnost i vrijednost tvrtke značajno raste. Opatija bi mogla biti destinacija za 4* i 5*, a ulganja u hotel Kristal (4*) su to pokazala. To je jedan od hotela sa najvišom popunjenosti na moru. Samo u Opatiji LRH za sada ima 6 hotela sa 3* i manje kojima se može (i treba) dizati kategorija
Spomenut ću i da je uprava je u medijima dala neke projekcije vrijednost tvrtke (tj dionic iako ne znam na čemu su temeljene.)
No ovo nije argument za kupovinu dionice "baš sutra", ovo su argumenti za jedno dugoročno ulaganje koje bi zbog poprilično potcijenjene vrijednosti imovine i potencijala moglo biti zanimljivo takvoj vrsti ulagača
Pitanje je ima li danas takvih ulagača, ja sam mislio da sam takav pa sam se zakačio oko ovih pravnih i vlasničkih zavrzlama. To utiče na cijenu dionice puno više nego ovo što sam gore napisao, i to kratkoročno. Moje je mišljenje da u sadašnju cijenu nisu ugrađena nikakva pozitivna očekivanja (ni Hanfa, ni sud), već baš obrnuto i to bi mogao biti dobar razlog i za kratkoročno/špekulativni ulazak.
Evo jedna novst za ove koje zanima stanje po pitanju obveze Opatije!
Jos jedan korak u korist dioničara, nemam jos sve dokumente u rukama, do sad sam o tome samo nesto nacuo ali sad imam i potvrdu da je tako.
Opatija je zatražila od Hanfe obnovu postupka o utvrđivanju njihove obveze
Hanfa je odbila obnovu i izdala ponovno rješenje kojim je obvezu potvrdila
Opatija se na to žalila ponovo na Upravni i zatražila od hanfe da svoje rješenje proglasi ništetnim na temelju nemogučnosti izvršavanja obveze iz razloga što to premašuje njihove financijske mogucnosti, a zaduzivanjem bi prekrsili neke druge zakone (spominju Zakon o financiranju lokalne uprave i Zakon o vatrogastvu!!!???)
Dakle sad imamo još jedno hanfino rješenje koje je potvrdilo obvezu i novu žalbu na US ali znamo da ona na postupak nema uticaja..
Kad dobro iscitam dokumente poslat cu mail clanovima..