LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@101

Pravo na razliku cijene imali bi oni koji su prodali u prvoj ponudi ako bi Hanfa utvrdila da je zadnja pouda bila neregularna. Meni bi bilo logično da Hanfa tada natjera SNHO na novu ponudu, no takvih slučajeva još nismo imali pa nema neke prakse.

E sad, svojevremeno je izašao članak gdje je napisano da su neki dioničari tužili jednog preuzimatelja zato što nije objavio ponudu i oni su prodali dionice po manje pa su tražili razliku i navodno je dobili ??? Mogu to potražiti ako vas zanima ali nekako mi to ne pije vodu, a i preuzimatelj je to demantirao. Jer onda bi to značilo da vi tražite razliku, a onaj koji je od vas kupio dionice može u novoj ponudi prodati sve po toj većoj cijeni.

Istu situaciju imamo sada i sa Opatijom, dakle ako sam ja u ponudi SN holdinga prodao dionice onda bi mogao tražiti razliku od Opatije a SN holding punih 6263!?! To nikako ne štima, bilo bi dobro da se ZPDD tu malo izmjeni, u slucaju kad se utvrdi obveza trebalo bi zaustaviti trgovanje a sud bi morao ekspresno (vanraspravno) provoditi tužbe dioničara. Naravno i upravni sud bi svoj posao morao obavljati po hitnom postupku pa bi se odmah znalo gdje smo. Ne govorim ovo samo zbog LRH. Ovako imamo revnu Hanfu i nesposobno i sporo sudstvo pa na kraju ispadne da je Hanfa problem..

Moram podsjetiti da je Udruga od početka samo tražila da se utvrdi jeli Opatija u obvezi ili ne te da se ne ide u ponudu SNHO dok se ne rasčisti situacija sa Opatijom. To bi bilo fer i korektno i prema Opatiji i malim dioničarima.

I još jedna stvar. Ne bojte se odluke US, to puno više brine Opatiju nego što treba brinuti vas.

Funky, 18.11.2011. u 20:57
Pravo na razliku cijene imali bi oni koji su prodali u prvoj ponudi ako bi Hanfa utvrdila da je zadnja pouda bila neregularna.

Dražene, ovo je potpuno nelogično.
Jer netko tko nije prodao po 2250 bi možda prodao upravo po toj novoj cijeni, proizašloj iz novonastale obveze.
Stoga mislim da svi mogu prodati u toj novoj ponudi (cijeni). I da mogu prodati i ako je cijena manje (nevažno) jer možda sada su procijenili da i nova cijena (koja recimo može biti manje) je u biti bolja ponuda nego ona prije (koja ej recimo bila veća).

slažem se kolega funky,
1. Ja sam rekao da bi na razliku imali pravo oni koji su prodali u prvoj ponudi, to proizalzi i iz zakona (ima ona klauzala o stjecanju i otpuštanju u godinu dana od ponude) ali se isto nebi odnosilo na nekog tko je prodao dionice na burzi a ne u ponudi. Recimo par dana prije ponude neki su prodavali po 2240 da ne čekaju novce..

2. Meni je logično da bi Hanfa sad odredila i novu obveznu ponudu prema toj cijeni po kojoj je bila prodaja osobe u vrijeme odobravanja ponude ali samo ako je bila veća od ponude. (čl.16.st.5)
Ako je cijena manja onda bi samo opalila kaznu jer se to ne smije bez obzira na cijenu (čl.40.st.2. ZPDD) No utvrdili smo da je u tom periodu cijena na burzi sigurno bila veća tako da bi morala ići ponuda (za sve) i razlika (za one koji su prodali u prvoj)

Sve ukoliko to Hanfa okarakterizra zajedničkim djelovanjem čl.5. i čl.6.

No čini mi se da je tu Hanfa dosta stroga i da tu nema nekih elemenata zajedničkog djelovanja vjerovatno bi vec davno zatvorila postupak i poslala pisamce da ne fantazukiramo.. ( a možda su se i smekšali i uljenili budući da im šef odlazi 🙁 )

Iskreno, bit ću razočaran ako se Hanfa zadrži samo na ovom što proizlazi iz ZPDD-a, jer nam je svima ovdje jasno o čemu se tu radilo.(ako je to sve istina) Ja nisam vjerovao kada su mi neki od vas to tada govorili. Baš sam naivac 🙂

Burzovno izvješće: Žestoka rasprodaja na ZSE-u, CROBEX pao na 1.788 bodova…
Vaš link

Očajan dan za američke burze: Svi važniji burzovni indeksi kraj trgovanja dočekali u debelom minusu
Vaš link

Ako gledamo prema ovome LRH je prilično stabilna.
[thumbsup]

kolege,

jesu li nas Britanci uvrijedili svojom izjavom od ponedjeljka s okruglog stola o investicijama jer kažu kako je najveći problem Hrvatske turizam, naime prvi dio godine Hrvati strahuju hoće li turisti doći, a drugi dio godine broje novce.

Kud plovi ovaj brod od našeg tržišta??? Il tone možda??

A i LRH s njim!!

Dugo, dugo nisu bolje poslovali, nisu zaduženi i konacno imaju privatnog vlasnika!!!

Koma!!! Pa nitko to neće ni po 1800kn! [shocked]
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

E kad bi bilo novaca .. Nekada je samo na šuškanja o pregovorima SNHO-HFP ili odluku Hanfe o obvezi Opatije cijena skakala po 10%-20%, a danas kad smo vrlo blizu prvim presudama i kada Hanfa već skoro 4 mjeseca utvrđuje regularnost prošle ponude SNHO (a znamo što to znaći) cijena pada..

O poslovanju tvrtke da ne govorimo i to bi zapravo na ovom forumu trebala biti najčešća tema a ne sporovi i tužbe. Iako sam neki dan čuo pročitao jedan dobar tekst koji govori da bi pristupanjem Hr u EU i sređivanjem sudstva i pavosuđa moglo postati vrlo interesantno ulaganje u tvrtke (i dionice) koje su opterećene sporovima, sporim sudstvom, nerješenim vlasničkim odnosima itd..

Dakle o poslovanju:
Posezona je ove godine bila jako dobra, pogotovo listopad
Ove godine dobit prije amotizacije bi se mogla približiti 60 mil dakle oko 200 kn po dionici, prihod očekujem i do 10% veći nego godinu prije. Book je ponovo vraćen preko 3000 kn a ukoliko se provede revalorizacija kako je najavljeno uz prošlogodišnje godišnje izvješće knjigovodstvena vrijednost bi morala otići dosta preko nominale.

Što je još puno važnije od sadašnjeg poslovanja ima još dosta prostora za unapređenje, hoteli se pomalo šminkaju ali ako se samo dobit reinvestira vjerujem da bi prihodi u narednim godinama mogli rasti po stopi od 5-10% godišnje a to je jako puno..

Ne pišem ovo da nekog nagovaram na kupnju samo nekako mi se čini da vas je uhvatila malodušnost bez nekih posebnih razloga 🙂

Čitam u današnjem Jutarnjem preko cijele str br 6 Svadja teška 700 mil kn o Osoji i Juhn.
Kaže u tekstu podjela na nonnullus 383,4 mil kn sto su u sustini dionice LRHa!!!
Koliko onda po tome vrijedi LRH i koliko po dionici?

kolika je cijena na tržištu

Čitam u današnjem Jutarnjem preko cijele str br 6 Svadja teška 700 mil kn o Osoji i Juhn.
Kaže u tekstu podjela na nonnullus 383,4 mil kn sto su u sustini dionice LRHa!!!
Koliko onda po tome vrijedi LRH i koliko po dionici?

Lijepo sam naveo 1200-1300 kn prije nekoliko dana,jer je bilo pročito da se vode bitke za navedenu dionicu ,i cilj je što niža cijena.

Obićno kad se vode bitke za neku dionicu ista raste, ali eto budući je kod nas sve naopako 🙂

@gazda joza

Ima 2 cijene.. jedna je za 11.342 dionice i ta je, rekao bi, 2210 kn i za 187.144 dionice koja bi ispala onda oko 1914 i poklapa se sa cijenom od 20.10.2011, tako da je taj ugovor valjda tada sastavljen.. Budući je NONNULLUS osnovan 26.9. a poziv za skupštinu objavljen 27.10. to nekako i odgovara vremenski

Neki su pitali imali obveze za objavu ponude pri ovom prijenosu i ruši li se zbog toga cijena..

Prvo cijena bi onda po ponudi morala biti ovih 2210kn ali rekao bi da obveze nema i da bi to bila iznimka iz ZPDD čl.14.st.7.
"pravna osoba stekne dionice ciljnog društva od druge prav­ne osobe čiji su članovi ili dioničari neposredno ili posredno iste osobe ili kad stekne dionice prijenosom radi restrukturiranja unutar koncerna,"

Iz svega ne vidim nikakav razlog po pitanju ovih pretumbacija da bi nekom trenutno odgovarala puno niža cijena LRH, ali budući da znamo da je dionica u segmentu promatranja i da se već u hanfi vodi jedan postupak po tom pitanju sumnjam da bi se netko tim sad bavio.. ali vec sam rekao da sam naivac 🙂

New Report

Close