Da čudno… Sto su informacije sa suda ili HANFE bolje to je prodaja jača?
Treba se pozicionirat na razinama 1200-1300 kn.
[/quote]
Ok. Uzmimo da je cilj 1200-1300 … pa neka je još i niže … recimo 800 Kn.
Koji je scenarij toga? Koja je logika? Što se želi postići?
Hvala,
Funky
[/quote]
možda se želi postići što niža cijena, pa onda prodaja nekom trećem po toj cijeni za račun većinskog vlasnika, a ostatak love do realne vrijednosti gazdi i lobistima u džep.
možda se želi postići što niža cijena, pa onda prodaja nekom trećem po toj cijeni za račun većinskog vlasnika, a ostatak love do realne vrijednosti gazdi i lobistima u džep.
OK, ja sam laik, ali što bi se time postiglo? AFAIK Rajić je prodao LURU, Čermak TIFON na što nisu državi platili nikakav porez, kakva je razlika sa (eventualnom) prodajom LRH?
Pa lura je npr bila u vecinskom privatnom vlasnistvu rajica a LRH nije Ostojina nego je u vlasništvu SN holdinga gdje Ostoja ima nekih 17%.. Možda mu se ne dijeli zarada sa ostalima?
Ne mislim da će se ovo dogoditi.. Prvo sljede pretumbavanja sa SNHO, pa podijela i okrupnjavanje udjela, pa šminkanje LRH i tek kad se za to bude mogla dobiti stvarno dobra cijena za par godina prodaja. Ne vjerujem da se Ostoja želi baviti turizmom, a i zašto bi pa ovo mu puno bolje ide. Ovim komentarom nisam mislio ništa loše, mislim da on jako dobro radi to sto radi… No pogledajmo i samu percepciju svih nas. Ostoja ima 17% u tvrtki koja ima 60% LRH a svi ga dozivljavamo kao vecinskog vlasnika
Zašto trošiti na šminku kad ima kupca-Dujmića, mislim ako svi mogu tužiti Opatiju & co. zašto nebi mogao i snho?
[/quote]
Hvala,
Funky
[/quote]
[/quote]
Poštovanje Kolega (ako vas smijem tako nazvati)možda sam rangom svoje sposobnosti i stručnosti niži od vas,konačno se slažem sa jednim vašim postom vezanim za temu, jako mi je žao što i u proteklom razdoblju niste uvažavali moje mišljenje.
Zašto trošiti na šminku kad ima kupca-Dujmića, mislim ako svi mogu tužiti Opatiju & co. zašto nebi mogao i snho?
Nije u u interesu ,jer će prije dobiti svoje novce(kvalitetnom prodajom) nego se donese riješenje preko suda
[/quote]
Hvala,
Funky
[/quote]
1)scenarij je pripremljen prije pozicioniranja…..
2)logika se teemelji na zaradi od 100%….
3)želi se postići profit na svoja ulaganja ,koja će se isplatiti ,koja će donijeti profit ,koja će sa prodajom donijeti oslobađanje kapitala za druge akvizicije.
ja sam selak samo pitanje ako dražen zna i odgovor
ako ja sad prodam određenu količinu dionica
a sn ponovi ponudu na 2i nešto je imam
pravo na razliku cijene ili ne
[/quote]
Hvala,
Funky
[/quote]
[/quote]
Poštovanje Kolega (ako vas smijem tako nazvati)možda sam rangom svoje sposobnosti i stručnosti niži od vas,konačno se slažem sa jednim vašim postom vezanim za temu, jako mi je žao što i u proteklom razdoblju niste uvažavali moje mišljenje.
[/quote]
zar vi kolega još niste shvatili da ja uvažavam svačije mišljenje? to ponekad ne izgleda tako ali jest tako. ovo je samo jedan od mogućih scenarija. nadajmo se da je tako jer drugačije ne bi bilo dobro.
ne trpim jedino da netko misli da bolje zna od drugoga, posebice to misle ekonomisti jer burza nije ekonomija nego psihologija. fundamenti ne igraju nikakvu ulogu, osim kao mamac za privlačenje novih burzovnih igrača.tko tvrdi suprotno neka se sjeti 2008. bilo je hrpa dionica sa ispod p/e5, p/b 0,5 i opet su pale 30-90%. ja znam da ne znam ništa, a kad drugi to shvate svima će naglo krenuti.