Zanimljivo sve skupa.
A i tajming je neloš.
Ovo je danas
RIJEKA – Lošinjska plovidba – brodogradilište i norveška tvrtka Optimarin potpisat će ugovor o suradnji (14,00 sati, Hotel Jadran, Šetalište 13. divizije 46).
Da li je netko vidio izvjestaj za Q3 ?
Sto se događa s tom firmom ?
Bio sam ove godine na Lošinju, pa to je raj na zemlji, a ono nikakvih vijesti
Sporo to sve ide, mislim da ne mogu naći partnere. U izvješću za ovaj kvartal je bila neka investicija od 10 milijuna samo nisam vidio da piše za što (vidi se u novčanom toku i povećana je materijalna imovina u bilanci), ustvari pišu da nisu provodili nikakve investicije osim u projektnu dokumentaciju.
Imate ne zse izvjestaj za 3. kvartal i nije bas neka sreca, po meni tak tak uz gubitak od cini mi se 2 mil.kn. Mogu oni i bolje uz nekog strateskog partnera.
brodogradiliste minus 4.6Mkn u 2018 dok je za 2017 bio minus 2.93Mkn taj minus je prisutan u svim remontnim skverovima zbog dumping cijena u turskoj (procitaj vlen izjestaj)
turizam je plus 1.94Mkn za 2018 dok je i 2017 bio plus 3.36Mkn. to mi nije bas jasno i to je razlog za brigu.
Lošinjska je u fazi kada FI gdje su oscilacije par miliona više ili manje nisu nešto što bi trebalo brinuti dioničare. Tržišna kapitalizacija je 95 miliona kuna. Novac na računu je u egalu sa ukupnim dugom.
Planiraju se investicije od nekoliko desetaka miliona eura, ne kuna. Dugo se čekalo da se riješe dozvole i prostorni planovi, to je nedavno rješeno. Sada pak čekamo da se nađe strateški partner. Sve to meni kao i drugim dioničarima traje predugo. Cijena tog čekanja je da sva ta imovina na burzi vrijedi 95 miliona.
Ljudi koji vode tvrtku, traže partnera i pregovaraju uvjete su lokalci, dioničari i ono što je pozitivno da ako žele dobro sebi biti će dobro svim dioničarima.
Daleko je LPLH od faze kada će upravi biti cilj pisati lijepa, transparentna FI sa fotografijama hotela i ušminkanih kampova. Do tada vrijedi gledati samo grubu sliku – tržišnu kapitalizaciju, dug, imovinu i taj potencijal koji sigurno postoji.
Treba gledati i vodstvo. CEO ove tvrtke je HNS-ovac, koji je, prije nego što se učlanio u ovu stranku i bio uhljebljen na ovu poziciju, bio konobar. Strucnost prije svega
Ako je tržna kapitalizacija 95M čudi me da netko od velikih to sve ne preuzme pa da to krene naprijed.
Vjerujem da bi dosadašnji vlasnici rado to dali, samo tu je problem brodogradilište koje se također može preorjentirati u servis za jahte , tako da vlasnici istih ne moraju ići tražiti drugdje tu uslugu.
Ako je tržna kapitalizacija 95M čudi me da netko od velikih to sve ne preuzme pa da to krene naprijed.
Vjerujem da bi dosadašnji vlasnici rado to dali, samo tu je problem brodogradilište koje se također može preorjentirati u servis za jahte , tako da vlasnici istih ne moraju ići tražiti drugdje tu uslugu.
Vjerujem da bi Jadranka rado kupila sve to po toj cijeni. 🙂 Ali ne možete kupiti toliko dionica po toj TK.