LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa osim nekog nižerazrednog kampa u koji se nije ulagalo čime da postignu rezultate.
Imam dionice ali ti svi njihovi planovi su već godinama na dugom štapu.
Prođe voz a oni se nisu ni trgli.

jadan li je čovjek stavi “nisko” na ask – nitko neće … stavi na bid 1lipu niže od aska – opet nitko neće…protrguje sam nekoliko dionica po asku – nitko ni da mrdne… šta će taj jadni čovjek… svjestan da ako on ne trguje nema prometa… isto tako svjestan da je realnost cijene ove dionice 30-tak kuna kao prije 3 godine…pa iz očaja odluči otići na varteks

Među dvadeset najboljih europskih kampova, prema specijalnom prilogu rujanskog izdanja najpoznatijeg francuskog kamping magazina Le monde du plein aira, čak su četiri hrvatska kampa, a među njima jedan istarski. Tako će i predstavnicima Lanterne u Poreču grupacije Valamar, Poljane Kvarner campinga u Malom Lošinju te Šimuna na Pagu i Zatona Turisthotela u Ninu krajem godine biti uručena posebna diploma koja svjedoči o dodijeljenoj kvaliteti za 2016. godinu.

Kolega nimimada kažete neki nižerazredni kampovi? A ovdje su dobili nagradu u top 20 kampova u Europi! Jeste bili ikad na Lošinju kolege?

jadan li je čovjek stavi "nisko" na ask – nitko neće … stavi na bid 1lipu niže od aska – opet nitko neće…protrguje sam nekoliko dionica po asku – nitko ni da mrdne… šta će taj jadni čovjek… svjestan da ako on ne trguje nema prometa… isto tako svjestan da je realnost cijene ove dionice 30-tak kuna kao prije 3 godine…pa iz očaja odluči otići na varteks

Možete li objasniti kako ste došli do te “realne” cijene od 30 kn?

Na računu imaju 55 kn po dionici a ukupan dug je 50 kn po dionici. Ulagali jesu u te kampove međutim s obzirom na navedenu nezaduženost, potencijal otoka Lošinja, zemljišta koje imaju, vodstva i vodećih vlasnika koji su lokalci, godina planiranja izgradnje, niskih kamata (otok), najezdu stranih gostiju posljednjih godina na Jadran ….. Možemo li biti zadovoljni do sada postignutim? Čekamo rezultate sezone ali na žalost vrjednost Lplh je još uvijek u neaktiviranoj imovini.

Pa osim nekog nižerazrednog kampa u koji se nije ulagalo čime da postignu rezultate.
Imam dionice ali ti svi njihovi planovi su već godinama na dugom štapu.
Prođe voz a oni se nisu ni trgli.

Što ste onda post prije pisali ovo? A sad kažete da jesu ulagali? O čemu vi pričate? Jeste bili ikad na Lošinju? Ponavljam zadnje pitanje!

Bio na Lošinju kada još nisam ni znao za LPLH, za kampove smatram da ne mogu dati rezultate koji mogu ni blizu zadovoljiti potencijal koji ima LPLH. Slažem se da je nižerazredni prejaka riječ, isprika svima koji su time povrijeđeni. Poanta je međutim da cjeli proces razvoja LPLH traje predugo s obzirom na sve što sam naveo u prethodnom postu, da turistička poduzeća doživljavaju renesansu a da ćemo mi dioničari LPLH malo duže pričekati na to. To je naravno moje mišljenje koje se ne mora pokazati točnim.

pa kaj sada plačete nad gorkom sudbinom? u godinu dana je sa 50-60 kn doletjela na preko 250 kn, dok je većina ostalih turista (ako ju gledamo u tom sektoru) stagnirala. pa niste valjda očekivali daljnji rast koji se temelji na ničemu, kao što se i odrađeni temeljio na ničemu. osim glasne radio mileve.

Ako već imaš potrebu da nešto napišeš malo pogledaj pa ćeš naći da je pad ( rasprodavala Buga ) pa zatim rast krenuo od cca 30 kuna. Prije više od pet godina tadašnji PU a danas jedan od top 10 dioničara najavljivao ono što tek danas ima izgleda da se krene realizirati. Tebi po tvojim analizama to ne vrijedi ni trenutne cijene, meni mnogo više. Zato i držim te dionice koje sam kupovao prije pada na 170 ali i na 3x kuna. A da me smeta što se realizacija svega toga otegla dok nam turizam rastura, smeta me.

ne zanima me što je bilo prije jer je onda lph bila pretežno brodarska tvrka. i još onda se najavljivalo koje-kaj što niti do danas nije odrađeno. ja sam ulazio na 55-80 kn u listopadu 2013 (ne sa velikom lovom), i izašao godinu dana kasnije na 185-210 kn jer mi je priča sa drugog foruma počela smrdjeti, a ništa se nije pokrenulo. tako je i dan-danas. ako imaš volje i vjere, onda čekaj. nemam nikakav interes, ali pratim sve papire koje sam imao. i ne velim da “sutra” neće vrijediti 500! ali, 5 g se ne dešava apsolutno ništa osim što je dotični podigao cijenu i prašinu. i na tome mu hvala!

p.s. vidite malo što su drugi papiri napravili u 2 g., a što lplh!

LPLH – lagano se kreće, nešto se čeka…koji bi ovdje trigger bio?

LPLH – lagano se kreće, nešto se čeka…koji bi ovdje trigger bio?

Meni kampovi za početak.

New Report

Close