nisam baš nešto upućen u ovu dionicu ali eto izašla obavijest pa sam ju pročitao. od koga je ova dama kupila dotične dionice kad vidim da je 23.03. ona bila vlasnica istog broja. inače ima zanimljivo ime i adresu. Vaš link …
Konacno da se i tu nesto pocelo dogadjat… Bas me zanima kako ce proci cijela prica s prosirenjem aerodroma s obzirom na vlasnicki udio losinjske…
http://www.mgipu.hr/doc/OglasnaPloca/Rj-LD-06-05-2016-01.pdf
Izgleda da je izgradnja novog aerodroma na Lošinju vrlo blizu. Možda je i Apoksiomen malo pogurao stvar:)
Trenutno je u postupku donošenja VI. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Malog Lošinja. To samo po sebi ne bi bilo ništa posebno važno da mi nije zapelo za oko kako se promjenila namjena zemljišta na kojem Lošinjska ima plan graditi hotel a ispred kojeg Lošinjska ima marinu. Izgleda da plan sa gradnjom tog hotela ide dalje jer se namjena promjenila u ugostiteljsko-turistička namjena T1 hotel. Pogledajte i sami…karta C. http://www.mali-losinj.hr/wp-content/uploads/2016/04/ID-UPU-MaliLosinj_II_GRAFICKI-DIO_PP-1_Namjena.pdf
“Povjerenstvo za strateške projekte Vlade RH u srijedu je razmotrilo među ostalim i dva velika turistička projekta – Zračno pristanište Mali Lošinj i Hotel Park u Rovinju, koji bi na jesen ili do kraja godine mogli u realizaciju, izjavio je ministar turizma Anton Kliman…”
Na jesen kreće realizacija važnih turističkih projekata vrijednih 130 milijuna kuna
Jadranka ulozila do sad milijardu kuna, očekuju uložiti još dvije, a LPLH ima 30 mil kuna čistog cash-a na racunu. Jadranki je samo aquapark došao 70 mil kuna. Kad jadranka dovrši planirano ili će uništiti destinaciju potpuno, ili tamo nece biti mjesta ni za studio apartman. Tko zna velicinu losinja zna o cemu govorim. Da na lošinju stane jos hotela? Kome to moze pasti na pamet skidam kapu. Ali jos nesto kaze clanak: – U našem je interesu da to što radimo bude poticaj cijelom Lošinju, da i drugi subjekti u turizmu podignu razinu svoje usluge na viši nivo. Recimo, bilo bi sjajno da na Lošinju, neovisno o nama, budu 3-4 vrhunska restorana, da tu budu butici i drugi sadržaji koji prate ovakvu vrstu destinacije – objašnjava Šolić.[/b] Eto mjesta za LPLH
Kad sam poceo pisati ovo nisam ni dovrsio tekst. Evo sta dalje pise: Sve te investicije dugoročno su neodržive, ali osim samog sadržaja, koji je debatibilan, postoje procedure koje su uglavnom prekršene. Lošinj je carstvo bespravne gradnje i onaj tko ima podršku politike može raditi što god hoće, a to se i događa – kaže Bojana Genov, lošinjska aktivistica, koja je zajedno sa slikaricom Dunjom Janković, djevojkom za koju se pročulo kad je u Zagrebu zaustavila kolonu “Hod za život”, pokrenula inicijativu “Čovjek po mjeri otoka”. Kako objašnjava Genov, otok je specifična, zatvorena zajednica omeđena morem kojoj se čovjek mora prilagoditi, a ne suprotno, i upravo zato u širenju i betonizaciji vidi problem održivosti. Bojana Genov rođena je u Bjelovaru, a na Lošinj se doselila 1983., kada je kao 28-godišnjakinja sa suprugom ovdje došla na ljetovanje, zaljubila se u otok i odlučila da tu ostanu zauvijek.
Kad se zatvori brodogradiliste, kako ne bi bio više ruglo lošinja, a koje ionako ne donosi novac, ostati će LPLH-u dva kafica koja moze preuredit. Jedan u restoran, drugi u butic.
– kaže Bojana Genov, lošinjska aktivistica, koja je
alias, majstore, ma jel ti to citiraš aktivisticu?!?!?!?!?! Kao relevantno?!?! WTF?!?!?!?
Ne citiram nju. Nego ja to isto znam, pa se nadopunilo. Zivim 200 metara od tu. O tome pise vec dvije godine. Ljudi koji ulazu u losinju nisu bili
Odmah me demantirali http://www.poslovni.hr/domace-kompanije/losinjska-plovidba-gradi-hotel-i-marinu-314183
ajde da vidimo i to
Kako to sve lijepo izgleda dok se ne pogleda druga strana kovanice. Ovako. Pod 1. naslov: “Lošinjska plovidba gradi hotel i marinu”, a onda u tekstu imamo dvije stvari. prvo da; “kreću u potragu sa strateškim partnerom za realizaciju ulaganja koja se ugrubo procjenjuju na 70 milijuna eura”. Znaci tek krecu, a ne kao što naslov kaže da su skoro vec bacili kamen temeljac ili izgradili 125 od 250 soba. Drugo je: “Sučić otkriva da je Lošinjska plovidba projekt gradnje hotela i marine osmislila još 2006. godine”. Drugim rijecima 10 godina nisu ništa napravili. Pod 2. hotel bi ćak i mogli izgraditi dok za mega marinu zapravo govore o marini koju će graditi jadranka, a kao i kod zracne luke zapravo imaju neki komad zemljista, koji nakon izgradnje postaje toliko sitan udio da ni spomena nije vrijedan. Pod 3. Da naprave hotel opet daju samo zemljiste strateskom partneru, jer kinte nemaju, pa opet imaju samo udio od svega toga. Oni od 70 mil eura imaju 4 pa to daje udio od 6%. Uglavnom, gledajuci ovako neiskusnom investitoru, sve se ovo zapravo odnosi na prodaju zemljista, samo ljepše objašnjeno. I nije objavljeno preko njuškala.