Držim LPLH već 3g kupio sam je na 10x većim razinama (i onda sam smatrao dobrom prilikom 🙁
No sjećam se priče da su radili nešto po pitanju zemljišta za zračnu luku i marinu. Sad vidim u članku o Jadranki da se upravo to spominje. Ima li netko do otvaranja neki info? Jer odlično zadnje izvješće+Jadranka+zračna luka i marina mi zvuče predobro, ali se bojim dokupa ko vrag, jer predugo spavam na lplh 15% portfelja.
Ovo je poprilicno nelikvidna dionica, i to sto je skocila 67% ne znaci da sutra nece ponovo skociti. Desavalo se slicno sa turistickim dionicama poput Solarisa. Ja sam zapravo poprilicno optimistican. Ova dionica je dugo bila vrlo nisko zbog karizme propalog brodara. S vremenom je taj efekt izblijedio, ali do danas nije bilo poticaja za povratak na vise razine. Mislim da su mnogi primjetili da LP Holding ima znacajnu imovinu i niske obaveze, ali isto tako niske prihode i profitabilnost. S dolaskom Rusa na Mali Losinj sve se mijenja jer nekretnine i zemljista u vlasnistvu Holdinga poprimaju jednu novu dimenziju.
Eto, ja zbog svega ovoga ocekujem daljnji rast, imam dionice, nisam prodao danas ni jednu, ali svakako cu pratiti sta se zbiva.’
Slažem se s kolegom topalovom apsolutno. I mene je ovaj rast danas iznenadio, glupo bi bilo tvrditi da sam očekivao rast od 67% u jednom danu ali ne zato što nisam vjerovao da je dionica podcijenjena (koliko smo samo pisali o tome koliko je smiješno vrednovana) nego zato što je zaista trebalo nešto posebno da potakne rast. Prije godinu dana se oslobodila likvidnost kada je Ilirika izlazila i očekivao sam da će dionica nakon toga dosta narasti ali onda se kao za inat dogodio kolaps brodarstva što je utjecalo da strah prevlada pa je to i zakucalo dionicu. U zadnje vrijeme ovdje ipak imamo samo pozitivne događaje. Likvidacija Buge d.o.o. koja je prodavala dionice vjerojatno da podmiri dugove prije likvidacije, nastavak raspleta događaja s brodarstvom, vrlo dobro izvješće i sada ponuda za Jadranku koja je mnogima otvorila oči koliko LPLH zapravo vrijedi.
Zbog načina trgovanja, osobno mislim da sutra dionica neće padati, odnosno da će nastaviti rast. Naravno da je bez veze imati preveliki dio portfelja u ovako, općenito govoreći, nelikvidnoj dionici. Ja sam kao gornji postotak u portfelju odabrao 15% (mislim da je i to već vjerojatno previše) pa ću u skladu s tim i prilagoditi ponašanje.
Koliko dugo ima da gospodina xy nema više u TOP 10?
vrhunsko napucavanje.ponavlja se priča ,brzo dizanje cijene,jak bid u pozadini i skidanje sa aska da se prodaja obeshrabri,mali free float dostupan na prodaju.školski primjer.
rast od 100% u 24 sata koji nije utemeljen ni na čemu??!
svaka čast onome tko se usudi kupovati po ovim enormnim cijenama od 80 kn!?!? [emo_vrtimise]
Onih 2000 komada se sa 85 preselilo na 90.
cijena je opasno napumpana, tko zaglavi (uđe) na ovim cijenama bit će gadno