LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zna li tko u što su prošle godine ulupali 130 milja obaveza prema bankama?

Već 2015. na Lošinj bi trebali slijetati prvi putnički avioni

Ovo je odična vijest za LPLH. Više turista na Malom Lošinju te povećanje vrijednost vlasničkog udjela u Zračnom pristaništu.

U iščekivanju izvješća napisati ću da predviđam pozitivan kvartal i ugodno iznenađenje te posljedično povratak cijene na 50+ kn. Vidjet ćemo uskoro, sutra najkasnije..

Nevene, pozlatile ti se riječi! 😉

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Evo izvješće, čini mi se da nije baš tako bajno:
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/LPLH-fin2013-3Q-NotREV-K-HR.pdf

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Kolega nisam siguran da gledamo isto izvješće. Dobit na razini 3. kvartala je 12,25 mil. kuna. Naime, Holding se rješio brodarstva koje je radilo gubitke.

Ukoliko se isključi brodarstvo i njegov utjecaj ispada nula odnosno sitni minus, oko milion kuna čini mi se. Turizam bilježi napredak i povećanje dobiti od oko 30% (s 2,5 na 3,2 mil kn) ali brodogradilište koje i dalje ima keša na računu u visini 1,5 tržišne kapitalizacije cijelog holdinga ima 72% veći gubitak (s 2,5 na 4,3 mil kn). Sve u svemu nije ništa spektakularno u odnosu na prošlo izvješće, čak mogu reći da me malo i razočaralo jer sam očekivao da brodogradilište ipak neće imati toliki gubitak, ali i dalje mislim da je ovo jedna od najpotcjenjenijih dionica na ZSE i da je samo pitanje vremena kada će veliki porast cijene to i pokazati.

Ukoliko se isključi brodarstvo i njegov utjecaj ispada nula odnosno sitni minus,…
ali i dalje mislim da je ovo jedna od najpotcjenjenijih dionica na ZSE i da je samo pitanje vremena kada će veliki porast cijene to i pokazati.

Upravo će porasti kad se desi ovo prvo, odnosno kad se i u izvještajima isključi brodarstvo. Meni nije jasno šta rade insajderi, koji znaju kakva je realna situacija, a ne kupuju ovaj dragulj od dionice

isti slučaj kao i kod susjedne jadranke. treba nahraniti puno gladnih ustiju!

Pogledao sam financijsko nekonsolidirano izvješće za 1-9.2103.
Ukupne obaveze LP Holdinga su 451.878 kuna, ukupna imovina 263.541.406 kuna. Stvarno su naši današnji dioničari postali oprezni, kad im je rizik kupiti dionice firme koje ima manje obaveze od mnogih od nas. Imovina je naravno precijenjena jer udio u LP Brodarstvu vrijedi vrlo malo, a vodi se po vrijednosti od 124.458.000 kn. Ali ipak ostane 139.083.406 kuna ostale imovine, po nabavnoj vrijednosti, ja sam osobno došao do zaključka da ta imovina vrijedi više, ali to ne mora naravno biti tako. S druge strane, vrijednost firme na burzi je 29.809.000 kuna. Možda ja nisam u pravu, ali ipak vam predlažem da kraičkom oka pratiti što se ovdje zbiva, barem prema bilanci ova bi zanemarane dionica ipak mogla jednog dana zasjati.

Ja sam u ovu priču poprilično siguran ali moram se držati na lancu jer mi je izloženost u LPLH prevelika za tako nelikvidnu dionicu, 11,5% portfelja.

Ponuda za preuzimanje Jadranke. Kako bi trebala na ovo odreagirati dionica LPLH? Što mislite?

New Report

Close