LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako tako gledamo na stvari, svi mi imamo ili barem većina imamo stan ili kuću u kojoj živimo pa možemo reći kako su dionice samo jedan dio. Ali vi govorite o imovini, a ja vam pišem o portfelju. Cijeli portfelj u jednoj dionici je kocka i pravi investitor to nikada ne radi! Eto vam primjer, ja sam istinski vjerovao u LPLH i ovdje sam pisao činjenice zašto mislim da je debelo podcijenjena. Mislite da sada ne bih želio da mi je pri cijeni od 35 kn 100% portfelja bilo u njoj, a ne 15%. Ali to ne mijenja činjenicu da bi to bio nerazuman potez i kao takav neprihvatljiv. Ne treba se baviti zakašnjelom pameti, treba investirati smireno i dugoročno i rezultat neće izostati. 85% rasta na 15% predstavlja rast cijelog portfelja od 12,75% i to samo u mjesec dana. To je uprosječeno kroz cijeli život gledajući puno više od onoga što najbolji investitori mogu zaraditi u godini dana.

koji je poslovni model ove kompanije nakon što likvidiraju brodarsku diviziju?

koji je poslovni model ove kompanije nakon što likvidiraju brodarsku diviziju?

Hoteli, kampovi, marine, restorani po Malom Lošinju.
Imaju oni i sad par mil. kuna dobiti od turizma, već to pokriva tržišnu kapitalizaciju.
Istina je da veliki dio imovine ne stvara profit – npr. brodogradilište i aerodrom, ali ne mora značiti da će ta imovina za uvijek ostati neproduktivna.
Za brodogradilište su spremali mega projekt da ga pretvore u turističku meku u Malom Lošinju, ali pretpostavljam da im je propali biznis sa brodarstvom malo poremetio planove. Možda smisle neki manji projekt, tko zna šta rade…

http://www.volim-losinj.org/politika/2118-u-otocnim-uvalama-690-vezova

Evo teksta od 15.7., u njemu ima puno lijepih stvari za LP Holding ako znate prepoznati.

ovakvih nekretninsko-turističkih firmi ima koliko hoćeš, tako da ovo nije ništa posebno.
pogotovo je zanimljivo zašto očekujete da će firma dobro upravljati s ovim što im je ostalo kad im je propao brodarski dio kompanije???

Po menije pametnije da su se riješili tog utega jer nije bilo izgledno da tu ima nade za oporavak.

Za brodogradilište su spremali mega projekt da ga pretvore u turističku meku u Malom Lošinju, ali pretpostavljam da im je propali biznis sa brodarstvom malo poremetio planove. Možda smisle neki manji projekt, tko zna šta rade…

Za projekt pretvaranja većeg dijela brodogradilišta u hotelsko naselje i marinu je nužno naći strateškog ulagača, jer ne vjerujem da bi mogli dobiti kredit kojim bi sve to sami isfinancirali, bez obzira na veliku vrijednost nekretnina i malu zaduženost. Moje mišljenje je da je upravo najveća potencijalna vrijednost ove dionice u tom projektu.

Ako netko od vas s foruma ide na godišnju skupštinu društa, 30.08, molio bih ga da postavi pitanje vezano za taj projekt. Rado bih išao na skupštinu i sam postavio to pitanje, ali je to radni dan tako da neću biti u mogućnosti.

(imam nešto dionica LPLH i ovo nije nagovor ni na kupnju, ni na prodaju)

LP Holding ima najaktraktivnija zemljišta u Malom Lošinju i Nerezinama. Novim urbanističkim planom omogućeno je više vezova i kreveta na tim zemljištima, pretpostavljam da to nije bilo slučajno nego ciljano. Ne bih rekao da je to mrtvi kapital već velika prilika za ulaganja. LP Holding ima 30 mil. kn keša spremnog za investiranje, i potpuno nezadužena poduzeća koja mogu dići dodatni kredit. Mislim da se odustaje od mega projekta pretvaranja brodogradilišta u turističku destinaciju, već će se ulagati u više projekata – Rapoća, Lopari, Uvala Poljana, Nerezine, Brodogradilište, Marina…

LP Holding ima najaktraktivnija zemljišta u Malom Lošinju i Nerezinama. Novim urbanističkim planom omogućeno je više vezova i kreveta na tim zemljištima,

smiješno, pa nije LPLH nekretninski fond?!? a i da jest, stanje s nekretninama u RH je iz godine u godinu sve lošije pa je u zadnjih godinu dana više nekretninskih fondova likvidirano, tako da je svima jasno da je ovo na LPLH obično pumpanje cijene s ciljem da se ekipa koja je kupovala po 40 kn sada iskrca sa +50%

Zanimljivo razmišljanje po kojem činjenica da velikom dijelu nekretnina u Hrvatskoj cijena pada one ništa ne vrijede.

smiješno, pa nije LPLH nekretninski fond?!? a i da jest, stanje s nekretninama u RH je iz godine u godinu sve lošije pa je u zadnjih godinu dana više nekretninskih fondova likvidirano, tako da je svima jasno da je ovo na LPLH obično pumpanje cijene s ciljem da se ekipa koja je kupovala po 40 kn sada iskrca sa +50%

Presmješni ste mi vi takvi forumaši. Nick star tri dana, a već ste najpametniji. Još da me uvjerite kako sam zapravo u minusu jer je dionica porasla cca 80%.[emo_smijeh]

Presmješni ste mi vi takvi forumaši. Nick star tri dana, a već ste najpametniji.

znači po tebi to što sam registriran 3 dana znači da sma malouman i da ne vidim kako lažeš i navlačiš forumaše da kupuju dionice LPLH koje si ti kupio po puno nižim cijenama??
ali ovim donjim citatom si sam sebe raskrinkao tako da svi znaju s kime imaju posla i tko ih nagovara da kupuju LPLH nakon rasta od +80% [emo_palacd]

Još da me uvjerite kako sam zapravo u minusu jer je dionica porasla cca 80%.[emo_smijeh]

New Report

Close