LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Usput rečeno, izašla su izvješća svakog d.o.o.-a u holdingu ponaosob. Situacija je manje više nepromijenjena. Polako se počinje vrednovati potencijal koji ova dionica ima a svima koji gledaju urotu u tome da Lošinjska plovidba raste, a nema brodova poručio bih da nisu baš napravili domaću zadaću, a nije da nisu imali vremena. A što se tiče novca na računu, ona je ne računajući financijsku kratkotrajnu imovinu “samo” 43 mil kn. A tržišna kapitalizacija 36 mil kn.

Ja tek sada uočio kuda je to otišlo.

10 kn?! U tom bi slučaju samo keša na računu bilo u visini više od 7 (sedam) tržišnih kapitalizacija. Ma dajte molim vas, kako vi kažete;)

Lošinjska počela nadoknađivati razliku za JDPL-ovom.
Uvjek su se tržili na istoj razini.[emo_palacg]

Napisati ću sad razloge zbog kojih smatram da je LP Holding na ovim razinama izvanredna kupnja, pa me demantirajte ili nadopunite ako imate potrebe.

Pri cijeni od 46 kn tržišna kapitalizacija LP Holdinga 30 mil. kuna.

LP Holding ima obveze sa 31.12.2012. u iznosu 395 tisuća kuna – vrlo jednostavna činjenica koju čini mi se mnogi zanemaruju.

Što se tiče imovine, situacija je otprilike ovakva
– 100% udjela u firmi LP Brodogradilište – koja ima 5 mil. kuna obaveza, 33 mil. kuna keša na računu te 47 mil. kuna druge imovine (zemljišta, građevine, potraživanja itd.), za 2012. ostvarena zanemariva dobit
– 100% udjela u firmi LP Turizam – koja ima 7,6 mil. kuna obveza, 2,3 mil. kuna keša, 50 mil. kuna imovine u udjelima u drugim poduzećima (najveći dio Uvala Poljana i ZP Mali Lošinj), te 30 mil kuna ostale imovine (zemljište, građevine, potraživanja itd.), za 2012. ostvarila dobit 1,5 mil. kuna
– 50% udjela u LP Brodarstvu – koji je u likvidaciji, ali vjerujem da će vlasnici nešto ipak izvuči iz cijele priče
– 49% udjela u firmi Uvala Poljana (preko LP Turizam) – koja ima 26 mil. kuna obaveza, te 80 mil. kuna imovine (zemljište, građevine,potraživanja itd.), za 2012. ostvarena zanemariva dobit
– 49% udjela u firmi Zračno pristanište Mali Lošinj – koje ima 1 mil. kuna obaveza te imovinu koja vrijedi preko 40 mil. kuna (zemljište, građevine,potraživanja itd.), te posluje sa gubitkom na razini amortizacije
– 100% udjela u firmi Morus Alba u koju je predstečajnoj nagodbi, obveze 16 mil. kuna, imovina 20 mil. kuna (19 mil. kn građevine)

Koliko realno vrijedi sva ta imovina je teško procijeniti, meni je dovoljno da LP Brodogradilište vrijedi barem 30 mil. kuna koliko je MCAP. Ostalo bi moglo vrijediti između 100 i 200 mil. kuna.
Kad se brodarstvo isknjiži, rezultati koji se objavljuju na ZSE (kosolidirani) će biti bliži ovoj priči koju sam izložio – malo obaveza i puno imovine…

Nas nekoliko je pisalo o tome dok je većina mantrala o stečaju. Uskoro bi trebali ući u sljedeću fazu i ne pisati više o apsurdu koliko je ova dionica podcijenjena već pisati o tome hoće li LPLH i u kojoj mjeri uspjeti doseći potencijale koje ima.

Kada isknjiže iz svoje bilance udjele brodarstva i sva potraživanja i sl. koja imaju prema njima koliko je to dodatno troška/gubitka dok se sve iščisti ? Jer efekt će se osjetiti pa ako je tko računao

ma koju imovinu?, sta je s vama svima?, sta vi mislite da ce stranci kupovat nase turisticke tvrtke, gospodin topalov 5 nabraja tu nekakvu imovinu, zemljista, nekretnine, ma ko bi to lud kupio….krenite prvo od sebe da imate neznam koliko novaca sta bi kupivali nekretnine na malom losinju, kupovali zemlju pa gradili na njoj hotele???, da to netko hoce kupit kupio bi odavno…

Ne kazem da vrijedi vise od 30 M sigurno da da….al ko ce kupit mrtvi kapital, nitko….

isto sta se xy nada da ce netko kupiti vrijednost nekretnina korfa ili ove dionice jednog dana….ma ko ce ulagat od najvecih u jadran???, da ima sezonu sigurnih 2 mjeseca, dajte molim vas…

Nevjerojatne su vam konstatacije. Proizlazi da je najbolje nemati ništa jer ako ne daj bože imaš nešto, koji će ti to vrag?! Je’l vi uopće pročitate to što napišete ili onako u prolazu samo bacate bombe? Ovdje pljujete po nekretninama i sve one koji ih kupuju proglašavate ni manje ni više nego ludima, a istodobno ste razglasili na sva zvona kako vam je portfelj 100% u jednoj dionici kojoj su, vidi vraga, najveća snaga nekretnine. Ne znam kada vam ATLN (N=nekretnine) ima skupštinu ali predlažem da odete tamo i sve one u upravi proglasite ludima. Vi ste u nekoj opasnoj kontradikciji sami sa sobom.

NevenS
Ako Ivanoreskovic ima cjelokupnu imovinu u jednoj dionici ne trebate s njime ni debatirati,jer se ne pridržava osnovnog pravila investiranja.
Pentagon na pet stupova,to je minimum da bi nešto bilo stabilno.Ivanoreskovic
će se ljuljti kao cvijetić na povjtarcu…. što će mu se dogoditi kada zapuše
malo jače…
Samo se postavlja jedno pitanje:
ako je LPLH sa 30 /P/BV 0,12 skočila na 55 tj na BV 0,1x da li je to skupo ili
možda jeftino,Meni i na 55 izgleda jefdtino,iako je bilo jeftinije????

U LPLH teče med i mlijeko i to oobilato!Čestitke vlasnicima!

od kuda vama svima da ja imam imovinu u jednoj dionici????, atln je samo klasa investicija od 6 mojih, gdje sam u dionicama… pa vi meni se cini neznate razliku izmedu funkcionalne imovine i nefunkcionalne….ja samo gledam dokle netko govori neistine o poslovanju same tvrtke, perspektivna, sa cime?, sa turizmom, koliko ispadne prihod po dionici od turizma???? 30 kn?

Poštovani kolege,

mogao bih još jednom ponoviti ono što je jedino bitno u ovom trenutku za dioničare LPLH – nema garancija ni kolaterala vezano za Holding LPLH, drugim riječima propast LP brodarstvo d.o.o. koji je trenutno u realizaciji ne ugrožava maticu, nego dapače rješava balast brzo i bezbolno [emo_palacg]

Ima još jedna stvar koja je za kratkoročnu cijenu dionice ključna – nema više niti BUGE [emo_palacg].
Mogao bih reći šteta zbog toga, ali ipak suzdržat ću se… Stoga svi koji vidite potencijal ove perspektivne vrijednosnice, morat ćete kupovati po ASKU, tko prije bolje za njega [emo_dolar]

And the last but not least, poseban pozdrav kolegi Nevenu, “..nadajmo se da će ulaganje u LPLH još ove godine otključati svoju intrinzičnu vrijednost..”

In the progress…[emo_namigusa]

LP

New Report

Close