I ja kad sve zbrojim, 300 kuna po dionici jadroplova je još niska cijena, nadam se da će država za svoj paket tražiti više novaca po jednom komadu jadroplov papira[emo_smijesak]
I ja kad sve zbrojim, 300 kuna po dionici jadroplova je još niska cijena, nadam se da će država za svoj paket tražiti više novaca po jednom komadu jadroplov papira[emo_smijesak]
Ja ti mislim da bi za početak bilo u redu da se LPLH izjednači sa Jadroplovom po cijeni (naravno ne na način da Jadroplov padne). A onda se mogu i jedna i druga dionica vratiti na razine na kojima su bile prije točno godinu dana. Lošinjska na 114 kn, a Jadroplov na 95.
Izvjesce je i bolje nego sto sam ocekivao… sto se tice brodarstva vjerujem da bi se ubrzo mogla promjeniti situacija s vozarinama… kina sve vise uvozi a i uvoz ugljena se jako povecao… iako je svjetska flota dosta velika vjerujem da ce se u jednom trenutku osjetiti manjak brodova i cijena vozarina bi trebala drasticno skociti..
Pri 36 mil. kn tržišne kapitalizacije i vrlo solidnog izvješća za 3. kvartal 2012. LPLH ima ogroman potencijal za rast. Za mene koji poprilično volim brodare idealno ulaganje.
Ako brodarstvo propadne, ostaje 150 mil. kn imovine i manje od 10 mil. kn
obveza u ostalim dijelovima holdinga. Pritom mislim da je imovina podcijenjena jer je turističko zemljište mnogo vrednije nego se vodi u knjigama.
S druge strane, s obzirom da vjerujem u brodare i skori rast vozarina, opet je LPLH i brodar i moguće zarade u tom dijelu me neće zaobići. Mislim da samo
mogućnost da se ostvari nagli rast vrijednosti brodova vrijedi nekih 10-20 kn po dionici, čak i ako smatramo da će brodarstvo propasti.
Kad sve zbrojim, 100 kn po dionici je još niska cijena.
[/quote]
Necu ulaziti u pocijenhenost ili precjenhenost dionice.
Potencijal tvrtke postoji,
ali
ne znam po cemu je izvjesce dobro?
Brodarstvo je u debelom minusu – ocekivano
Brodogradiliste i Turizam se vrte oko nule.
Po meni sva tri sektora su ispod razine poslovanja slicnih tvrtki u odgovarajzcim bransama. Pogotovo je turizam podbacio – ne treva ici dalje od Losinja.
Izvjesce je i bolje nego sto sam ocekivao… sto se tice brodarstva vjerujem da bi se ubrzo mogla promjeniti situacija s vozarinama… kina sve vise uvozi a i uvoz ugljena se jako povecao… iako je svjetska flota dosta velika vjerujem da ce se u jednom trenutku osjetiti manjak brodova i cijena vozarina bi trebala drasticno skociti..
Pri 36 mil. kn tržišne kapitalizacije i vrlo solidnog izvješća za 3. kvartal 2012. LPLH ima ogroman potencijal za rast. Za mene koji poprilično volim brodare idealno ulaganje.
Ako brodarstvo propadne, ostaje 150 mil. kn imovine i manje od 10 mil. kn
obveza u ostalim dijelovima holdinga. Pritom mislim da je imovina podcijenjena jer je turističko zemljište mnogo vrednije nego se vodi u knjigama.
S druge strane, s obzirom da vjerujem u brodare i skori rast vozarina, opet je LPLH i brodar i moguće zarade u tom dijelu me neće zaobići. Mislim da samo
mogućnost da se ostvari nagli rast vrijednosti brodova vrijedi nekih 10-20 kn po dionici, čak i ako smatramo da će brodarstvo propasti.
Kad sve zbrojim, 100 kn po dionici je još niska cijena.
[/quote]
Necu ulaziti u pocijenhenost ili precjenhenost dionice.
Potencijal tvrtke postoji,
ali
ne znam po cemu je izvjesce dobro?
Brodarstvo je u debelom minusu – ocekivano
Brodogradiliste i Turizam se vrte oko nule.
Po meni sva tri sektora su ispod razine poslovanja slicnih tvrtki u odgovarajzcim bransama. Pogotovo je turizam podbacio – ne treva ici dalje od Losinja.
[/quote]
Ne znam gdje ste ste vidjeli da je turizam podbacio?
S obzirom na rekordno niske vozarine u proslom kvartalu ovako mali gubitak brodarstva u ovom kvartalu je pravo iznenadenje.
Turizam: Prihod 6M ; Dobit 0,1M
79,5% Marus Alba: Prihod 3,7M; Gubitak 1,4M
Ispravi me ako grijesim.
Po ovome su i jedan i drugi u minusu za cijelu godinu.
Uspredite poslovanhe kampova i hotela kod drugih (ili baren na Losinju)
Ovo ne znaci da dionica mozda nije dobra za kupnju, ali ja ne vidim dobro izvjesce.
Ispravi me ako grijesim.
Ovo ne znaci da dionica mozda nije dobra za kupnju, ali ja ne vidim dobro izvjesce.
Ono što ja vidim je da vi gledate polugodišnje izvješće, a kako je od onda prošlo tri mjeseca i cijela turistička sezona te je u međuvremenu došlo devetomjesečno izvješće o kojem ovdje diskutiramo, neka ja budem prvi tko će vas upozoriti da je dobit turizma 2,56 mil kn naspram prošlogodišnjih 1,04 mil kn što predstavlja rast dobiti od 146 %. Toliko o pobačaju turizma..
Rezultati nisu spektakularni da se razumijemo. Ali su mnogo bolji od dosadašnjih, i ukazuju na do da ova firma nije ni pred kakvim stečajem nego da ima potrebnu stabilnost. Drago mi je da se slažemo oko potencijala, jer je to ono zbog čega se i ulaže u dionice.
1.DALMONT D.O.O. (84138883296) 161.983 24,45 Osnovni račun
2.FIMISI FOUNDATION () 161.090 24,32 Osnovni račun
3.BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 110.347 16,66 Osnovni račun
4.APPLE MARINE INC. () 30.921 4,67 Osnovni račun
5.AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 20.889 3,15 Zast. račun
6.BAKIĆ NENAD (13987237540) 18.554 2,80 Osnovni račun +250
7.ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 4.547 0,69 Skrb. račun
8.PBZ D.D. (02535697732) 3.455 0,52 Skrb. račun
9.KBZ D.D. (70663193635) 2.560 0,39 Skrb. račun + najmanje 351
10.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 2.209 0,33 Skrb. račun
Skrbničkog raiffeisena koji je prodavao i Ilirike nema više u top 10. S jučerašnjim i prekjučerašnjim prometom moguće više ni među dioničarima uopće. Bakić je nastavio sramežljivo kupovati, a jak ulaz među top 10 skrbnički račun KBZ-a. Ne znam koliko i da li su prije imali dionice tako da ne znam koliko su kupili ali to je najmanje 351 dionicu jer prije nisu bili među top 10.
Ispravi me ako grijesim.
Ono što ja vidim je da vi gledate polugodišnje izvješće, a kako je od onda prošlo tri mjeseca i cijela turistička sezona te je u međuvremenu došlo
devetomjesečno izvješće o kojem ovdje diskutiramo, neka ja budem prvi tko će vas upozoriti da je dobit turizma 2,56 mil kn naspram prošlogodišnjih 1,04 mil kn što predstavlja rast dobiti od 146 %. Toliko o pobačaju turizma..
[/quote]
U pravu ste. Moj grijeh, moj grijeh
Pogledao sam sada 3Q 2012.
Turizam je onda OK, iako sudjeluje vrlo malo u prihodima i dobiti/gubitku.
BDW jeli zemljiste kampova drzavno ili Losinjske, buduci se spominje cca 200.000m2 zemljista u vlasnistvu Losinjske.
Ispravi me ako grijesim.
Ono što ja vidim je da vi gledate polugodišnje izvješće, a kako je od onda prošlo tri mjeseca i cijela turistička sezona te je u međuvremenu došlo
devetomjesečno izvješće o kojem ovdje diskutiramo, neka ja budem prvi tko će vas upozoriti da je dobit turizma 2,56 mil kn naspram prošlogodišnjih 1,04 mil kn što predstavlja rast dobiti od 146 %. Toliko o pobačaju turizma..
[/quote]
U pravu ste. Moj grijeh, moj grijeh
Pogledao sam sada 3Q 2012.
Turizam je onda OK, iako sudjeluje vrlo malo u prihodima i dobiti/gubitku.
BDW jeli zemljiste kampova drzavno ili Losinjske, buduci se spominje cca 200.000m2 zemljista u vlasnistvu Losinjske.
[/quote]
Odes prvo na stranicu http://www.arkod.hr pa tamo nades broj katastarske cestice koja se nalazi u kampu… Zatim odes na stranicu http://www.katastar.hr upises broj te cestice i pojavit ce se valsnik cestice… Uz vlasnika pojavit ce se i broj posjedovnog lista… Klikom na ta broj dobit ces sve cestice u vlasnistvu u toj katastarskoj opcini… Ako zelis jos dalje kopat, kad pronades sve brojeve katastarskih cestica mozes otic u gruntovnicu (e-izvadak) i provjerit da li ima tereta na zemljistu… Odnosno da li su zemljista pod hipotekom… Nakon toga kada pronades ukupnu povrsinu zemljista u vlasnistvu odes na google i pronades otprilike cijene zemljista na losinju… Kad prikupis sve te podatke znat ces koliko vrijedi Losinjska plovidba 🙂
Dodatno kad sve to saznas odes na stranicu grada Losinja i pogledas prostorne planove… I usporedis s lokacijama zemljista… Mozes obrati pozornost i na prijedloge izmjena prostornih planova… 🙂
Evo jos malo informacija…