LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Oni su i turisti, a sezona nije bila za bacit. S druge strane cijena je ko da će sutra u stečaj što iz ničeg ne mogu iščitat. Ja skupljam….

konsolidirano izvješće:

ukupni kapital i rez. holdinga 297 mil kn
brodarstvo 137 mil kn ……46% od ukupne vlastite imovine

holding ima 50% brodarstva 69,6 mil kn
ukupni dionički kapital u holdingu 228 mil kn
udio brodarstva u dioničkom kapitalu oko 31%

dakle,ostale djelatnosti imaju veću važnost od brodarstva

Ipak,kako je brodarstvo najzaduženiji dio LPLH udio u aktivi brodarstva je
preko 50% i ima najveću težinu.

Samo jedan novi brod ,o svi ostali stari i prestari,uz velike kreditne obveze
dovodi brodarstvo na rub bankrota.
I postavlja se jedno teško pitanje:Da li je holding spreman braniti brodarstvo
od bankrota,jer uz ovakve vozarine bankrot brodarstva je sigurna stvar.Ako se na to odluče tada cjeli holding može u provaliju jer će brodarstvo pojesti samog sebe.
Nadam se da će biti mudri i nastojati turizam i brodogradnju ostaviti zdravim
i ne pomagati bolesnom brodarstvu.Iz bilance je vidljivo da nisu baš
previše pomagali brodarstvu i mislim da je to pametno.

A brodrstvo trenutno tone i tone i tome se kraja ne vidi.
Ali i u prošlosti je bilo kriza u brodastvu.Koliko će ova trajati?

[/quote]
Brodarstvo nije pred bankrotom, što se vidi iz fin. izvještaja LP Brodarstva koje nema eksterne kredite. Kredite su podigle pojedinačne firme, od kojih je svaka vlasnik po jednog broda, pretpostavljam da je u najvećim problemima firma koja je kupila ovaj zadnji brod, pa ako ta i propadne ne znači da će i LP Brodarstvo propasti. A kamoli LP Holding čije mi dionice imamo.

Uvijek mogu prodati brodove, pokriti sve šupljine, ne generireti daljnje krizne gubitke, i još ostaje holding sa velikom drugom imovinom. Ja ovo na 0,13 BV skupljam zatvorenih očiju. Pogledajte JDPL, kupnja prazna, a kod nas bid fenomenalno pun.

Zadnja velika kriza brodarstva je bila 1982-88, ali sa valovima, dno je bilo 1986, koju razinu smo i mi dotakli prije par tjedana, znači isto kao i onda u četvrtoj godini krize, i sada bi po tom obrascu trebao krenuti dvogodišnji oporavak i 2014. stare prijekrizne razine.

http://www.mareforum.com/IRON2012PRESENTATIONS/LESZCZYNSKI_RALPH.pdf

Obratite pozornost na rast potraznje za ugljenom 🙂

8.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.-nema je više u top 10
10.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535)-dokupila +144 komada
8.PBZ D.D.(02535697732)/ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM-3000 prodali
imamo novog u top 10
7.ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473) 4.047

1.DALMONT D.O.O. 161.983 24,45 Osnovni račun
2.FIMISI FOUNDATION 161.090 24,32 Osnovni račun
3.BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI 110.347 16,66 Osnovni račun
4.APPLE MARINE INC. 30.921 4,67 Osnovni račun
5.AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA 20.959 3,16 Zast. račun
6.BAKIĆ NENAD 17.940 2,71 Osnovni račun
7.ZAGREBAČKA BANKA D.D. 4.047 0,61 Skrb. račun + najmanje 1.838
8.PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF 4.000 0,60 Skrb. račun – 3.000
9.PBZ D.D. 3.455 0,52 Skrb. račun
10.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 2.353 0,36 Skrb. račun

Zanimljive promjene u top 10. Ilirici je ostalo još svega 4000 dionica. Reiffeisen skrbnički za sada još uvijek u top 10. Jaki ulaz skrbničkog Zagrebačke banke koji je kupio najmanje 1838 dionica, a vjerojatno i puno više u utorak. Još je u top 10 ostalo cca 6000 dionica za koje ne bi trebalo plaćati preko 50 kn/dionici. Buga za sada miruje, moguće su prikupili dovoljno da podmire obveze i likvidiraju firmu. Nastavak sljedeći tjedan.

Bid je nabildava,
tehnička slika odlična
pozitivna divergencija na svim indikatorima
čeka se okidač.

Zadnja velika kriza brodarstva je bila 1982-88, ali sa valovima, dno je bilo 1986, koju razinu smo i mi dotakli prije par tjedana, znači isto kao i onda u četvrtoj godini krize, i sada bi po tom obrascu trebao krenuti dvogodišnji oporavak i 2014. stare prijekrizne razine.

ne možeš tako gledati jer ova kriza gora je i pogubnija od najgore svjetske krize 1928. i samo neba zna kad ćemo se oporaviti od ove koja i dalje traje

Baltic Dry Index (BDI) +27 1037

Baltic Dry Index (BDI) +72 1109

Bid je nabildava,
tehnička slika odlična
pozitivna divergencija na svim indikatorima
čeka se okidač.

oprosti jel mozes ovo malo pojasniti? gledam RSI i ne vidim nikakvu divergenciju koja bi upucivala na promjenu trenda..

Pokušao sam poslati post ali na ovom novom forumu je gotovo nemoguće komunicirati. Konstantno javlja da koristim nedopuštene riječi, stotinu puta sam pročitao ono što sam napisao i nikako da shvatim što može biti nedopušteno. Možda je nedopušteno reći bilo što, pojma nemam više… Tako da sam vam poslao to isto što ovdje ne propušta na private. Zaista, sam istinski razočaran ovim novim puno lošijim forumom.
Da mi moderator koji se sve više bavi cenzurom, a manje moderiranjem ne bi i ovo pobrisao, da nešto kažem čisto radi toga o LPLH. Danas opet veliki promet, nema promjene među top 10. Vidjet ćemo krajem tjedna jesu li skrbnički reiffeisena i ILIRIKA konačno izašli.

New Report

Close