Čisto informativnog karaktera, da li je ovaj u top 10 neka udruga dioničara ili trgovačko društva koje ide u likvidaciju, tko stoji iza BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI?
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 112.147 16,93 Osnovni račun
p.s. netko od starijih forumaša ili tko je duže dioničar ako može nešto reći o BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI, vidim da pada cijena dionice i da je pritisak na prodaji već neko vrijeme pa ukoliko ovi imaju dugova(BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI) mogli bi napraviti rasprodaju što može cijenu dionice strmoglaviti na kratak rok.
Ono što je najveća nepoznanica u smislu transparentnosti ove dionice jest vlasništvo. Prva četiri dioničara (Dalmont doo, Fimisi Foundation doo, Buga doo i Apple Marine Inc.) imaju zajedno 70%. Dalmont doo je u vlasništvu Ivana Ivića i bavi se remontom brodova, mislim da je dugo godina bio kooperant brodogradilišta u Kraljevici, Viktora Lenca i 3. Maja te mi se čini da je veći dio kraljevičkog brodogradilišta pred koji dan dobio u najam. Koliko znam (uzmite s rezervom) sudjelovao je u privatizaciji LPLH i bio direktno povezan s lošinjskim tajkunima koji sada tamo caruju. Vjerojatno je i kooperant Lošinjske plovidbe brodogradilište doo koje je u 100% vlasništvu LPLH. Kada se sjetimo da je javna tajna da se novac iz brodogradilišta zapravo izvlači preko kooperanata, stvar postaje jasnija.
Fimisi Foundation i Apple Marine Inc su mi totalne nepoznanice, vjerojatno nemaju zaposlenih, a preko njih se također vrlo vjerojatno izvlačio novac iz LPLH. Meni je trenutno najzanimljivije, a na što ne mogu naći odgovor je tko je vlasnik preostalih 50% Lošinjske plovidbe brodarstvo i shodno tome kakav je interes LPLH i čelnih ljudi da pokriju gubitak u tom području koji je golem. Nekako imam osjećaj da bi to mogli biti Fimisi Foundation i Apple Marine Inc.
Buga doo je ušla u vlasničku strukturu, mislim 2004. kada je dionice preuzela od Jadranke dd. Bugom doo upravljaju ustvari isti ljudi kao i LPLH jer se konstantno izmjenjuju na čelnim pozicijama u nadzornom odboru ili upravi te će si likvidacijom poduzeća vjerojatno podijeliti dionice.
Sve je to skupa jako mutno i sumnjivo i dojma sam da se stanje prikazuje puno gorim nego što stvarno jest. Bez obzira na to ako je vjerovati izvješćima i brojkama u njemu firma je jedna od najpotcjenjenijih na ZSE.
Evo vlasnika LP Brodarstva
LP Brodarstvo:
Temeljni upisani kapital: 37.761.600,00 kn
LP Holding 50%: 18.880.800,00 kn
Dalmont d.o.o. 25%: 9.440.400,00 kn
Zlatko Moković, Zadar: 7.552.320 kn
Davor Delija, Rijeka: 944.040 kn
Igor Maša, Zagreb: 944.040 kn
Miro, hvala na informaciji o vlasničkoj strukturi LP brodarstva.
Zanimljivo je da se i ovdje pojavljuje Dalmont doo. 2003. kada su dionice LPLH uvrštene u kotaciju javnih dioničklih društava LPLH je bila stopostotni vlasnik LP brodarstva s napomenom da je temeljni upisani kapital LP brodarstva bio 124.468.000,00 kn (http://zse.hr/userdocsimages/prospekti/LPLH-R-AProspekt-2222008163012.pdf) . Pretpostavljam da je temeljni kapital smanjen pa da je onda uslijedila dokapitalizacija LP brodarstva u kojoj su sudjelovali gore spomenuti akteri. Nemam vremena to istraživati tako da ne mogu pouzdano tvrditi. Vjerojatno će LP brodarstvo u bliskoj budućnosti trebati novu dokapitalizaciju zbog gubitaka koje stvara uslijed pada vozarina, a kako će onda izgledati vlasništvo ostaje za vidjeti.
Još jedna zanimljivost na koju sam naišao jest da Zlatko Moković ima udio u "Bugi" doo (http://www.znet.hr/imovinske-kartice-sudaca/enka-mokovic/ ) tako da će njenom likvidacijom dionice LPLH biti prenesene u određenom omjeru na njegovo ime.
Mislim da ovdje slijedi jedno zanimljivo razdoblje, ne znam hoće li za nas male dioničare biti dobro ili ne tako dobro ali pretpostavljam da ćemo uskoro saznati.
Ovo mi je kod LPLH najdraže, trži se 20 kuna ispod Jadroplova, a kasnije se u rastu izjednače, pa mi se to čini kao kupnja JDPL 20 kuna ispod cijene.
Čisto informativnog karaktera, da li je ovaj u top 10 neka udruga dioničara ili trgovačko društva koje ide u likvidaciju, tko stoji iza BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI?
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 112.147 16,93 Osnovni račun
p.s. netko od starijih forumaša ili tko je duže dioničar ako može nešto reći o BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI, vidim da pada cijena dionice i da je pritisak na prodaji već neko vrijeme pa ukoliko ovi imaju dugova(BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI) mogli bi napraviti rasprodaju što može cijenu dionice strmoglaviti na kratak rok.
* Važeći podaci za uredovni dan 27.09.2012 . Promjene:
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 111.547 16,84 Osnovni račun – 600
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 4.645 0,70 Skrb. račun – 220
Ne znam da li je ovo BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI prodala ili prebacila ali kao što sam pretpostavio bit će aktualno ovo pratiti u budućem razdoblju, živimo u zanimljivim vremenima.
* Važeći podaci za uredovni dan 27.09.2012 . Promjene:
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 111.547 16,84 Osnovni račun – 600
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535) 4.645 0,70 Skrb. račun – 220
Ne znam da li je ovo BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI prodala ili prebacila ali kao što sam pretpostavio bit će aktualno ovo pratiti u budućem razdoblju, živimo u zanimljivim vremenima.
Moram priznati da nisam pratio da li je promjena evidentirana jučer ili u srijedu. Ako je jučer onda nije s tim dionicama trgovano na burzi jer je promet u ponedjeljak bio premalen (149 dionica). Ako je u srijedu, moguće da su dionice prodane preko zse jer su prošli petak protrgovane 854 dionice.
Definitivno ne bi bilo dobro kratkoročno za cijenu dionice da uz Iliriku i skrbnički Reiffeisena počne i Buga prodavati dionice na zse. Zanimljivo razdoblje u svakom slučaju..
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 111.047 16,76 Osnovni račun -500
Buga nastavlja prodavati, čini se preko zse. Cjelokupni promet u ponedjeljak (500 dionica) je njihov.
Čini mi se da brodarstvo više ne vrijedi ništa (visoki dugovi), ali u ostalim dijelovima holdinga ima dosta keša (brodogradnja) i imovine (turizam) a obveza gotovo uopće nema. Biti će zanimljivo vidjeti što je sa ovom Bugom i prodajom dionica, oni najbolje znaju što sve Holding ima, čudno da prodaju na burzi ovako dionice.
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 110.347 16,66 Osnovni račun -700
Zaista čudno da se na ovaj način prodaju dionice.. Zlatko Moković ima udjele u Bugi, a uz to je i direktor Lošinjske plovidbe brodarstva. Za pretpostaviti je da i ostali tajkuni LPLH imaju udjele u Bugi. Ovdje se ne radi o tome da netko tko nema nikakve veze s poslovanjem LPLH prodaje dionice zbog ovog ili onog razloga.
Po mom mišljenju, ovaj način prodaje na burzi je smišljen da se sruši ili održi cijena dionice što niže.
3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 110.347 16,66 Osnovni račun -700
Zaista čudno da se na ovaj način prodaju dionice.. Zlatko Moković ima udjele u Bugi, a uz to je i direktor Lošinjske plovidbe brodarstva. Za pretpostaviti je da i ostali tajkuni LPLH imaju udjele u Bugi. Ovdje se ne radi o tome da netko tko nema nikakve veze s poslovanjem LPLH prodaje dionice zbog ovog ili onog razloga.
Po mom mišljenju, ovaj način prodaje na burzi je smišljen da se sruši ili održi cijena dionice što niže.
A zašto bi njima bilo u interesu držati cijenu što niže?