LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LPLH je uvjetno rečeno brodarska dionica. Prema zadnjem izvješću oko 55% prihoda samo ostvaruje od brodarstva.
Ono što je zanimljivo, a nitko još nije spomenuo su vrlo veliki rashodi brodarskog sektora Lošinjske plovidbe u odnosu na ostale brodare. U prvih pola godine su rashodi na nivou grupe u brodarskom sektoru iznosili 141 mil kn. Usporedbe radi rashodi ULPL koja ima duplo više brodova u floti bili su u istom razdoblju 164 mil kn, a rashodi ATPL koja u floti ima četiri puta više brodova bili su 232 mil kn. JDPL koji ima gotovo duplo više brodova u floti ima rashode 122 mil kn.
Ono što želim reći, troškovi brodarskog sektora LPLH što je vidljivo uspoređujući s drugim brodarima su zaista visoki. Ako netko zna više o tome mislim da bi rasprava u tom smjeru bila vrlo zanimljiva…

Dobro primjeceno… ista stvar je i s prihodima… usporedite prosjecne dnevne cijene najma brodova u kvartalu pa pomnozite s brojem dana u kvartalu i vidjet cete da su im prihodi dosta visi nego sto bi trebali…

Mislim da su se poceli baviti preprodajom ruda… sto se moze vidjeti na sljedecem linku koji sam vec postao prije nekoliko postova…

http://www.ferroalloynet.com/trade/offer_indonesian_nickel_ore_0dc12d9d_03c6_4c15_b467_61373e6ba24e.html

mislim da je ovo uzrok povecanih prihoda i rashoda…

što se unatrag 2 godine ostvarilo od onih najava izgradnje marine i ostalih sadržaja , nekih 100 mil eura ulaganja što je trebalo biti

Pokušao sam zadnjih dana nešto skupiti oko 45 i nešto manje kuna. Nisam uspio pa sam danas letvicu podigao na 50.. I vidim da nisam jedini:)

Odavno se ovdje nije trgovalo kao danas.
Biti će zanimljivo vidjeti je li se aktivirao tko iz top 10.
Ako je, i to na kupnji, biti će to nakon dugo vremena pozitivna vijest.

Ovaj se prvo diskretno iskrcavao na 50 sa manjim nalozima, a sada ide na rušenje sa 1000, ili će ga netko poklopit, dosada skoro 3000 dionica na prosjeku 49,62. Kad se ovoga očerupa ide malo jači rast.

1.DALMONT D.O.O.
161.983 24,45 Osnovni račun
2.FIMISI FOUNDATION
161.090 24,32 Osnovni račun
3.BUGA D.O.O.
112.147 16,93 Osnovni račun
4.APPLE MARINE INC.
30.921 4,67 Osnovni račun
5.AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
20.959 3,16 Zast. račun
6.BAKIĆ NENAD
17.940 2,71 Osnovni račun
7.PBZ D.D. / ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM
7.000 1,06 Skrb. račun (-1208)
8.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
4.865 0,73 Skrb. račun (-1605)
9.PBZ D.D.
3.460 0,52 Skrb. račun
10.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
2.209 0,33 Skrb. račun

Onaj veliki promet od srijede je obilježilo sukladno mojim očekivanjima veliko iskrcavanje ILIRIKE JIE i skrbničkog računa Reiffeisen banke. Od ukupno protrgovanih 3110 dionica oni su zajedno prodali njih 2813. Ukoliko nastave izlaziti, a vjerojatno hoće mogla bi se ovdje uskoro sporadično osloboditi likvidnost. Cijena vjerojatno neće tako skoro naglo gore jer nema smisla nekome tko će ionako izaći plaćati premiju.
Naime, imovina fonda Ilirika JIE je početkom godine bila 58,08 mil kn. Od onda je vrijednost udjela porasla za 5,90%, a ukupna imovina kojom raspolaže je smanjena za 5,48 mil kn i sada iznosi 52,60 mil kn. To znači da su suočeni s velikim povlačenjem imovine iz fonda (ispada da je od početka godine povučeno više od 10 mil kn) i primoreni su prodavati nešto. Na ZSE imaju jedino LPLH te su ove godine već prodali 4686 dionica (veći dio toga na cijeni od 80-tak kuna), ukupno su od LPLH uprihodili cca 350 tisuća kn. Za pretpostaviti je da će nastaviti izlaziti, ako bude sreće za nas koji vjerujemo u ovu dionicu i po nižim cijenama od 50 kn. Taj njihov slučaj je najbolji primjer zašto ne volim fondove, najviše novaca imaju kada su dionice najskuplje i obrnuto.
Za skrbnički RBA ne znam ali koliko se sjećam najviše je kupovao dok je cijena bila debelo iznad 100 kn, rekao bih između 130 i 150.

BDI pada kao kamen. danas simboličan broj [smiley]

http://www.bloomberg.com/quote/BDIY:IND

http://ilpiccolo.gelocal.it/cronaca/2012/08/24/news/lavoratori-ed-ex-si-comprano-il-cantiere-scoglio-olivi-1.5588205

Evo nesto informacija o prosirenju aerodroma… spominju se EU fondovi… vjerujem da će i politika biti naklonjena posto je Marinko Dumanić član HNS-a…

http://politopedia.net/index.php?title=Marinko_Dumani%C4%87

Po dašnjem trgovanju vrijednost cijele Lošinjske je 4 miliona eura.
p/b skoro 0,1.
Je li ovo još uvijek samo brodar vidjet ćemo na idućem FI.

Čisto informativnog karaktera, da li je ovaj u top 10 neka udruga dioničara ili trgovačko društva koje ide u likvidaciju, tko stoji iza BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI?

3. BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI (30363078733) 112.147 16,93 Osnovni račun

p.s. netko od starijih forumaša ili tko je duže dioničar ako može nešto reći o BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI, vidim da pada cijena dionice i da je pritisak na prodaji već neko vrijeme pa ukoliko ovi imaju dugova(BUGA D.O.O. – U LIKVIDACIJI) mogli bi napraviti rasprodaju što može cijenu dionice strmoglaviti na kratak rok.

Štednja je mudrost trošenja.

Ne prodaje Buga ni komada, nije valjda pritisak par stotina dionica, duboko podcijenjena dionica.

Ja sam otvoren za kićenje ovih dana na Lošinjskoj.
Nije baš da ću spasiti Buga doo, ali ipak mali doprinos onima kojima je LPLH dojadila.

New Report

Close