LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas Up još 16 poena.

Baltic Dry Index (BDI) 1811 +16

http://www.dryships.com/pages/report.asp

marcello

samo neka polako ide gore, doći će valjda i bolja vremena za brodare…

ma kakav cash-r-a, 100% in

Vidim da je ovaj topic gotovo mrtav pa da se probam uključiti.
Kupovao sam ovu dionicu u prvoj polovici godine do razine da mi čini solidan dio portfelja. Prosjek 137 kn/dionici. Izvještaj za drugi kvartal u kojem je evidentno pogoršanje bilance u svim bitnijim stavkama uslijed remonta tri broda i troška od 3,5 mil dolara mi je došlo kao hladan tuš i zaista ga nisam takvog očekivao. Pad cijene je puno manji nego ostalih brodara što možemo pripisati nelikvidnosti i malom broju slobodnih dionica što je za sada pozitivno no ako netko odluči izlaziti agresivnije mislim da kupnja nekoliko dionica u zadnjim minutama trgovanja i branjenje cijene neće puno pomoći. Još jedna stvar mi je zapela za oko iz zadnjeg izvješća, a to je da rast tečaja dolara ovdje negativno utječe za razliku od ostalih brodara pa tako citiram iz zadnjeg izvješća:

"OPERATIVNI I OSTALI TROSKOVI, U USPOREDBI S ISTIM RAZDOBLJEM PRETHODNE GODINE POVEĆANI SU ZBOG GORE NAVEDENOG REMONTA TRl BRODA. ZBOG TOGA SU BILI 135 DANA VAN EKSPLOATACIJE. TECAJ USD, KOJI JE U ODNOSU NA 01.01.2011. KAD JE IZNOSIO 5.568252 KN ZA 1 USD, PAO DO 30.06 NA 5,127205, DONIO NAM JE POZITIVNU TECAJNU RAZLIKU OD 7.30O.OOO KUNA"

Danas je tečaj dolara sličan onome s početka godine tj oko 5.5 kn za 1 USD što znači da bi to moglo biti uz pad vozarina još jedno opterećenje za poslovanje LPLH i izbrisati vjerojatno pozitivne učinke turističke sezone. Za početak toliko.

P.S. I dalje vjerujem u ovu dionicu i iako po mom sudu nije više najbolja kupnja među brodarima ostajem u njoj no kad bi mogao izaći bez da srušim cijenu za 20-tak% vrlo rado bi prebacio novac u neku drugu brodarsku dionicu, ATPL primjerice.

[lol] [lol] [lol]
Imaš ti smisla za humor………

Baltic Exchange Dry Index TM 1884 (UP 73)
22.09.

marcello

Ja sam izgubio nekih 10% na lplh i rasprodao ju na 139-140kn. Ona mi je od svih brodara bila najdraža i nju sam ostavio zadnju, iza ulpl i tnpl. Danas se ta rasprodaja čini kao jako mudar potez. Koliko god lplh i ostali brodari bili podcijenjeni mislim da je najbolje kupovati atpl. Tamo je masa ljudi ušla po vrlo velikim prosjecima i ovo im je prilika za dokup. Osim toga na atpl se napiše par stranica, dok ovdje netko napiše 1 post.

Baltic Exchange Dry Index TM 1884 (UP 73)
22.09.

BDI i dalje u porastu – 1928

http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=BDIY&exch=IND&x=15&y=11

marcello

evo novi brod u akciji…

http://www.losinjska-plovidba.hr/brod.php

Maja

Flag: Malta
DWT: 56733
Port registry: Valletta
Signal: 9HA2778
IMO: 9599389
Class: LLOYD’S REGISTER
Builder: ZHEJIANG ZENGZHOU SHIPBUILDING CO.
Main particulars:

Lenght overall 189,99 m
Length between perpendicular 185,64 m
Breadth moulded 32,26 m
Depth moulded 18,02 m
Gross tonage 32 987 T
Net tonnage 19 197 T
Grain 71.634 m3
Main engine MAN B&W 6S50MC-C kw
Output power 9480 kw
Service speed 14 kn

Nije loš trenutak za početak poslovanja. Povećanje flote za cca. 32 %. Vidjeti ćemo koliko će porasti prihodi. [thumbsup]

Bilo bi lijepo od uprave da je poslala obavijest na ZSE o početku eksploatacije novog broda.

Netko je nervozan ili misli da je kupovina novog broda i povećanje flote za 30 %, u tenutku dok je BDI u pozitivi ( omogućava zaradu ) promašen potez. Ipak mislim da je i ovaj put riječ o pokušaju izazivanja jednog gospodina da pokupi nešto sa aska.

Evo sada tko hoće prodati može to učiniti, ima 400 kom na kupnji pa samo naprijed.

Malo morgen……Preprozirne su im te igre. Za naivce o.k…….

marcello

New Report

Close