LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Marko Varga: Lošinjska plovidba ima vrlo neizvjesnu budućnost, Tankerska dobro upravlja flotom

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/varga-losinjska-ima-neizvjesnu-buducnost,78531.html

Marko Varga: Lošinjska plovidba ima vrlo neizvjesnu budućnost, Tankerska dobro upravlja flotom

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/varga-losinjska-ima-neizvjesnu-buducnost,78531.html

Ne sporim Vargi da daje analize ali po ovome, zna, nezna, ne bi prognozirao……mislim da mu je bolje da promjeni objekte svojih analiza! Možda da se prebaci na zdravu hranu ili nešto slično.
Ili namjerno druka………

marcello

Tko je uopće taj lik i koje su njegove refernce ***obrisano***

iz varginog dru.., pardon, komentara:
‘Brodarske kompanije počinju zarađivati novac na vozarini od 3000 dolara pa na više, a trenutno su vozarine ispod te razine.’

šta on to smatra vozarinom? koliko vidim BDI je na 3832 bodova i na toj razini se može lijepo zaraditi. ako je mislio na dnevni najam broda on je za handy-je koje lošinjska ima danas na 21924$ dnevno. izvor http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
što je pjesnik htio reći meni ostaje misterij [embarass]
što nam kaže glasnogovornik burze :pazite na svoj novac (odmosno dionice)

"Ko izgubi dobitak, dobije gubitak"

iz varginog dru.., pardon, komentara:
‘Brodarske kompanije počinju zarađivati novac na vozarini od 3000 dolara pa na više, a trenutno su vozarine ispod te razine.’

šta on to smatra vozarinom? koliko vidim BDI je na 3832 bodova i na toj razini se može lijepo zaraditi. ako je mislio na dnevni najam broda on je za handy-je koje lošinjska ima danas na 21924$ dnevno. izvor http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
što je pjesnik htio reći meni ostaje misterij [embarass]
što nam kaže glasnogovornik burze :pazite na svoj novac (odmosno dionice)

netko bi kupio malo lošinjske, ali bi malo jeftinije. je…. drukeri.

ma kakav cash-r-a, 100% in

Varga je jedan kvazi analitičar. Ovo sve zna i svaka baba na forumu. Nije mi jasno zašto je spomenuo samo tnpl, nešt malo atpl i lplh. Nije vrag da nije čuo za ostale brodare. A možda mu je netko i platio da se o ulpl i jdpl ne izjašnjava. Znamo svi da je tnpl najbolji brodar, no što mu to vrijedi kada ga nitko ne želi kupiti, pošto ima večinskog vlasnika. Ja sam uložio u lplh zato što mi se čini da uprava dovro radi svoj posao i zato što je to najpodcijenjeniji brodar u hrvatskoj. A ima naznaka da bi se gradili super luksuzni hoteli na Lošinju, pa mislim da ova dionica svakako može iznenaditi. Osim toga ovdje brodovi redovito plove i donose dobru zaradu, čekamo 2Q

Ne sporim Vargi da daje analize ali po ovome, zna, nezna, ne bi prognozirao……mislim da mu je bolje da promjeni objekte svojih analiza! Možda da se prebaci na zdravu hranu ili nešto slično.
Ili namjerno druka………

[/quote]
Uz ovakve vozarine uz dnevni najam od cca 20.000 $ po brodu Lošinjska ima lijepu budućnost.
Čak i u kvartalu iza nas je ostvarena dobit,kada je nafta je bila 10% skuplja nego sada ,US$ slabiji za
šest sedam posto nego sada,a vozarine manje za desetak posto od sadašnjih..Ne može bolje.
Normalno da se postavlja pitanje kakjo je LPLH ostvatila gubitak u brodarstvu u prvom kvartalu.
To jednostavno nije istina.
Knjigovodstvena vrijednost flote cca 250 mil kn.Keš na računu/koji se uglavnom čuva u US$/
cca 120 mil kn.Dakle 370 kn aktiva u US$.
Pasiva- krediti-cca 270 mil kn vjerovatno u US$. Ni u kojem slućaju s obzirom na rast US$ se ne mogu pojaviti saldo
negativan po tečajnim razlikama.Na ovih 100 mil kn u US$ razlike pozitivne tečajne razlike iznose više od 8 mil kn.
Prema financijskom izvješću imamo gubitak od cca 6 mil kn po osnovi tečajnih razlika.
Knjigovodstvena kozmetika je ovdje zamaglila 10 do 15 mil kn i vrijednost firme je sigurno
povečana od 15 do 20 kn po dionici.
Dakle,uzimajući u obzir da rast US$ uvjetuje "pad" dobiti i drugi kvartal može biti neugodno iznenađenje bez obzira na rast vozarina.
Rast US$ za izvoznike ,a to je LPLH, predstavlja veću prodajnu cijenu ,veće prihode i veću dobit.Pa to je logično.
A ovaj budalaš analitičar kaže da LPLH nema budućnosti jer ima stare brodove.Ti stari brodovi
se vode kao imovina od 250 mil kn.I toliko sigurno vrijede.Da su novi kao kod TNPL i ostalih
vrijedili bi 150 mil US$.
Međutim,uz sadašnju cijenu MCAP je cca 100 mil kn.Tržimo se na cca 1/3 netto kapitala i to
po cijenama starih ,a ne novih brodova.Tragično je da jedan analitičar može ovako lupati bez veze.
Ipak koeficijent likvidnosti od 4,3.Vjerovatno najbolji pokazatelj od svih ne brodara već i svih
d.d.na ZSE.
A keš na računu od 115 mil kn.Najstabilnija firma sa sigurnom dobrom budućnosti,koja će iz ove krize izazi jača.
Kontejner Rijeka povečava novčana sredstva u drugom kvartalu.
Ipak LPLH ima jedan veliki problem:
višak tekućih sredstava na računu_to daje sigurnost ali ne donosi profitabilnost
Razvoj i obnavljanje flote treba početi što prije.Možda dati i dividendu i to u daleko večim relativnim iznosima u odnosu na ATPL i ULPL.
jedna kn dividende LPLH ,analogno 6,5kn kod ATPL ili 4 kn kod ULPL.
LPLH se nalazi u daleko boljoj situaciji od ATPL,a naročito ULPL.I može dati nekoliko puta relativno veću
dividendu od njih ,a da ne ugrozi obnovu flote i tekuće obaveze.
A ja kupujem mogućnost.
Normalno,garancije za dividendu nema.

Važeći podaci za uredovni dan 13.05.2010 .

LOŠINJSKA PLOVIDBA-HOLDING D.D./REDOVNA DIONICA LPLH-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. DALMONT D.O.O. 161.983 24,45 Osnovni račun KRALJEVICA, HRVATSKA
2. FIMISI FOUNDATION 161.090 24,32 Osnovni račun VADUZ, LIHTENŠTAJN
3. BUGA D.O.O. 112.147 16,93 Osnovni račun MALI LOŠINJ, HRVATSKA
4. APPLE MARINE INC. 30.921 4,67 Osnovni račun KINGSTOWN, SAINT VINCENT, GREN
5. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 20.994 3,17 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM 11.686 1,76 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.000 1,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. BAKIĆ NENAD 7.745 1,17 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 4.221 0,64 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 4.122 0,62 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,94

Važeći podaci za uredovni dan 21.05.2010 .

LOŠINJSKA PLOVIDBA-HOLDING D.D./REDOVNA DIONICA LPLH-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. DALMONT D.O.O. 161.983 24,45 Osnovni račun KRALJEVICA, HRVATSKA
2. FIMISI FOUNDATION 161.090 24,32 Osnovni račun VADUZ, LIHTENŠTAJN
3. BUGA D.O.O. 112.147 16,93 Osnovni račun MALI LOŠINJ, HRVATSKA
4. APPLE MARINE INC. 30.921 4,67 Osnovni račun KINGSTOWN, SAINT VINCENT, GREN
5. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 20.994 3,17 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA – OIF S JAVNOM PONUDOM 11.686 1,76 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. BAKIĆ NENAD 8.075 1,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 8.000 1,21 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 4.221 0,64 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 4.122 0,62 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,99

Bakić je pretekao svoj skrbnicki racun… [thumbsup]

nema bakića, nema kupnje!

Zimski san .Vec dugo traje….Hehe..

ubija me ovo rušenje sa po par dionica, nema nikakvog smisla.
kome može tako jako trebati tih 3500,00 kn da lupi tako nisko na bid?

Nema nikakvih događanja sto se tice dionice… sve je zamrlo… sad se ceka jedino poziv za skupstinu… prosle godine je bio u 7 mjesecu… mozda objave kakvu izvanrednu dividendicu… cca 20-ak kn… puno bi pokrenulo dionicu a ne bi bio toliki trosak firmi… makar ni 10 kn po dionici ne bi bilo lose… 🙂

New Report

Close