Loši terminski ugovori za kupnju nafte pojeli Ininu dobit

Naslovnica Forum Komentari članaka Loši terminski ugovori za kupnju nafte pojeli Ininu dobit

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

INA je toliko primitivno vođena firma u svakom smislu da je to semantički neopisivo. Kad se otvori odišnje izvješće npr BP-ja ili Shella onda ima cijelo poglavlje o politici reduciranja rizika. INA nema politiku redukcije rizika, nista o hedgingu cijena sirovina. Nista o valutnom hedgingu…. Financijski neandertalci. I eto milijarde gubitaka kad je cijena krenula na dolje. Uz pametniju politiku redukcije rizika, INA bi imala istu profitabilnost uz iste izdatke. Ulaganjai troškovi su posebna prića….

BigBoffin

Potpuno se slažem, ali je interesantno da još uvijek na čelu kompanije sjedi krivac za poslovne rezultate, a nitko iz vlasničke strukture ( države ) nije tražio negovo smjenjivanje. Da je to napravio netko iz BP-ja ili Shella bile bi pune novine njegovog otkaza, svjedska naftna zajednica bi ga se odrekla, a direktor INE će dobiti zasluženu otpremninu sa 6 nula iza broja i pravac politika.
Dođe u kompaniju i iz laboratorija postane direktor, kompaniju iz naftne preoblikuje u lošu trgovačku, uništi sve moguće potencijale, zaduži ju, politički dobije manager of the year i uništi.
Smješno zar ne, ugrobiš kompaniju, dobiješ hrpu para za to i ravno u politiku. Politika bez premca.

New Report

Close