LLRB (Lola Ribar d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LLRB (Lola Ribar d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dragi moji. Puno vas čitam, pa sam i ja osjetio potrebu da se oglasim na temu lole. Znam da shaddow govori istinu. Zašto? Pa zato jer jako dobro poznajem i svakodnevno sam u kontaktu sa upravom lole kako ih je nazvao delboy i još k tomu zna što oni smjeraju. Pa delboyu šta smjera uprava koja nema već cca pola godine predsjednika, u kojoj je jedan član pekar, a savjetnik mu je ugostiteljski tehničar? Isti ti nisu upoznati sa procesima i tehnologijom drage nam lole, a za to nemaju niti volje niti kapaciteta, jer da to imaju zasigurno bi sve to već savladali pa bi i rezultati bili vidljivi.
Ma šta ja pričam, pa rezultati su vidljivi: iz lole odlazi pedeset radnika, dakle smanjuju se troškovi. Ma bravo! To bi možda bilo i dobro kada se ne bi dešavalo sljedeće: vidiš sada se mora svaka subota raditi prekovremeno, pa možda kako neki od njih pričaju i nedjelja – vrlo zanimljivo – toliko i o zadovoljstvu radnika. Šta se događa dalje? Neće se moći zadovoljiti zahtjevima kupaca jer oni traže, ovi potvrđuju pa kada se približi rok isporuke problemi – nalog nije izvršen, a i neće skoro, pa se neznaju odrediti prioriteti itd. itd….
Dakle pada realizacija. Netko bi rekao; moramo dignuti cijene, a nije svjestan da to nije kruh na kojem se može korigirati cijena sa svakim poskupljenjem nekih od derivata. U ovoj industriji je to malo drugačije.
Delboyu, tebi za informaciju i ja imam dionice koje su vrijedne kao i tvoje – dakle cilj priće nam je isti, ali i ovo što sam napisao je nažalost istina.
I de ne dužim previše, svima Vama želim puno sreće ma kakve planove imali.

Vidic…zse

eto. samo je trebalo imati strpljenja. ponuda će uskoro. dečki su očito lovicu nabavili. hanfa je dala zeleno svjetlo. slobodno im dajte po 200 kuna. a onda smo brzo na 400 čim vi deponirate svoje dionice. ne očekujem da će skupiti preko 70%

...povijest se ponavlja...

evo što kaže naš dragi tomislav petrov. uglavnom, situacija s prodajom je loša, grafovi su loši ali čak da firma ode u likvidaciju što se neće dogoditi jer šola i vidić očito imaju kupca, jedna dionica vrijedi 40 kune. da: 404 kn. uz to, ako reforma zdravstva da rezultate, LLRB će dobiti konačno i lovu od države tj. HZZO-a koji joj duguje pozamašne iznose za opremu bolnica.Evo teksta:
Treba li prihvatiti ponudu za preuzimanje Lole Ribara?
Autor/izvor: Tomislav Petrov
ZAGREB – Boris Vidić i Sandi Šola će sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava objaviti ponudu za preuzimanje karlovačkog dioničkog društva Lola Ribar. Trebaju li mali dioničari ponudu prihvatiti?

Vijest: Vidić i Šola preuzimaju karlovački Lola Ribar

ZAGREB – Boris Vidić i Sandi Šola iz Zagreba 26. lipnja prošle godine obavijestili su Hanfu i Zagrebačku burzu o nastanku obveze preuzimanja karlovačkog dioničkog društva Lola Ribar. U utorak, 10. veljače ove godine dopunili su obavijest.

Temeljni kapital karlovačkog dioničkog društva Lola Ribar iznosi 50.855.600,00 kuna, a podijeljen je na 127.139 redovnih dionica nominalne vrijednosti 400,00 kuna. Boris Vidić i Sandi Šola iz Zagreba drže ukupno 70.895 redovnih dionica, odnosno 55,76 posto temeljnog kapitala Izdavatelja, koje daju 70.895 glasova, odnosno 55,76 posto glasova u skupštini izdavatelja. Ponuditelj Boris Vidić će sukladno Zakonu o preuzimanju dioničkih društava objaviti ponudu za preuzimanje.

Komentar autora teksta

Tijekom zadnja dvadeset i četiri kvartala za koje je karlovačko dioničko društvo Lola Ribar objavilo poslovne rezultate tijekom četrnaest kvartala ostvarilo je neto dobit, a tijekom deset neto gubitak. Tijekom zadnja dvadeset i četiri kvartala agregirano je ostvarilo 15.753.000,00 kuna neto gubitka.

Razlog tome je gubitak uzrokovan oštrim padom prihoda od prodaje tijekom 2006. godine. Koeficijent vlastitog financiranja Lole Ribara iznosi visokih 78,13 posto. Kapital i rezerve po dionici iznose 404,04 kune, što znači da zadnja tržišna cijena te dionice od 174,88 kuna iznosi samo 43,28 posto kapitala i rezervi po dionici.

gdje je dno? kada će kriza završiti da konačno krenemo naprijed putevima revolucije…bid je malo pojačan, ali sve to je šuplje

Kada moraju opet dati ponudu??

Kada moraju opet dati ponudu??

sad bi ipak ponudu? idi na sud pa ih tuži. ionako nećete dobiti onoliko para koliko ste zacrtali u svojim glavama. idite tamo onim huškačima potpisati punomoć i nadajte se da ćete dobiti barem 100 kuna od dua-kokošari…

zakaj su ljudi koji ih tuze huskaci ?…i zakaj bi se zadovoljili sa 100 kuna ?

Delboy…ljut si ??Nesto ti ne ide,izgleda..??Ili..?Sto te muci?

smeta me licemjerje. tu pozivate na neke tužbe, a sada ste ušutjeli jer se ne usudite tužiti. to me smeta. uvijek sam govorio da treba biti strpljiv na burzi. a što se zadovoljenja sa 100 tiče, vidim da nekima žurilo neki dan pa su dali i po 150, a poznavajući mentalni sklop naših ulagača mislim da će nas rušiti i niže jer će neke druge dionice rasti pa bolje sada vrabac u ruci nego golub na grani…znate već kako to ide…..ja i dalje čekam jer nema žurbe.

Zasto se ne usudimo??Jako si smijesan!

Zasto se ne usudimo??Jako si smijesan!

Pa gdje je ta tužba? Na kojem ste ju sudu predali? Zar niste čuli da su sudovi zatrpani. Čemu gnjaviti pravosuđe vašim tužbama. Rekli ste ionako da ćete prihvatiti ponudu. Znam da boli gledati kako druge dionice rastu i na kojima se fino može surfati i stavljati neku pinku u džep, a kod lole ništa. samo čekanje…meni to nije teško jer znam što čekam, a vi – što ćete vi? davat ćete vi to budzašto jer nemate strpljenja, a vidiću se nikamo ne žuri. on će nakon ponude malo rušiti cijenu da se dočepa još dionica i ispod 100 kuna, a onda će cijenu dignuti da se osigura. to su moje procjene. a ova kriza je samo sve usporila tako da ovdje ne očekujem neke novce u dogledno vrijeme. a vi? što ćete vi?

New Report

Close