koji mulj na ovom topicu.
Ma kupit ću i ja malo tog loleta, samo da se ja zabavljam sa vama. hihihihiihi [lol] [lol]
ti si se učlanio na forum samo da mi to napišeš ili…?
budući da radim puno sa veledrogerijama jako dobro znam što je i kako je. to što ti govoriš nije istina. lola ribar radi vrhunske proizvode, to će ti reći svaki doktor i farmaceut, ali ti takve očito ne poznaješ. isto tako lola ribar posjeduje tvornicu u Češkoj republici iz koje dolaze dobri proizvodi poput tampona, uložaka i vatiranih jastučića tako da ti priče ne stoje. Isto tako, očekujem da će dio asortimana kupovati u kini i prepakiravati i prodavati. cjenovno su najjeftiniji, a kvalitetom najbolji i to su činjenice. tvoje priče o strojevima i sličnomu su smiješne . pa oni imaju plinske strojeve koji su vrhunac tehnologije (a to je kupljeno prije godinu i pol). uostalom, vidjet ćeš komu će biti prodani, a i ja skupa s tobom. sve neki novi članovi a prvi postovi na LLRB.. zanimljivo.
Da, ja sam se učlanio samo da ti to napišem. Za tvoju info već dugo pratim ovaj post jer me sudbina Lole jako zanima ali iz sasvim drugih razloga iz kojih tebe zanima. A također tebi za info, o Loli znam više nego što ti ikada možeš znati… Dugo sam pratio tvoje postove ali kad su stvarno prešli u područje SF-a, eto osjetih moralnu obvezu da se uključim…
Vidi se kako puno radiš s veledrogerijama jer da radiš znao bi razliku između farmaceutskog i sanitetskog programa a i robe namjenjene širokoj potrošnji… Da si bolje čitao moj post shvatio bi da nije upitna kvaliteta Lolinih proizvoda a ona je bila produkt rada Lolinih radnika koji su čitav svoj radni vijek radili i dobro znaju svoje strojeve… No to je druga priča. Ono što sam napisao je čisto činjenično stanje o Lolinim strojevima. Dragi delboy, nije ovo mjesto da ti imenom napišem kako se zovu i odakle su dobavljači od kojih Lola kupuje tampone, uloške i vatirane jastučiće iliti blazinice, o kakvoj tvornici u Češkoj ti sanjaš i nije Češka nego Slovačka i recimo grad koji počinje slovom I i ima u svom nazivu jedno hrvatsko žensko ime. I sve je to poznato samo što ta tvornica niti je bila niti će kad biti Lolina. A gušim se od smijeha na plinske strojeve – dragi kolega da znaš malo više o sanitetu i procesu proizvodnje također bi znao da ne postoje plinski strojevi, postoje komore ali ne one iz drugog svjetskog rata:-) A ako si mislio na sterilizatore na plin, da radiš s veledrogerijama ili da si blizak branši znao bi da postoji samo jedna institucija u HR koja ima plinski sterilizator. No sterilizator je zadnji u procesu proizvodnje… A ako si mislio da postoje plinski kompres strojevi tj. strojevi za izradu kompresa to također govori o tvom poznavanju branše. Da si pak još bliskiji struci kako tvrdiš znao bi također da su kineski proizvodi na donjoj granici propisanih normi kvalitete i da ništa kinesko nikad nije bilo kvalitetno, počevši od toga da za izradu svega koriste isključivo svoje sirovine a da si još trgovao s njima bilo bi ti jasno koliko se možeš pouzdati u kvalitetu i točne termine isporuka. Dakle, ja govorim činjenično i iskustveno a ti želiš prezentirati Lolu kakva niti je bila niti će biti. Bilo je samo jedno razdoblje kad je "mogla biti" ali ono je prošlo i neće se nikad vratiti… Imaš samo rekla-kazala informacije. A to što ti smetaju novi postovi na temu LLRB koji govore o stvarnom stanju jer progovaraju ljudi koji su iz i oko Lole, pokazuje da se plašiš da će tvoji fantomski kupci nestati… Oni su samo fantomski, nikad ih nije ni bilo!
[/quote]
Kako se zove ta tvornica u Slovačkoj i iz kojeg je grada ?
PONOVO POZIVAM SVE ZAINTERESIRANE ZA PODIZANJE TUŽBE ZA OBVEZNO SKLAPANJE UGOVORA NA OSNOVU RJEŠENJA HANFE, A KOJI SE DO SADA NISU JAVILI, DA POŠALJU SVOJE PODATKE NA MAIL
Do danas smo skupili preko 3 % ukupnog broja dionica i ako pređemo 5 % moći ćemo zatražiti sazivanje izvanredne skupštine, jer kako znamo Šola i Vidić nemaju pravo glasa.
Moglo bi biti zanimljivo ako uspijemo izglasati smjenu nadzornog odbora i uprave, te izradu nezavisne revizije poslovanja. Neki izvori govore da bi tamo bilo posla i za Uskok.
budući da radim puno sa veledrogerijama jako dobro znam što je i kako je. to što ti govoriš nije istina. lola ribar radi vrhunske proizvode, to će ti reći svaki doktor i farmaceut, ali ti takve očito ne poznaješ. isto tako lola ribar posjeduje tvornicu u Češkoj republici iz koje dolaze dobri proizvodi poput tampona, uložaka i vatiranih jastučića tako da ti priče ne stoje. Isto tako, očekujem da će dio asortimana kupovati u kini i prepakiravati i prodavati. cjenovno su najjeftiniji, a kvalitetom najbolji i to su činjenice. tvoje priče o strojevima i sličnomu su smiješne . pa oni imaju plinske strojeve koji su vrhunac tehnologije (a to je kupljeno prije godinu i pol). uostalom, vidjet ćeš komu će biti prodani, a i ja skupa s tobom. sve neki novi članovi a prvi postovi na LLRB.. zanimljivo.
Da, ja sam se učlanio samo da ti to napišem. Za tvoju info već dugo pratim ovaj post jer me sudbina Lole jako zanima ali iz sasvim drugih razloga iz kojih tebe zanima. A također tebi za info, o Loli znam više nego što ti ikada možeš znati… Dugo sam pratio tvoje postove ali kad su stvarno prešli u područje SF-a, eto osjetih moralnu obvezu da se uključim…
Vidi se kako puno radiš s veledrogerijama jer da radiš znao bi razliku između farmaceutskog i sanitetskog programa a i robe namjenjene širokoj potrošnji… Da si bolje čitao moj post shvatio bi da nije upitna kvaliteta Lolinih proizvoda a ona je bila produkt rada Lolinih radnika koji su čitav svoj radni vijek radili i dobro znaju svoje strojeve… No to je druga priča. Ono što sam napisao je čisto činjenično stanje o Lolinim strojevima. Dragi delboy, nije ovo mjesto da ti imenom napišem kako se zovu i odakle su dobavljači od kojih Lola kupuje tampone, uloške i vatirane jastučiće iliti blazinice, o kakvoj tvornici u Češkoj ti sanjaš i nije Češka nego Slovačka i recimo grad koji počinje slovom I i ima u svom nazivu jedno hrvatsko žensko ime. I sve je to poznato samo što ta tvornica niti je bila niti će kad biti Lolina. A gušim se od smijeha na plinske strojeve – dragi kolega da znaš malo više o sanitetu i procesu proizvodnje također bi znao da ne postoje plinski strojevi, postoje komore ali ne one iz drugog svjetskog rata:-) A ako si mislio na sterilizatore na plin, da radiš s veledrogerijama ili da si blizak branši znao bi da postoji samo jedna institucija u HR koja ima plinski sterilizator. No sterilizator je zadnji u procesu proizvodnje… A ako si mislio da postoje plinski kompres strojevi tj. strojevi za izradu kompresa to također govori o tvom poznavanju branše. Da si pak još bliskiji struci kako tvrdiš znao bi također da su kineski proizvodi na donjoj granici propisanih normi kvalitete i da ništa kinesko nikad nije bilo kvalitetno, počevši od toga da za izradu svega koriste isključivo svoje sirovine a da si još trgovao s njima bilo bi ti jasno koliko se možeš pouzdati u kvalitetu i točne termine isporuka. Dakle, ja govorim činjenično i iskustveno a ti želiš prezentirati Lolu kakva niti je bila niti će biti. Bilo je samo jedno razdoblje kad je "mogla biti" ali ono je prošlo i neće se nikad vratiti… Imaš samo rekla-kazala informacije. A to što ti smetaju novi postovi na temu LLRB koji govore o stvarnom stanju jer progovaraju ljudi koji su iz i oko Lole, pokazuje da se plašiš da će tvoji fantomski kupci nestati… Oni su samo fantomski, nikad ih nije ni bilo!
[/quote]
[/quote]
Mislim da forum nije mjesto da se navode puna imena pa tako i imena dobavljača bilo koje tvrtke. Ime i grad te tvornice nisu biti, bitno je da je to tvornica koja uglavnom radi robne marke za europske tvrtke i da nije nikad bila niti mogla biti u Lolinom vlasništvu.
[/quote]
[/quote]
Mislim da forum nije mjesto da se navode puna imena pa tako i imena dobavljača bilo koje tvrtke. Ime i grad te tvornice nisu biti, bitno je da je to tvornica koja uglavnom radi robne marke za europske tvrtke i da nije nikad bila niti mogla biti u Lolinom vlasništvu.
[/quote]
A zašto je ime tog grada toliko tajno? Da nije to neki zabranjeni grad?
[/quote]
[/quote]
A zašto je ime tog grada toliko tajno? Da nije to neki zabranjeni grad?
[/quote]
Na forumu treba vladati sloboda govora.
Svatko može reći što ga volja.
Zašto netko nebi mogao reći ime tvornice koja radi za LLRB ?
Apsolutno podržavam slobodu mišljenja kao i slobodu govora. No, smatram da ime i grad tvornice nisu bitni, dobavljač kao i svaki drugi dobavljač, posebno kad se uzme u obzir da proizvodni program kojeg dobavlja Loli nije presudan u ostvarivanju Lolinih prihoda. Stavljen je u ponudu kao proširenje palete proizvodno-prodajnog asortimana prema kupcima. Ono što je važno je da želim, da se ako se već iznose neke tvrdnje kao npr. Lolilno vlasništvo neke tvornice u Češkoj, budu istinite jer sve se može provjeriti pa tako i to navodno vlasništvo. Te tako podržavajući slobodu govora i sve druge ljudske slobode, smatram da potencijalni ulagači u LLRB ili oni koji žele prodati udio vlasništva trebaju znati istinu i činjenice pa onda na osnovu njih i vlastite prosudbe donosti svoje odluke. I to je moj jedini razlog uključivanja u diskusiju na ovom postu. Ne podnosim javno iznošenje neprovjerenih tvrdnji!
Ja ne vidim razlog zašto se ne bi smjela spomenuti neka tvornica kooperant iz druge zemlje… Pa nije to vojna tajna.
lola dobro posluje, ma što god ovi drukeri pisali. plaće su uredne i redovite, nema novih zaduženja a i ona prijašnja su vrlo malena, a reforma zdravstva je u tijeku tako da će se do kraja 2010 otplatiti svi dugovi HZZO-a dobavljačima među koje spada LLRB koji zauzima preko 70% tržišta saniteta u državnim bolnicama i domovima zdravlja, a preko 65% u ljekarnama i veledrogerijama. Polako će se bilanca popravljati jer lolin jedini problem su dugovi. netočno je što piše ovaj shadow, ali neka mu bude kad misli da je pametan. radnici su sasvim zadovoljni i netočno je što se piše o vidiću. šola je ozbiljan čovjek, eno vam ga jučer na TV sa rukometašima pjeva neke pjesmice, tako da će to sve biti ok. ŠTo se tvornice tiče, za ovu u slovačkoj sam čuo tek kod razgovora o tome tko im proizvodi one mekane štapiće za uši, ali vatu proizvode u svojem malenom pogodnu blizu českih budjejovica i to na najmodernijim strojevima. nisam siguran jeli lola vlasnik te firme ili je pola lola a pola city express, no znam da postoji neka tvornica u češkoj. nisam ekspert za to, iako radim sa veledrogerijama , ali znam što ljudi iz branše misle o loli – sve najbolje, posebice im je budućnost svijetla. ja tipujem na agrokor ili atlantic, no moguće su i druge opcije ili nijedna. vrijeme će pokazati tko je u pravu, ali nakon krize.
Dragi delboy, najmanji druker na ovom postu sam ja, jer sam već rekao da moji i tvoji interesi vezano za Lolu su daleki kao dvije galaksije… Ja zagovaram jedino istinu. Pročitaš li kad ono što sam napišeš jer daješ oprečne tvrdnje. Da, plaće radnici još dobivaju, pitanje je koliko dugo još jer ne plaćaju ili jedva plaćaju samo ključnim dobavljačima nešto sitno. Radnici zadovoljni!! Pa daj upoznaj nekog od njih pa ga pitaj o zadovoljstvu i psihozi koju su stvorili sa spiskovima ljudi koje trebaju završiti na burzi, kojima se kaže da će biti, upotrijebiti ću fini izraz "maltretirani" a riječ izvorno počinje s j…. u mozak dok sami ne daju otkaze i odu kako eventualno ne bi morali isplatiti otpremninu, muče ljude mjesecima sa spiskom onih koji će otići itd. Pa uvode smjene od 08 do 16 h, pa malo od 06 do 14 h, pa nitko više ne zna šta radi, kad radi i da li upće radi. Nije mi jasno kako možeš demantirati nešto kad nemaš činjenice. O Šoli i Vidiću nikad nisam iznosio svoje mišljenje (iako ga imam) a o tebi više govori činjenica da sudiš o nekome dobro zato što pjeva pjesmice i eto zato što Šola pjeva navijačke pjesme sve će biti o.k. Pa, pročitaj si ponekad ono što pišeš jer pišeš nebuloze. Znaš delboy, postoje statistički podaci o uvozu robe pa pogledaj malo tko i koliko participira u veledrogerijama i ljekarnima i čija se roba prodaje. A ti si očito utopist jer će reforma biti provedena idealno i svi će dugovi biti plaćeni slijedeće godine. I da nema ove recesije to bi bila utopija a tek s njom… Za tvoju informaciju vatu, higijensku i zavojnu Lola proizvodi u svom pogonu uz rijeku Mrežnicu, kao i štapiće i to je poznata i jasna činjenica. A da ti preciziram, higijenske uloške, tampone nabavlja od dobavljača u Slovačkoj a kozmetičke jastučiće iz Italije. I sad najednom nisi ekspert, a prethono tvrdiš da jesi. Nitko nije rekao da liječnici i ljudi iz branše imaju loše mišljenje o Loli, naravno, zahvaljujući starim danima jer Lola je uvijek izvrsno surađivala sa veledrogerijama ali više nema nikoga tko bi nastavio s njegovanjem tih odnosa. A godinama je Loli problem uvoz jeftine robe iz Kine jer država nije nikad zaštitila jedinog domaćeg proizvođača. I tvrdiš kako kupuju agrokor ili atlantic ili nijedan? A prije si u ranijim postovima tvrdio da kupuju, pa sad možda kupuju ili ni jedan od njih ne kupuje? Stoga se stvarno dobro pripremi kad nešto tvrdiš. Rekoh ti već, o Loli znam više nego što ti ikad možeš znati. Ja ne drukam jer nemam interesa, svejedno mi je, jedino žalim kako netko u par mjeseci može uništiti tradiciju koja se održala još od davnih 20tih godina prošlog stoljeća.
***obrisano***
Ja sam se prilključio ekipi koja priprema tužbu i to savjetujem i ostalim dioničarima.
Platiti će kokošari malo više od 200 kuna, kamata je 14 %, a tu su i troškovi.
Nakon svega morati će još više krasti da namire gubitak.
Pitam se što misle dioničari KABE na Šolinu prodaju dionica Lole svom pajdašu Vidiću sa kojim zajednički djeluje u preuzimanju iste. Pravi primjer korupcije i sukoba interesa, te oštećivanja dioničara.
joj shaddow…što čovjek da ti kaže. moguće je da se i poznajemo ali iste stvari različito gledamo. ja sam pozitivac i znam što smjera uprava. moguće je da ti gledaš iz perspektive nekog nezadovoljnog radnika, iako ja imam informacije da su radnici zadovoljni, pa ti se čini sve crno. zato ti nemaš dionice a ja imam. i zato ne namjeravam prihvatiti ponudu vidića po 200 kuna jer ovo u likvidaciji po knjigama vrijedi 429 kuna. a za agrokor ili atlantic ćemo imati prilike vidjeti u idućih 4-5 godina. polako. kriza je.