Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,60 | 4.408 | 580 | 7,60 | 7,65 | -0,65% |
A treba imati na pameti da su Poljaci imali na nišanu Luku Bar i za 30% su ponudili preko 100% veću cijenu u odnosu na market pa ih je na kraju vlada odbila…..možda se za Rijeku zainate pa nas razvesele 🙂
A treba imati na pameti da su Poljaci imali na nišanu Luku Bar i za 30% su ponudili preko 100% veću cijenu u odnosu na market pa ih je na kraju vlada odbila…..možda se za Rijeku zainate pa nas razvesele 🙂
Meni je recimo apsolutno neshvatljivo što su dole htjeli i otkuda uopće interes za Bar. Luka bez pozadinske infrastrukture u smislu cesta i željeznica nema smisla a tko god je dole bio zna o čemu se radi, po tome smo čak i mi iznimno razvijeni zapad u odnosu na njih. A da ne pričamo o razno raznim pravnim zavrzlamama od kojih su samo glavne navedene u članku. I Bar i Rijeka su samo utješne nagrade, sve luke skupa na ovoj strani Jadrana nemaju prihoda kao Koper. A što se potencijala tiče, kao što i Lucijan kaže puno toga što se ovdje naovdi nema veze sa LKRI odnosno ne spada pod vlasništvo pravnog subjekta Luka Rijeka d.d.
Meni je recimo apsolutno neshvatljivo što su dole htjeli i otkuda uopće interes za Bar. Luka bez pozadinske infrastrukture u smislu cesta i željeznica nema smisla a tko god je dole bio zna o čemu se radi, po tome smo čak i mi iznimno razvijeni zapad u odnosu na njih. A da ne pričamo o razno raznim pravnim zavrzlamama od kojih su samo glavne navedene u članku. I Bar i Rijeka su samo utješne nagrade, sve luke skupa na ovoj strani Jadrana nemaju prihoda kao Koper. A što se potencijala tiče, kao što i Lucijan kaže puno toga što se ovdje naovdi nema veze sa LKRI odnosno ne spada pod vlasništvo pravnog subjekta Luka Rijeka d.d.
[/quote]
Naravno da nema smisla, ali ponovaljam, mito Slovenaca, možda i Talijana da se opstruiraju naše luke preko Poljaka treba razmotriti.
Nekako sumnjam da je LKRI sa 20-22 milijune eura prihoda predmet belosvetskih zavjera, ali ako ste toliko uvjereni ok. Jedino mi nije jasno kako to po vama funkcionira, Slovenci daju u ova dva kruga ukupno 194,41 milijuna kuna (112,20 dokap iz 2015. + 79,20 neki dan od CERP-a) kako bi Poljaci s tim novcima kupili samo 32,56% odnosno udjel koji ništa ne garantira jer i dalje država i mirovinci imaju iznad 50%?
Da li vam je jasno koliko je to sve skupa besmisleno i da nema veze sa zdravom pameti…
Nekako sumnjam da je LKRI sa 20-22 milijune eura prihoda predmet belosvetskih zavjera, ali ako ste toliko uvjereni ok. Jedino mi nije jasno kako to po vama funkcionira, Slovenci daju u ova dva kruga ukupno 194,41 milijuna kuna (112,20 dokap iz 2015. + 79,20 neki dan od CERP-a) kako bi Poljaci s tim novcima kupili samo 32,56% odnosno udjel koji ništa ne garantira jer i dalje država i mirovinci imaju iznad 50%?
Da li vam je jasno koliko je to sve skupa besmisleno i da nema veze sa zdravom pameti…
Već sam napisao da je odgovor u matematici.
Ni jednim slovom nisam spomenuo ZAVJERU, već veoma logičan potez Slovenaca i Tailjana u opstriranju naših luka. U tom smislu matematika je na njihovoj strani.
ovo nije dionica sadašnjosti, nego budućnosti, koliko daleke, neka svatko za svoje ulaganje odluči koliko daleke, bitno je riješiti državne uhljebe i dobiti većinskog vlasnika, nakon toga valjda će se on pobrinuti bolje za svoje vlasništvo, nego ovi partijski namještenici
Ovo je jedino bitno. Sve drugo su tafrljanja.
Kad treba biti ponuda za preuzimanje?
ovo nije dionica sadašnjosti, nego budućnosti, koliko daleke, neka svatko za svoje ulaganje odluči koliko daleke, bitno je riješiti državne uhljebe i dobiti većinskog vlasnika, nakon toga valjda će se on pobrinuti bolje za svoje vlasništvo, nego ovi partijski namještenici
Ovo je jedino bitno. Sve drugo su tafrljanja.
Kad treba biti ponuda za preuzimanje?
[/quote]
kave veze to ima kad će ponuda i tako biti po 49-50 kn?!
Prema rokovima iz ZPDD-a sve skupa 93 dana od nastanka obveze do isplate (ako ne bude protuponuda i sl.)
05/09 transakcija – 0 dana
05/10 zahtjev ponuditelja – 30 dana
19/10 rješenje hanfe – 14 dana
26/10 objava ponude – 7 dana
24/11 trajanje ponude – 28 dana
08/12 plaćanje i prijenos – 14 dana
Prema rokovima iz ZPDD-a sve skupa 93 dana od nastanka obveze do isplate (ako ne bude protuponuda i sl.)
05/09 transakcija – 0 dana
05/10 zahtjev ponuditelja – 30 dana
19/10 rješenje hanfe – 14 dana
26/10 objava ponude – 7 dana
24/11 trajanje ponude – 28 dana
08/12 plaćanje i prijenos – 14 dana
Hvala na iscrpnom odgovoru.
Da, ponuda će biti 50 kn. Ne smije biti manja od one cijene koja je bila u transakciji zbog koje je nastala obveza ponude za preuzimanje. Ispravite me ako sam krivo shvatio zakonski tekst.
Ovdje u prilog ulaganju idu fizički pokazatelji koji rastu, bolji prihod po zaposlenom, konačno se pokazuje dobit. Ukoliko se trend nastavi, to je odlično.
Ono što izaziva bojazan je, bar po meni, pitanje uspjeha preuzimanja.
Da li će mirovinci prodati?
Ako nema mogućnost preuzimanja ili bar značajnog upliva na poslovne odluke, koja je logika OTC-a da uopće uđe? Nisu valjda skroz poludjeli. Molim pojašnjenje.
“Ako nema mogućnost preuzimanja ili bar značajnog upliva na poslovne odluke, koja je logika OTC-a da uopće uđe? Nisu valjda skroz poludjeli. Molim pojašnjenje.”
serislav@
a koja je bila logika mađara kada su kupili prvih 25% ine?
mislim da je sada svima jasno zar ne?
poljaci su zauzeli poziciju da ako su dovoljno pametni i neprepohlepni mogu doći do 51% u nekoj budućnosti ili niti ne moraju kao što ne moraju niti mađari u ini zar ne a opet je sve jasno.
ovog se kroz povijest pokušavaju dočepati mnogi a sad su poljaci najbliže ostvarenju tog cilja.
ili barem da preprodajom nekom dobro naplate svoju sposobnost da se dočepaju lkri.
a za 51 % će trebat odriješiti kesu
I ja mislim. Nema logike da im netko proda bez bar 15-20% premije.
Država ne, ali mirovinci bi jedva dočekali da sprže lovu iz budućnosti svojih osiguranika.