Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,60 | 4.408 | 580 | 7,60 | 7,65 | -0,65% |
Poštovani kolege,
Nisam dioničar LKRI ali bih Vas želio upoznati sa unutrašnjošću LKRI. Imao sa prilike “surađivati” sa njima, tamo vlada duh prošlosti, nekog socijalizma, velika inercija, a usput budi rečeno, nije baš da ih je briga za provođenje Zakona.
primjer 1: kada se uspoređuje dio luke kojim upravljaju oni i dio kojim upravlja firma Adriagate, samo pogledom na transportne površine sve se vidi: u LKRI podovi u katastrofalnom stanju, puni rupa, veličine i 1×1 m, nisu označeni – iscrtani transportni putevi, itd., kao da nikoga tamo nema godinama, u Adriagate toga nema.
primjer 2: kada se utvrdi nekakav prekršaj, dična uprava sve svaljuje na šefiće, uprava nije ništa kriva….
primjer 3: znaju angažirati vanjsko odvjetničko društvo, jer kao kod njih nema dovoljno pametnih pravnika, imaju ih u pravnoj službi sigurno gomilu, ali kakvu, nesposobnu!
primjer 4:oprema za pretovar u očajnom stanju….
Neću više nabrajati. Kada promijene vlasničku strukturu i država izađe iz vlasništva, možda će biti bolje.
Pozdrav
@ Posejdon
Istina,taj podatak o prenesenim gubitcima nije znao jedino onaj tko ga nije htio znati.Tako da sam na kraju dobro i prošao u odnosu na retardaciju,takvi zaslužuju izgubiti sve.
Toliko od mene.
Lp svima.
Ljudi, izvrtio sam malo FI od LKRI-R-A unazada nekih 5-6 godina, i nešto me zanima.
Pratim malo povijesni slijed zadržane dobiti tj. gubitka te pokušavam ustanoviti na temelju čega je u ovom najnovijem izvješću (2014.) prikazan preneseni gubitak od – 243 M kn, kada je godinu dana prije preneseni gubitak iznosio -150 M kn, a dobit godine (2013.) je iznosila 4,7 M kn?
Kao posljedica povećanja gubitka iz prethodnih razdoblja imamo i smanjenje stavke A062 (Kapital i rezerve)
Gdje je nestala ta razlika koju sada plaćaju svi postojeći dioničari kroz proces pokrića gubitka?
Lopina
Da a pravo na koliko dionica???
…Ako cijena koju
će odrediti država i institucionalci bude napucana na 70 vi ćete imati dokupljenu jedne dionice i pravo na dokapitalizaciju u drugom krugu….
Hvala na diskusiji.
odlično ste komentirali.
Ja sam još nedavno upozorio kamo ide sve ovo.
Ponavljam vam, čim je uprava sklopila novi kolektivni ugovor sa radnicima i povećala plaće umjesto da ih drastično reže sukladno ‘rezultatima’ odma vam treba biti jasno da se ovdje nazire neka druga petrokemija.
Ne daj Bože tog scenarija ali obrazac je sličan
Nije Luka nikakva iznimka, ona se vodi po obrascu. Sličnih primjera sam se ja nagledao u INI, a i drugim “uspješnim” državnim poduzećima.Ne smije se izostaviti uloga sindikata, koji štiti neradnike nauštrb radnika.Mislim da se ni jedno poduzeće ne bi trebalo uspoređivati sa Petrokemijom, što se tamo radi ne smije se poželjeti ni najgorem neprijatelju…
normalno je radnicima povećati plaće kada će se povećati i opseg posla a ako im dođe i novi gazda i bolja kontrola,kada ako ne sada.najvažnije je da je radnik zadovoljan.sa proširenjem luke trebat će i nove radnike.
A što s onim što piše da će se cijena dokapa saznati 3 dana prije završetka 1. kruga? Nemam nažalost vremena proučavati.
sva tri kruga kreću istovremeno samo ponude traju 18-11-18 dana.ako postojeći dioničari sve upišu za druge nema,a ako ne što ostane drugima će raspodijeliti.
zbog 7 dana kraće ponude od fondova cijena će se znati 3 dana prije kraja.
@ptahotep
ispričavam se za usporedbe s petrokemojom 🙂
@samgal
da slažem se da je najvažnije imati zadovoljnog radnika. Međutim, ako ne znate ja ću vam objasniti kakav je NAŠ radnik. To je radnik koji misli da firma bez njega ne bi postojala, to je radnik koji misli da mu je firma dužna plaćati sve moguće i nemoguće u svim tržišnim uslovima, jer ga tržište ne zanima niti ga razumije. (A i ne mora, za to je uprava zadužena)
Ako pratite indexe u SAD-u, sigurno ste primijetili neke pravilnosti. Recimo kada kompanija nakon lošijeg kvartala objavi da će smanjivati plaće i/ili otpuštati, investitori reagiraju pozitivno i cijena poraste. To vama možda zvuči brutalno ali jedno tako firme mogu opstati, povećati profitabilnost i u konačnici zaposliti još veći broj radnika. Tako firma pokaziva ozbiljnost naspram svojim ulagačima.
Naprotiv, kada firma nekim slučajem nakon gubitka objavi da je povećala plaće još uz to godinama najavljuje neke poslove pa kao to je razlog (mogu i ja najavljivat bilo što), tržište bi takvu firmu tako brutalno kaznilo da bi prestala postojati.
Ukratko, kod mene funkcionira ovako: ekipa, moglo bi doći do porasta obujma posla, ako proknjižimo rast dobiti idu vam veće plaće, nagrade itd. tako se stimuliraju zaposlenici a ne na gubitak povećavati plaće na fiktivnoj projekciji dobitka.