LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 10:40
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
LKRI
7,60
4.408
580
7,60
7,65
-0,65%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Nekad je najbolje presjeci gubitke i zapoceti novu akciju. Ili cekati.

Nekad je, ali sigurno nije na ili bolje receno pri, dugorocnom tehnickom dnu uz najavu dokapa i novih investicija. Ukoliko dokap pak ne prodje, onda cemo guslat alternativnu strategiju i alternativne opcije daljnjeg kretanja cijene.

Samo nek se dokapitaliziraju po 40, od mene za taj pothvat ne budu dobili ni kune. Ako prestanu gomilati gubitke za koju godinu mozda se i vratim.

Moller

Imam i pametnijeg posla nego se baviti pisanijama po forumu,a ni u primisli mi nije bilo da ću se upravo tim baviti ovih dana.Nemam više puno toga ni dodati ni oduzeti,a od onih koje sam maltretirao pisanjem,tražio sam već razumijevanje.Svjestan sam sada da sam malo pretjerao,ali pomoglo mi je da povratim duševni mir i oprostim kreatorima gubitka.
Ipak,još sam nešto htio napisati a odnosi se na odgovorne u upravljanju,ali poštedjet ću vas toga,ionako ne pomaže,a ni nominalu neće podići ni za lipu…

u tri udarna dana prošlo oko 4600 dionica.pa nije baš neka panika.
postojeći dioničari se spremaju za dokup i poboljšanje prosjeka ulaza.

Moller

Imam i pametnijeg posla nego se baviti pisanijama po forumu,a ni u primisli mi nije bilo da ću se upravo tim baviti ovih dana.Nemam više puno toga ni dodati ni oduzeti,a od onih koje sam maltretirao pisanjem,tražio sam već razumijevanje.Svjestan sam sada da sam malo pretjerao,ali pomoglo mi je da povratim duševni mir i oprostim kreatorima gubitka.
Ipak,još sam nešto htio napisati a odnosi se na odgovorne u upravljanju,ali poštedjet ću vas toga,ionako ne pomaže,a ni nominalu neće podići ni za lipu…

ništa ne zamjeram, započeo sam sakupljati negdje na nižim cijenama, ali sa znatno većom količinom, računajući da ćemo ulaskom u EU i ulaganjima, konačno doživjeti preokret,nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja probijanja granice od 120 kn, prekinuo sam taj započeti ružni san, danas je to za one, koji su ostali do kraja prava noćna mora, nadam se da će jednoga dana i ovdje zasjati sunce, ali to nećemo dočekati sa političkim imenovanjima i vođenjem ove luke, osim ako u pitanju nije namjera, da se postojeći dioničari opljačkaju, a luku preuzmu neki novi podobni igrači, sretno i lp

@speculator

Na što mislite kad spominjete velike gubitke LKRI?

smootko

Mislim na ovo:

“Iznos dobiven smanjenjem temeljnog kapitala upotrijebit će se za pokriće gubitaka Društva iz
prethodnih razdoblja u ukupnom iznosu od 318.075.927,93 kuna, a ostatak koji preostane nakon
pokrića gubitaka Društva u iznosu od 40.752.572,07 kuna unijet će se u rezerve kapitala Društva.”

Da kojom srećom nisam nešto krivo protumačio?Ili to možda ne spada u slučaju Luke u veliki gubitak?

Moller

Ne znam što više reći nakon svega…Sada razmišljam o jednoj stvari,tj.da li sam mogao doći do podatka o ukupno stvorenim gubicima koji su dostigli 350 mil. kn?Ili prije koju godinu da su gubici,ne znam,200 mil.kn.Dok nisu prije nekidan spomenuli da nominala ide na 70 kn,a da se saniraju gubici iz prošlih godina,pojima nisam imao da se radi o ikakvim brojevima,a kamoli velikim brojevima u tom smislu.A onda sam pročitao konkretnu cifru te da nominala ide još niže,na 40 kn.Medije pratim dnevno na razne teme,a N List koji prati što se događa u luci i vezano uz istu čitam također dnevno,pa i tu na forum sam godinama svako malo dolazio čitajući komentare vezano uz luku…Nigdje i nikad ja nisam registrirao informaciju,napisani članak,nekakvu sugestiju,aluziju ili bilo što da to nije zdrava tvrtka,već lešina koja iznutra truli,opterećena velikim gubicima u vrijednosti danas 60% temeljnog kapitala…Da sam to nekako saznao,ja bih se iskrcao sa tog titanika…

Sto puta sam pročitao ili čuo – vezano uz luku – o prekrcanim kontejnerima,u broj,ili prometu rasutog tereta,u tonu,godišnjeg financijskog plusa ili minusa,u kunu,ali nikad o tome koliko iznose nagomilani gubici kroz prošlih xy godina…Ako sam to mogao lako saznati,a nisam,onda nemam opravdanja.U tom slučaju dobio sam ono što sam i zaslužio.

Ako su pak taj podatak odgovorni bili obavezni podastrijeti,a nisu,to je onda još jedna kocka u tom nesretnom mozaiku,prevara,namjerno obmanjivanje,…ima više termina za to,a svaki odgovara.Nadam se da nije to u pitanju.To bi bilo dno dna.

A nekakve institucije?Imaju li one po službenoj dužnosti obavezu malo pročešljati dokumentaciju nakon što netko stvori i objavi toliki gubitak?Čisto da se otkloni sumnja…

Nikad kraja ovoj nesretnoj priči.

sretno svakako,i čestitam na ispravnoj odluci/procjeni

Čuj Spekulatore znaš kako kažu. Neznanje nije opravdanje.

Jesi li imao pred sobom bilancu društva?
Imaš stavku u pasivi “Zadržana dobit ili preneseni gubitak” (A072)
Tamo ti piše podatak koji, kako kažeš ti nije bio poznat.

LKRI je odlučila u bilanci to počistiti i kao potencijal je to super stvar.
Što će biti u budućnosti nitko ne zna, ali s obzirom na planove, ulaganja i položaj, ovo uistinu može biti dobra hrvatska priča.
A hoće li se pretvoriti u noćnu moru, kao mnoge potencijalnu uspješne priče kod nas… e u tom segmentu smo špekulanti.
Neki misle da će biti dobro, a oni drugi da neće.
S obzirom na taj temeljni stav, biramo naše investicije.

La vita e bella!

@speculator

Na što mislite kad spominjete velike gubitke LKRI?

Bravo Smootko!
Prijedlog za pokriće gubitaka od 318 mil kn.
Pa tih 318 mil kn gubitaka je poznat podatak i isti je kao i u nekonsolidiranom
izvještaju 4Q2014.Bitniji je podatak o konsolidiranoj imovini i gubitak je manji za osamdeset milijuna.
Ne pljujite po upravi i LKRI zbog toga jer ste prodali.Gubitke ste znali i prije
objave o dokapitalizaciji.
Činjenica je da nakon dokapitalizacije konsolidirani BVPS neće biti ispod
52 ako i prođe svih 7.5mil dionica po 40,a maksimalno 67 ako prođe svih 7,5 mil dionica po 70.A tko će odrediti cijenu dokapitalizacije.Jasno institucionalci koji su
navedeni u točki 10.o dokapitalizacije.Naravno i država,ako hoće.
Potencijalni med i mlijeko,za kupce na ovim razinama,naravno ako se ostvaruje i pravo na dokapitalizaciju.

ovo ce bit jos jedna jako lijepa prica.Kao i sve lijepe price na ZSE.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Poziv na skupštinu u NN od 11.3.

time is the great teacher, but unfortunately it kills all of its students

New Report

Close