LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:43
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
LKRI
7,60
4.408
580
7,60
7,65
-0,65%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Dva su moguća razloga za ovu katastrofu:ili su to namjerno uradili i rade kako bi uništili firmu i prodali je za 1 kn nekom tko će stvarati isključivo profit ili je u pitanju totalna neodgovornost,nesposobnost,nemoral i nebriga za javno dobro i dobrobit dioničara koji su im vjerovali.

Volio bih jedino konkretno znati imenom i prezimenom tko su ti ljudi koji su odgovorni,i koji su konkretni uzroci ove katastrofe.

Nemaju obraza ni ponuditi suvislo obrazloženje,a kamo li priznati krivnju i ispričati se.
Dok god ne obrazlože stavku po stavku uzroke ovog brodoloma,i dok odgovorni za ovu katastrofu ne kažu barem rečenicu isprike,ja im ne opraštam ni jedne jedine lipe.Naravno,ovo nije nikakva prijetnja,niti mi što takovo pada na pamet,ali da im želim – iz dna duše – sreće onoliko koliko su svojom neodgovornošću,bezobzirnošću i nesposobnošću učinili meni nesreće – to im želim.Naravno,proporcionalno,pošto ih kuna za kunu ne bi ni okrznulo.
Ponavljam,ukoliko se ispričaju i daju objašnjenje,spreman sam im oprostiti sve greške i svu nesposobnost koju su pokazali upravljajući lukom,do zadnje lipe.

kupnja dionice može na kraju biti i dobra investicija kada uđu fondovi i drugi veći igrači a udio države se smanji.
da cijena nakon dokapitalizacije može biti i 50posto veća dobar primjer su ddjh nominalna 20 kuna a trži se preko 30 i dlkv 10 kuna a trži se po 15.

ovdje možemo očekivati pad ispod 50 kn pa stablizaciju cijene na oko 45 kn…

Ignore: KressoM, delux

Pročitajte si stranu 8 na pozivu na skupštinu..evo vam dio odlomka..
12.
Nove dionice
se mogu izdati za veći iznos od dijela temeljnog kapitala koji na njih otpada.
Nove dionice će se ponuditi na prodaju u rasponu cijene od 40,00 kuna do 70,00 kuna za jednu
dionicu

Dakle nominala je 40 kn ali cijena po kojoj će ići dokap se još nezna.

3 dana prije okončanja prvog kruga znat ćemo cijenu po kojoj dionice treba platiti.

Dva su moguća razloga za ovu katastrofu:ili su to namjerno uradili i rade kako bi uništili firmu i prodali je za 1 kn nekom tko će stvarati isključivo profit ili je u pitanju totalna neodgovornost,nesposobnost,nemoral i nebriga za javno dobro i dobrobit dioničara koji su im vjerovali.

Volio bih jedino konkretno znati imenom i prezimenom tko su ti ljudi koji su odgovorni,i koji su konkretni uzroci ove katastrofe.

Hm…malo si se zanio…ako si dobro pročitao, oni su samo smanjili nominalu za gubitke, zar ne ? Dakle, sada barem dionica vrijedi ponovno koliko ima pokrića za nju . Dokap ide , po 40, dakle ponovno pošteno .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

puno sreće onima koji misle kupiti ispod 55 pa steći pravo za dokap i onima
koji misle prodati po 55 i nadaju se da će moći kupiti ispod 50.
danas je bio dan za prepad.

Jel netko vidio od kojeg datuma se gledaju postojeći dioničari koji će imati pravo na upis u prvom krugu…? tnx

puno sreće onima koji misle kupiti ispod 55 pa steći pravo za dokap i onima
koji misle prodati po 55 i nadaju se da će moći kupiti ispod 50.
danas je bio dan za prepad.

Glupost! U dokapitalizaciji ćeš moći kupiti po 40 kolko poželiš i viška će ostati, i zašto bi sada plaćao više kada će na kraju sve dionice i stare i nove biti jednake vrijednosti?
Čemu žurba? Ovo je još jedna od dugih dokapitalizacijskih trakavica. Prvi krug, pa drugi, pa treći, pa radnici, pa četvrti. Misliš da će radnici plaćati više od 40 kuna. Pa nemaju ni za toliko a kamo li za više.

Poanta je da dokap služi za prodaju firme bez obaveze preuzimanja, čitajte između redova.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Elem,
vlasnik sam dionica LKRI i ovo je još jedna u nizu dokapitalizacija u kojima svakako namjeravam sudjelovati u punom tj. maksimalno dozvoljenom iznosu na koji mogu ostvariti pravo.

Vidim, ima tu i dosta emotivnih izričaja što su, pretopstavljam, rezultat relativno visokog ulaska u dionicu.
Bila je i na 1.000 kn, a sada će se moći nabaviti u rasponu od 40 – 70 kn.

Pod pretpostavkom da dokapitalizacija uspije u punom opsegu (u što uopće ne sumnjam!) i ako stavimo brojke na papir situacija je slijedeća:

UK. br. dionica: 13.480.475
Novi temeljni kapital: 539.219.000,00 kn

Novi BV = 40 kn

Dakle i nominala i BV će biti jednaki.

To je razlog zašto mislim da je namjera dionice ponuditi na ili oko ovog najnižeg doljnjeg djela cjenovnog raspona. Hoće li to stvarno tako biti na kraju će ovisiti o iskazanom interesu. Dodatni argument je da se primjerice LKPC trenutno trguje na 0,75 BV-a (ako je točno ovo što piše na Moje dionice).

S obzirom na to da je ovo kompanija sa enormnim gospodarskim potencijalom (nažalost, već jako dugo govorimo samo o “potencijalu”) koji će se valjda realizirati za našeg života [emo_smijesak], kao dugoročni invdestitor (koji traži, kako bi neki rekli “deep value”) mislim da će ovo biti dobra kupnja.
Ipak, pokazatelji i dalje govore da je LKRI skupa dionica (u odnosu na druge dionice na ZSE), ali kada se opći sentiment promijeni, i definicija jeftino=skupo će se malo promijeniti.
Dodstni rizik za malog investitora je činjenica da država ima veliku ulogu u priči oko LKRI s čime do sada baš i nismo imali puno sreće.

Suma sumarum: ja ću to u dokapu kupiti i pospremiti u svoju “škrinjicu sa blagom”. Nek se paca unutra na XY godina. [emo_palacg]

La vita e bella!

New Report

Close