LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas piše u N.Listu na pola strane o Luci.Radi se o bitnim stvarima ali manje – više već poznatim.Ako nađem vremena kasnije ću ukratko o napisanom,pošto ne vidim da je tekst objavljen i u free on line izdanju.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Projekt-vrijedan-353-milijuna-kuna-Do-kraja-godine-natjecaj-o-gradnji-terminala-Skrljevo

Dakle,ukratko što još piše u tiskanom izdanju:

“…kapacitet Škrljeva biti će do 125000 TEU,a do kraja god. raspisivanje natječaja o gradnji…Do kraja 1. kvartala 15. trebao bi biti zaokružen i projekt dokap. Luke,čiji je najvažniji cilj financ. Škreljeva…Devčić ističe da je neslužbeni interes za dokap. vrlo dobar,a partneri mogli bi biti i domaći i strani institucionalni ulagači,ili neki od aktualnih partnera luke.U Škrljevo se ide sve i da dokap.donese manje od 300 mil. kn.,jer Škr. nema alternativu.A alter. model financiranja su vlastita sredstva,krediti ili prodaja neprofitne imovine,tj.zemlje na Rešetarima(selo pokraj Rijeke),OPI i udjela u pojedinim društvima.Vrijednost neoperativne imovine je 80 mil.kn.Ako se ide na tu opciju,prodaja neoperativne,rokovi se produljuju.Ali,vjeruje se da će ipak dokap. uspjeti…U 12.14. izvanr.skupština,zbog odluke o smanjenju temeljnog kapitala Društva,a zbog pokrića gubitaka iz prošlih razdoblja…Odrediti će se br. novih dion. koje će se izdati i ponuditi na tržištu u javnoj ponudi u 2 kruga,1.krug za postojeće dioničare a 2. krug za raju.Sve bi trebalo biti gotovo tijekom 1. kvartala 2015.upisom novih dion. na burzi.A definirati će se koliki će paket dion. biti ponuđen u dokapu…Bilo bi idealno da se Škrljevo realizira do kraja 2016.,ali velik je posao osigurati sredstva.Na Škr. će se izmjestiti hladnjača i dio lučkih skladišta…”

Uglavnom,to je ono najbitnije.

A tko još ne zna,od 2016. ide porez na dobit od prodaje dionica,12%,ali samo ako je i ostvarena dobit.

“A tko još ne zna,od 2016. ide porez na dobit od prodaje dionica,12%,ali samo ako je i ostvarena dobit.”

Neka,ali mogu se okladiti da neće biti mogućnosti odbitka poreza u slučaju da je ostvaren gubitak.
Kod nas takve stvari većinom idu samo u jednom smjeru.

"Only dead fish swim with the stream"

Evo povećanja prometa za lkri:
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Sisak-opstaje-s-manje-radnika-a-u-Rijeku-se-ulaze-400-milijuna-eura

“…Od 1.1.2016.plan je proširiti porez na imovinu,ali ne samo na nekretnine već i na kapitalnu dobit od financijske imovine po stopi od 12%.To znači da bi oni koji ostvaruju zaradu na prodaji dionica plaćali porez na razliku u cijeni po kojoj su te dionice kupili i onoj po kojoj su ih prodali.Ako su u tom poslu ostvarili zaradu.Taj porez neće se plaćati na dobit ostvarenu u trgovanju obveznicama,npr.onima koje su izdali država,lokalne vlasti ili tvrtke kako bi stekle potreban kapital…”

N.L.6.10.2014.

Ni ja sam neznam po koliko sam dionice kupio, kad sam ih preprodavao više puta a kako bi tek porezna znala? Kad povratim ono što sam izgubio od 2007 do sad onda mogu lupiti porez, prije ne. Ne mislim na lkri nego na sve dionice.

Lojtra, misliš da SKDD ne zna po koliko si kupio i po koliko prodao? A samim tim i porezna…

btw. pbz investor ima sve lijepo prikazano..

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Pocelo-nasipavanje-Zagrebacke-obale

http://www.seebiz.eu/luka-rijeka-ukupni-pretovar-u-devet-mjeseci-porastao-4/ar-97300/

Obersnel: Pokrećemo investicijski ciklus vrijedan 200 mil. eura

"…Od 1.1.2016.plan je proširiti porez na imovinu,ali ne samo na nekretnine već i na kapitalnu dobit od financijske imovine po stopi od 12%.To znači da bi oni koji ostvaruju zaradu na prodaji dionica plaćali porez na razliku u cijeni po kojoj su te dionice kupili i onoj po kojoj su ih prodali.Ako su u tom poslu ostvarili zaradu.Taj porez neće se plaćati na dobit ostvarenu u trgovanju obveznicama,npr.onima koje su izdali država,lokalne vlasti ili tvrtke kako bi stekle potreban kapital…"

N.L.6.10.2014.

@Speculator

si morao baš na ovu temu postat, pa se sad ljudi boje kupiti. A to važi za sve dionice.[emo_smijesak]

New Report

Close