Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,90 | 8 | 1 | 7,75 | 7,90 | 1,94% |
Zašto u svemu vidite opasnost?
Ako uđe svježi novac, tada to ne može biti loše pa makar i 70,00 kuna po dionici.
Nije opasnost nego realni rizik. Naravno da svježi kapital koristi Luci kao poduzeću. U dugom roku će kretanje vrijednosti dionice odrediti poslovanje. To ne znači da ova javna ponuda mora biti dobra za postojeće dioničare u kratkom roku.
Hipotetski, što stave niži raspon cijene, veća je šansa uspjeha ponude. Ako odrede raspon od 60-80 kn po dionici, zašto bi itko kupovao po sadašnjih 88 kn? Jasno je u kome će smjeru dionica tada. Ili obrnuti slučaj, ako odrede raspon 90-120 kn, pitanje je koliki bi institucionalni odaziv bio. Mali investitori bi većina odustali, jer na burzi mogu kupiti jeftinije. Javna ponuda može i propasti ukoliko se ne ispune određeni uvjeti. Onda postoje prava isključenja, npr. mogu ponuditi prvo institucionalnima, a malima i postojećim dioničarima što ostane. Itd.
Da stavim disklejmer, ovo nije poziv na kupnju ili prodaju. Ne treba raditi ražanj dok je zec u šumi. [emo_namigusa]
Po pisanju poslovnog mislim da se dokap omogučuje svima, kako se radi o novoj nominali od 70 kuna, pretpostavljam da će cijena biti baš ta. Luka dobije novu lovu,a svi ostali priliku da dokupe dionicu po 70 kuna, te si smanje prosjek ulaza, ostaje upitno zašto sada imati ili kupiti ove dionice, aha zato da ih možeš kupiti po 70, vidjet ćemo što će reći burza jer ja ovo samo nagađam i nemam dionice LKRI.
U današnjem JL, intervju sa Vedranom Devčićem, čelnim čovjekom riječke luke koji govori o dokapitalizaciji. Udio države u tvrtki, nakon sekundarne javne ponude, pada sa 85% (točnije 83%) na 50% plus jednu dionicu. Cilj je skupiti barem 300 milijuna kuna, a očekuje i više. Po toj analogiji, da se zaključiti, broj novih dionica trebao bi se povećati za cca 5 milijuna, što bi donju granicu u javnoj ponudi postavilo na 60-tak kuna.
..znači i ti bi tija kolega jeftinije dokupit,pretpostavljam da nemaš dionice i da ovo objavljuješ iz čiste brige za postojeće dioničare..po kojoj računici si zaključio da će bit 5 mil. novih dionica ,a šta alo bude 4 mil ili 3 mil kolika bi onda cijena trebala biti u tom procesu..
..ko te tira da kupuješ,kako netko uopće može nekoga nagovoriti na tako nešto,meni ako nešto smrdi ne idem tamo i to je to..
malo toga se moze usporediti sa ptkm kolega kanabis pa cak I u ovoj nasoj mocvari od trzista kapitala, osobno mislim da je lkri dionica sa ogromnim potencijalom I trenutno razmisljam o dokupu, kako bi rekao zalosna sova “hrabri ratnik se ne osvrce na zablja kreketanja”[emo_smijeh][emo_namigusa][emo_palacg]
ovdje svi pokisli ratnici. Mene lkri ne vuce ni najmanje, toliko propagande oko nje, a sve sto se desava u zadnje 3 god je negativno. Ovo je za mene jos jedna losa vijest, a doci ce jos jedna i jos jedna. Precjenjena dionica
jel’ to krenula dokapitalizacija ?[emo_ljut]
Ajde napokon se ovaj balončić spušta dolje. Možda je vrijeme da je stavim na radar. Do sada je zahvaljujući niskom free float-u od 15-ak posto, a previsokim očekivanjima redovito bila preskupa da bi me zanimala. S ovom dokapitalizacijom i oslobađanjem float-a moglo bi i ovdje biti prilika za ulazak.
Balončić se tek počinje formirati. EU balončić…
Za ACI, koja je u 79-postotnom vlasništvu RH, u Planu se najavljuje do konca godine odabir investitora koji će dokapitalizirati tvrtku, a isti proces predviđen je i za Luku Rijeka, u kojoj država ima 83 posto udjela.
Privatizacijski val: Država kreće s prodajom udjela u više od 100 tvrtki
Ne mogu ne uočiti nepoznavanje materije od službenih osoba. Prvo su proglasili da ide IPO, inicijalna javna ponuda, što je nemoguće budući da dionice već kotiraju na burzi. Onda su poslali demantij da nije IPO nego dokapitalizacija, što se u praksi odnosi na postojeće dioničare ukoliko se ne navede drugačije. Onda se u jutarnjem spominje SPO, sekundarna javna ponuda, što je u redu. Ali nevjerojatno je da službeno izađe toliko nepreciznih informacija prije nego što se uopće došlo do onih ključnih – cijene i količine. [emo_beztona]