Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,60 | 4.408 | 580 | 7,60 | 7,65 | -0,65% |
U članku se govori o privatizaciji na način da državi ostane 25% a ostatak dionica novom vlasniku.
Malo smirite strasti, postupno će se tražiti vlasnik, ZAPRAVO DRŽAVA će ostati 25 % vlasnik u tim tvrtkama – imati dio udjela u DDJH, LKRI, LKPC, INA….i.e.
Da se nebi dogodilo, da neko tko je zagrijan traži diskont za taj paket, kužite!!
Nije to nikakva najava privatizacije nego obična nagađanja novinara kao već 20x do sada. Tko temeljem toga očekuje nekakav jači rast LKRI, u zabludi je.
Luka rijeka je tek u drugoj kategoriji koja uopće nije predviđena za privatizaciju ove godine, zapravo ne zna se uopće dali će biti i iduće godine, nego:
Smanjivanje udjela
Druga kategorija su tvrtke koje će ostati na popisu onih koje su od posebnog državnog interesa, no u kojima država s vremenom namjerava smanjiti svoj vlasnički udio na 25 posto plus jednu dionicu. U nekima od njih, poput Podravke, nešto slično se, uostalom, već i dogodilo, a takva sudbina, prema neslužbenim informacijama, među ostalim čeka i Jadroliniju, luke u Rijeci i Pločama…
ovo je zapravo izuzetno loša vijest i ne bi me čudio jaki pad dionice LKRI idući tjedan jer po ovom članku iz jutarnjeg lista privatizacija se ovdje neće dogoditi godinama [emo_palacd]
Svatko isčitava nabrijane članke kako ih sam percipira.
LKRI je već dijelom privatizirana, drugo poluvrijeme slijedi…
dionica rijeke je na samom dnu i sve ovakve vijesti mogu samoo pozitivno utjecati na nju.cijelo trziste je zivnulo a obe rijecice stoje.Neko spominje nekakav diskont na lkri a na diskontu je vec duze vremena mislim da luka ne moze nize od ovoga ali zato moze potegnuti jako puno.Kad je vec jednom bila na 250 vrtila se prica o preuzimanju tako da ovo moze samo pozitivno odraziti na nju.vjerujem da ce je dionicari u ponediljak kupovati racunajući da na njoj ne mogu izgubiti a koliko ce zaraditi tek treba viditi.Ovoj je moj osobni stav ali ne moram biti u pravu ,tek cemo da vidimo.
Smanjenje vlasničkog udjela:
Hrvatska poštanska banka
Croatia osiguranje
Jadrolinija
Luka Rijeka
Luka Ploče
Imunološki zavod
Ina
Đuro Đaković
A zna se da je za HPB savjetnik već tražen, dakle ovo ide na bubanj ove godine…
Nado sam se natovarit puno više na ovim razinama, a sad ću morat dat više 🙁
ma stvar je tu jednostavna,Drzava nema novca a novac joj treba i jedina stvar je prodaj ono sta imas za zakrpit rupe.Zato ovo mi drzi vodu.Toje dobro za nas male za drzavu privremeno ali dugoročno ne ali sami su se doveli u tu poziciju.To je isto kad neko od nas upadne upadne u dugove pa prodajes sve sta imas i cijena je daj šta daš.Mislim da ce idući tjedan bit sljedeći;brzorastuce dionice ce se malo korigirati samo da bi se podignule ove koje ce ici na bubanj.Za lkri ce biti potraznje u ponediljak i to nije mudrost za zaključiti u svakom slucaju za nas male to je ono sta zelimo.