Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,56 | 922 | 122 | 7,00 | 7,55 | -1,31% |
. Ovoliko perspektivnih projekata nema valjda ni jedna druga firma u Hrvatskoj, samo je pitanje brzine provedbe projekata i naših živaca da to dočekamo.
iliti zivaca vasih unuka ako i oni docekaju [wink]
oko 1500 kom po bidu…lijepo [thumbsup]
I trećina od toga meni u košaru :-). Sad mogu početi skupljati ozbiljniju količinu. Cijena je na golubovom targetu [wink]
Popustila je ona brana na 118 sto bas nisam ocekivao.
Sve u svemu, veliki je pad ovih dana.
Oni koji dugo drze ovu dionicu su u velikim gubicima.
Ja sam medju njima.
Ali sta je tu je. Treba cekati oporavak.
Sad medvjedi kolo vode.
Ja vjerujem da kad se sentiment promijeni da ce oporavak biti brz, jer za LKRI nema nekog velikog razloga za ovaj pad, ona je kolateralne zrtva trzista.
Popustila je ona brana na 118 sto bas nisam ocekivao.
Sve u svemu, veliki je pad ovih dana.
Oni koji dugo drze ovu dionicu su u velikim gubicima.
Ja sam medju njima.
Ali sta je tu je. Treba cekati oporavak.
Sad medvjedi kolo vode.
Ja vjerujem da kad se sentiment promijeni da ce oporavak biti brz, jer za LKRI nema nekog velikog razloga za ovaj pad, ona je kolateralne zrtva trzista.
žrtva toga što nema nikakvih novosti. Dionica je rasla zbog interesa kineza, već se duže ništa ne dešava i dionica pada. Sad će uskoro izvješće, a onda valjda i neke novosti pa se možda nekud pokrene.
prognoze do kraja godine su jako loše, kako za našu državu, tako i za EU…očekivati rast dionica u takvim uvjetima je iluzija
Ako ne znaš šta znači P/S, onda doista vjerujem da vjeruješ da je LKRI kolateralna žrtva. 😀
Ako ne znaš šta znači P/S, onda doista vjerujem da vjeruješ da je LKRI kolateralna žrtva. 😀
[/quote]
Reče kolega koji kupuje dionice firmi čije je račun u blokadi [wink].
Sorry, ali morao sam [lol]
[/quote]
[/quote]
Da, nije baš P/S neko mjerilo, pogotovo za firme u blokadi, ali isto tako ni za LKRI. Npr. onaj terminal što su prošle godine prodali za masne pare neće povećavati prodaju jer imaju 49% vlasništva, a realno predstavlja veliku vrijednost (puno veću nego se prikazuje u bilanci). Slično će biti i sa ostalim terminalima za koje se traže strateški partneri.
eto, nije bed, padaju i druge luke … a primjećuje se i nevjerojatna koleracija trenda kretanja cijene…
http://www.ljse.si/cgi-bin/jve.cgi?SecurityID=LKPG&doc=818
…ispravno je korelacija…evo što kaže stručna literatura tj. wiki…
"Korelacija se ne bi trebala koristiti za donošenje zaključaka o uzročno-posljedičnoj vezi između dvije varijable pošto je velika vjerojatnost da će zaključak biti kriv.
Na osnovi utvrđene korelacije ne možemo sa sigurnošću utvrditi uzročno-posljedičnu vezu između dviju varijable. Unatoč tome korelacija nam daje informaciju o tome da su te dvije varijable na određeni način povezane.
Saznanje o korelaciji između dvije varijable pomaže nam da s većom sigurnošću predvidimo na koji način će se mijenjati vrijednost druge varijable."
a sad ako pogledamo P/B jedne i druge…
LKPG P/B 0,422
LKRI P/B 1,44
postavlja se pitanje…zašto onda obje padaju ?!
p.s. podaci za LKRI uzeti sa mojedionice.com
Da, nije baš P/S neko mjerilo, pogotovo za firme u blokadi, ali isto tako ni za LKRI. Npr. onaj terminal što su prošle godine prodali za masne pare neće povećavati prodaju jer imaju 49% vlasništva, a realno predstavlja veliku vrijednost (puno veću nego se prikazuje u bilanci). Slično će biti i sa ostalim terminalima za koje se traže strateški partneri.
Pa dajte onda neko mjerilo koje svjedoči u prilog tvrdnjama da je LKRI na 110 kn po dionici jeftina.
Dobru šalu uvijek prihvaćam, ali napomenut ću vam onako diskretno da ponovno pročitate vijest o blokadi, koju sam potvrdio. Evo hint: Račun je blokiran na dan taj i taj. I to je bilo točno, taj dan račun je bio blokiran.