Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
LKRI | 7,55 | 619 | 82 | 6,05 | 7,70 | 0,00% |
Ništa ja ne pišem bezveze. Pogledaj EU indekse (futurse) i vidjet ćeš da sam u pravu. Mada vjerujem da si to i vidio.
No prije bih ja rekao da nisi stigao kupiti i da ćemo ovaj krug voziti bez tebe [smiley]
sutra je target od 117 tu, znači shoping samo što nije počeo, ili se možda očekuje skroz diskontna cijena?
ja sam lagano počeo kupovati oko 120 kn, kad ovo opet grune prema gore bit će u pola sata na 150 kn [cool]
[/quote]
nedavno su u vladi RH bili kinezi kao potencijalni kupci koji su sasvim jasno i glasno rekli da žele kupiti LKRI…tako da ovi što čekaju da ušićare 1-2 kune jeftinije dogodit će im se da će u jednom danu LKRI jako skočiti pa će isti dan plaćati 20-30% skuplje jer država može LKRI jako lako prodati i to za velike novce jer kupci stoje u redu
nedavno su u vladi RH bili kinezi kao potencijalni kupci koji su sasvim jasno i glasno rekli da žele kupiti LKRI…tako da ovi što čekaju da ušićare 1-2 kune jeftinije dogodit će im se da će u jednom danu LKRI jako skočiti pa će isti dan plaćati 20-30% skuplje jer država može LKRI jako lako prodati i to za velike novce jer kupci stoje u redu
E prijatelju moj, kad bi kupci stajali u redu, vjerujem da cijena ne bi bila tu gdje je trenutno. A iskreno teško mi je i povjerovati da bi Linić išao prodavati svoju Rijeku.
jedan optimističan kinez luta bidom i traži razočaranu srodnu dušu na drugoj strani
E prijatelju moj, kad bi kupci stajali u redu, vjerujem da cijena ne bi bila tu gdje je trenutno. A iskreno teško mi je i povjerovati da bi Linić išao prodavati svoju Rijeku.
[/quote]
Bill Gates, potpuno si u krivu. Taj bi prodao i svoju majku samo da navuče lovu u proračun. Sredinom 90-ih ju je pokušao prodati talijanima, ali su tada bile druge okolnosti (rat, sindikati, drugo vrijeme, druga svijest, druge priče itd…). Prodao bi on i PTKM, CO, HPB, šume, vode – da se njega pita prodao bi apsolutne sve državne tvrtke jer je on političar koji smatra da je državni posao određivanje smjernica ekonomskih politika, punjenje proračuna i kontrola poduzetnika, a ne upravljanje firmama ili menadžement (s čime se i ja osobno slažem s njim u većini točaka).
Vrijeme nagrađuje strpljive.
Tržišta su u padu, pomalo čak i prehisterično i odlično je za kupovati razne stvari koje imaju potencijal.
Koga briga što će biti za 5 ili 15 dana.
Meni je bitnije da kroz 2 ili 5 godina ima pomaka a i biti će ih.
Ništa ja ne pišem bezveze. Pogledaj EU indekse (futurse) i vidjet ćeš da sam u pravu. Mada vjerujem da si to i vidio.
No prije bih ja rekao da nisi stigao kupiti i da ćemo ovaj krug voziti bez tebe [smiley]
Da, izgleda da si u pravu…raste…izgleda da su kinezi opet jučer večerali u Volosko [smiley]
Da, izgleda da si u pravu…raste…izgleda da su kinezi opet jučer večerali u Volosko [smiley]
[/quote]
Kinezi su večerali u (komu, čemu)= Voloskom no dobro ajde naučit ćeš, barem više nije VoloVskom
Bill Gates, potpuno si u krivu. Taj bi prodao i svoju majku samo da navuče lovu u proračun. Sredinom 90-ih ju je pokušao prodati talijanima, ali su tada bile druge okolnosti (rat, sindikati, drugo vrijeme, druga svijest, druge priče itd…). Prodao bi on i PTKM, CO, HPB, šume, vode – da se njega pita prodao bi apsolutne sve državne tvrtke jer je on političar koji smatra da je državni posao određivanje smjernica ekonomskih politika, punjenje proračuna i kontrola poduzetnika, a ne upravljanje firmama ili menadžement (s čime se i ja osobno slažem s njim u većini točaka).
Pa iskreno i ja se slažem sa svime što si napisao. Istina možda nije baš najbolji trenutak za prodaju, no sve drugo osim prodaje nas na dugi rok previše košta. Vidjet ćemo, na nišanu mi je LKRI
[smiley]
[/quote]
Kinezi su večerali u (komu, čemu)= Voloskom no dobro ajde naučit ćeš, barem više nije VoloVskom
[/quote]
Vuče, puno hvala na poduci [smiley]
inače ja sam samo parafrazirao onu benu Šajetu koji ono pjeva"Tamo dole…. na Volosko….lalalallalllaaaaaaaaaa"
Al neka te…neka si si olakšao dušu [smiley]
U zadnjih godinu dana ova je dionica, izgubila na vrijednosti 34,21%, što nikako nije malo, cijena je poskočila u trenucima kad su počele kolati vijesti o Kinezima i njihovoj zainteresiranosti za luku.
Godišnji gubitak od 35% nije malen, za nikoga a posebno ne u današnja vremena besparice.
Ova dionica uvelike ovisi o potezima politike, za koju znamo da je promjenjiva, Milanovićeva vlada prodala bi luku i za to mi je potrebno vremena, ali to iziskuje i da ostanu na vlasti, jer baš ih i nije krenulo, još uvijek mijenja ministre zbog kojekakvih razloga, što je samo dokaz da su ful razjedinjeni u postupcima i da je on nikakav kormilar koji nema pojma kud mu brod plovi.
Ako luku privatizira ove ili sljedeće godine onda o.k. bit će to dobra dionica, a ukoliko se to ne desi bojim se da je prilično rizična investicija.